שאלה בעניין ה"ברית החדשה"...

אלי ו.

New member
זה לא משנה

עצם העובדה שהספרים נכתבו ונאספו לאחר מעמד הר סיני, אומר שתאורטית יכולים להיות עוד כתבי קודש שיאוגדו בתור תנ"ך 2. אגב, למיטב ידיעתי האמונה בקושי מדברת על כך שמשה ידע (ואולי כתב) על הפסוקים האחרונים של ספר דברים שמתיחסים לאחר מותו. אשמח לקבל מראי מקומות, אם יש לך בנושא הנ"ך. אין אמונה שמשה קיבל את הגמרא, אלא רק את התורה שבע"פ, שמאוחר יותר תועדה כמישנה.

masorti

New member
בטח שזה משנה...

אם משה ידע על הכול מראש, הרי שהכתיבה בידי אדם היא רק צעד טכני ולא מהותי. הרי חשוב מי הכתיב לאותם בני אדם. (ואם מניחים שהכול היה בהשראת רוח הקודש ונקבע דורות מראש, הרי שברור מי הכתיב)

אלי ו.

New member
כן אבל האסופה נעשתה אחרי זמנו

אין זה מן הנמנע שמשה ידע על עוד נבואות שינובאו אחרי חתימת התנ"ך. (כל זאת בהנחה שאתה צודק שיש אמונה שמשה ידע מראש את כל התנ"ך, דבר שעדיין לא קיבלתי)

hastings

New member
הטענה הנוצרית

היא לא שהאל טעה, אלא שהיהודים סילפו את דברי הנביאים והפרו את הברית שהאל כרת עמם. לכן היה צורך בברית חדשה.

masorti

New member
ומה עם הרפורמות של פאולוס?

הרי מנקודת מבט נוצרית מותר לאכול חזיר ולחלל שבת וכו´. האם היהודים סילפו גם את הפסוקים בתנ"ך שעוסקים בנושאים אלה? ואם לא סילפו, הרי שהכנסיה טועה בפירוש "הוראות היצרן".

hastings

New member
אני לא זוכר כרגע את הטקסטים

ועבר זמן מאז שלמדתי את זה, אבל למיטב זכרוני הטענה היא שמי שקבלו עליהם את הנצרות נגאלו, ולכן חלק מהאיסורים אינם חלים עליהם יותר. אבל אני לא מתחייב לגבי זה. דרך אגב - זו הייתה גם טענה שהשמיעו שבתאים בחלק מהגלגולים שלהם.

masorti

New member
אז אם כך לא צריך תירוץ של..

סילוף כוונת התורה ע"י היהודים. מספיק לטעון שאם קבלת את העובדה שמישהו הוא בן-אלים/משיח/נביא הרי שנגאלת וכל האיסורים בטלים.

אכן ידידי המסורתי

אנוכי הביא שאלה תאורתית, ואנוכי לא מ"חובבי המשיחיים"... פשוט אני מנסה לבדוק משהו. עובדה ביא שביקשתי ש"משיחיים" יגיבו כדי שאוחל לבחון אותם. אתה החלטתה להגיב, אז תודה על היחס ונקודת מחשבתך, ואם זה כאב לך כשה "גילית" שאני (יענו:מחובבי ישו), אז זוהי בעיתך! שמחתי ואשמך לכל התייחסותך. חשבתי שאתה משיחי.. עכשיו אני מבין שכבודו שונא (יענו:משונאי ישו)משיחיים. כל הכבוד באמת, על הגילויי. אבקש שוב: אם יש כאן משיחיים שיכולים לענות: "האם יכול להיות שאלוקים טועה" ד"א, ידידי המסורתי... אני מחפס תשובה לגבי נכונותו של "הברית החדשה". ותשובותיך גרמו לי רק לחשוב שכביכול יש בזה משהו. אני מקווה שאין בך שינאה אל מאמיני ה"ברית החדשה", כי אם יש אז אמונתך שלך זקוקה ל"ברית חדשה". "ואהבתה לרעך כמוך" אני אומר אתזה מתוך אהבה, וגם אם אכן משיחי הייתי, עדיין היתי מצפה לתגובה שלך, כאילו זה הייה רק "תאורתי". תודה...

masorti

New member
תגובה...

אני לא שונא משיחיים (כל זמן שהם לא עוסקים במיסיונריות). אני גם לא שונא נוצרים, מוסלמים, בודהיסטים, ועובדי אלילים בצפון-סיביר. אני פשוט חושב שהמשיחיים טועים, ובמקרה שלהם אני גם רואה בהם קצת תמהונים. ולא "כאב" לי כשחשדתי בך במשיחיות. פשוט זה משנה את אופי הדיון. חבל שבגללי חשבת שיש משהו בברית החדשה. אני לא אמרתי שום דבר שתומך בתורתו של ישו. הבהרתי רק שברמת העקרון אין מניעה לשינוי התורה ע"י שליח מוסמך (קרי המשיח). אם אתה החלטת שבגלל שעקרונית השינוי אפשרי אז ברור שדווקא הגירסה של ישו היא האמת, כנראה שרצית מלכתחילה לקבל את תורת ישו ורק חיפשת תירוץ או סדק תיאורטי להשתחל בו. נ.ב. כתבת שבהתחלה חשבת שאני משיחי. איך היסקת שאדם שהניק שלו בפורום הוא "מסורתי" הינו משיחי?

רציתלי רק להפנות אותך

אל הדרישה שלי "שמשיחים יענו". כלומר בגלל שהגבתה אז פשוט רציתי להזכיר לך את זה. ד"א, גם אני מאוד שונא מסיונרים אבל בשביל להיות צודק, אני גם לא אוהב את המסיונרים שלנו. וכאן אתה תועה ב"חשדות", ידידי היקר.. כי מלכתחילה ביקשתי שמשיחיים יגיבו, כדי שסוף סוף אני יבין או ינסה להבין איך הם רואים את הדברים. בכל אופן, היה מעניין לשמוע את דעתך על כל הנושא, ותודה!
מכיוון שקרוב לוודאי לא ניפגוש כאן משיחיים (חוץ מ-KEHILA האטלף) (אל תעלב), אז אולי אני ימצא אותם במקום אחר.
למישהו יש כתובות או פורומים שאפשר למצוא אותם? נתקלתי באתר של "הברית החדשה" אבל אין פורום! ותודה לכ-ו-ו-ו-ל-ם

אתה לא יכול "לדרוש" שהמשיחיים יענו

אתה יכול רק לבקש. כמה מהם מבקרים בפורום זה ועם חלקם החלפתי מסרים. אני יכולה רק להניח שככל אדם, גם משיחיים לא יתלהבו להגיב להודעה שמצהירה על שנאת מיסיונרים. לא פלא שאין פורום משום שפורום מטבעו מיועד לחילופי דיעות, ואילו במקרה של קהילה למשל יש שידור אבל אין קליטה. הייתי שמחה לו המצב היה שונה, וקהילה היה מתעכב כאן קצת כדי לקרוא ולהגיב, אבל הוא לא.

אני מבקש סליחה!

לא התכוונתי שיבינו אותי כך!!! אני מתקן: אני מבקש..
אני לא שונא משיחיים! ואני לא רואה בדיון איתם צורה של מיסיונריות. כך שאני רוצה לשאול, ולשמוע תשובה, וזה הכל! אין לי דבר נגדם! נהפוכו. בתור אנשים הם נהדרים מאוד. ואפשר לקחת מהם דוגמא.

אם הם סילפו..

אתה לא חושב שהוא היה צריך לעשות "המבול 2?" כדי לעשות "RESET"???

amichai58

New member
זה לפי ישעיה

נדמה לי פרק נו - כתוב שם משהו כמו: הינה ימים באים, נאום אדוני ונתתי עליכם ברית חדש, לא כברית הקודמת שאבתכים לא עשו...

למעלה