שאלה בעניין פוליגרף

jsphs7

New member
שאלה בעניין פוליגרף

שלום לחברי הפורום. עברתי דירה, שילמתי הון למוביל (פעם אחרונה שאני מכניס זרים אלי הביתה), אישתי לא הספיקה לארוז את כל הבית, אני בדיוק התחלתי עבודה חדשה. לילה לפני היא ישנה שעה וחצי. בשל טעות ביני ובין אישתי לא הבנתי איפה היא שמה את דברי הערך שלנו שלא נשלחים עם המובילים. הדברים היקרים אמורים היו להכנס אלי לרכב. מסיבה שאני לא מבין (לך תבין נשים) היא חילקה את הדברים בין כמה תיקים וקופסאות. המובילים הגיעו סביב 07:00, אישתי העירה אותי ושלחה אותי לרכב עם דברי הערך מבלי שאני מבין מה יש איפה. אני בכל אותו זמן בטוח שדברי הערך מצויים בתיק אחד ויחיד שאישתי משום מה מיקמה בו את כל הקרמים ותמרוקים ודברים מסוג זה. משך ההטענה העברתי עוד ועוד דברים קטנים לרכב שלי. לקראת סוף ההטענה אזל המקום ברכב מאחורה (שמתי לב שהעמסתי יותר מדי ואני לא רואה כלום בחלון האחורי) והעברתי כמה דברים לרכב המובילים. בסופו של יום התברר לי שקופסאת קרטון ובה שרשרת שניקנתה על ידי לפני למעלה מעשור בכמה אלפי ש"ח (ובתקופה שזהב לא עלה 1800$ לאונקייה) לא הגיע אלינו הביתה. אין לי כל ראיה שהמובילים לקחו את זה אבל נסיבות העניין הן שאו שזה היה איתי והתנדף או שזה הגיע לרכב המובילים והם הבינו מה יש להם ביד ולקחו את זה לעצמם. אני במעומעם זוכר שהעברתי קופסאת קרטון קטנה אליהם - פחות או יותר מתאים לתאור של אישתי. כתבתי מכתב לחברת ההובלה ובה העלתי את נושא הפוליגרף (אני בטוח בצדקת דברי ודברי אישתי) - אחרת זו מילה מול מילה. לאחר כשבועיים בעל חברת ההובלה חזר אלי ואמר שראה את המייל רק עכשיו ושהוא לא אחראי ושאני בכלל לא בטוח שהם אחראים. הוא לא מתכוון להפעיל בטוח ולמעשה ניסה להתנער מכל העניין. הצעתי לו לדבר עם הפועלים אולי ימצא משהו ונדבר לפני שאני ניגש להגיש תלונה במשטרה או משהו בסגנון. כן, אני יודע שאתם חושבים שאני הכנסתי את עצמי לבור שאני צריך למצוא איך להוציא את עצמי מתוכו במינימום נזק. פעם אחרונה שאנשים זרים גובים ממני כמה אלפי ש"ח, דופקים את הציוד לאורך הקירות, גוררים במקום להרים ובסופו של יום מאוד יתכן שגונבים ממני. אני בריא בגופי ונפשי ופעם הבאה אני שוכר רכב עם תא מטען, מבקש עזרה מחבר ותוך יום יומיים מעבירים את הכל, בלי לשלם אלפי ש"ח. הדבר היחיד לדעתי שיש בידי לעשות הוא לבקש כי כל המוערבים יעברו בדיקת פוליגרף על מנת לקבל את מהימנות הגרסאות (מעולם לא נבחנתי בפוליגרף - אבל אני מאמין בצדקת דברי). האם אתם יודעים את עלות הבדיקה פחות או יותר? מה השווי שלה בתביעה אפשרית (בהינתן כי תוצאות הבדיקה יצביעו על מעבר לחשד סביר לקלונו של אחד הצדדים)? האם יש לי דרך לחייב את חברת ההובלה להתייצב לבדיקה? אילו דרכים נוספות יש לי על מנת לנסות להשיב את האבדה? תודה מראש לעונים. דבר אחרון, אין לי כל רקע משפטי \ ראיית חשבון \ שטור.

תשובה

לדעתי, להביא את עובדי ההובלה למצב שכולם עוברים בדיקת פוליגרף הינו דבר שלא בטוח שהוא בכלל אפשרי מבחינה מעשית (אינך יכול להכריח אף אחד לעבור בדיקת פוליגרף) וגם מבחינה כלכלית לא בטוח שהוא משתלם, כיוון שבדיקת פוליגרף עולה כ-1,500 ש"ח בממוצע. בדוק אם התכשיט היה מבוטח במסגרת ביטוח הדירה שלך (אם ישנו) ודרוש לקבל העתק מפוליסת הביטוח של חברת ההובלות. יתכן שהגשת תביעה נגד החברה היא הדבר הנכון בנסיבות העניין. אל תסתפק בייעוץ אינטרנטי. פנה ליעוץ פרטני אצל עו"ד המתמחה בביטוח. לפעם הבאה - אל תמהר לסחוב בעצמך. פשוט תהיו יותר מאורגנים ומסודרים.

jsphs7

New member
תודה על התשובה

ראשית, ברור לי שעשינו טעות. אין שום סיבה שדברי ערך יהיו בבית כשאנשים זרים מסתובבים. אין שום סיבה שדברי ערך יכנסו למכונית. אין שום סיבה שאישתי מסיבותיה היא תניח כל דבר בתיק או קופסא אחרת. אין שום סיבה שאני אקח דברים לאוטו מבלי שאני סגור מה יש איפה. הובלה בימינו זה כמה אלפי ש"ח - יש אנשים שמשכורתם החודשית לא מגיע לשכר שדורשים המובילים באוגוסט. שכרי היומי והשבועי מאפשר לי לקחת כמה ימי חופש, לשכור רכב עם תא מטען ולהעביר את הבית בעצמי. מבלי שאף מוביל זר גורר את הרהיטים שלי סתם כי לא מתחשק לו להרים - הרבה יותר קל לגרור ולשחוק את העץ ולשרוט את הריצפה. פעם אחרונה שאני משלם כאלו סכומים לאנשים זרים, שמבחינתם זו עוד העברת דירה. אין לי בטוח לתכולת הדירה. המוביל אמר שהוא לא מתכוון להפעיל בטוח. ושאני טוען שזה אבד לי - אין לי שום הוכחות. האם מבחינת החוק הוא לאחר מעשה מחוייב להציג לי בטוח באם יש לו? אני מבין את נושא הפוליגרף - אכן יקר, אבל אם לא פוליגרף איך אני בכלל מסוגל להתמודד - זו גרסא שלי שאין לי אפילו עדות ראיה שהנה זה הגנב אל מול הגרסא שלהם לא לקחנו כלום. מה עלות עו"ד פחות או יותר לכזה מקרה? מעבר ללכתוב מכתב אילו כלים יש לו? האם כדאי לערב את המשטרה? מה היבט הזמן לעניין, כבר עברו כמה שבועות מהמקרה. נניח ויש למוביל בטוח, ונניח אני תובע את הבטוח ביחד ולחוד עם המוביל - מול סוללת עו"ד של חברת הבטוח מה יש לי להציע? הרי הם לא ירצו לשלם, ומבחינתם אי לי שום ראיה, הם לא חייבים להסכים לכלום, ולו הייתי שופט בהיבט של מילה מול מילה לא הייתי פוסק לטובתי אלא אם יש לי משהו מעבר לגרסא ואולי. תבין, שילמתי על הובלה, בגלל מעבר ביום אחד כל הבית בקרטונים ולחץ של מועדים, וכנראה שהם החליטו "שמתאים" להם טיפ שמן נוסף.

למעלה