שאלה בעניין שם למאפיה. בעצם 2 שאלות...

יהלולה2

New member
שאלה בעניין שם למאפיה. בעצם 2 שאלות...

אני רוצה לפתוח מאפיה . את השם שבחרתי (השם שלי+ 2 מילים נוספות)בדקתי בחיפוש מהיר ל סימני מסחר (משרד המשפטים). עלה כי השם שלי הוא גם שם של עסק אחר באותו תחום בת"א אבל הסטטוס שרשום זה : סגור. מה זה אומר? האם יש מניעה שאשתמש בשם שלי כחלק משם העסק בשל כך? 2. אני אייצר עוגייה שהיא פופולארית באזור אחר על הגלובוס ואיננה מוכרת בכלל בארץ. בשל העובדה ששם העוגיה המקורי (שם כללי , לא שם של יצרן) הוא לא קליט רציתי למצוא לה שם אחר מתאים שיהפוך אותה "לידידותית" יותר לאוזן הישראלית (עם החיך הישראלי לא תהיה לי בעיה להערכתי...) האם יש מניעה חוקית כלשהיא? (אגב גם את השם בו אני רוצה להשתמש בדקתי באתר ואין שום דבר זהה לו) אשמח לדעותיכם. תודה

יהלולה2

New member
סליחה אבל עם השאלות הגיעו עוד נוספות....

האם יש דבר כזה להגן על מתכון מהעתקות??? העוגיה הזאת איננה מוכרת בארץ ולא הייתי רוצה שאיזו חברה גדולה תעתיק ותציף את הרשתות....ז

SZ Co

New member
תשובות לשאלות

1. החיפוש במאגר סימני המסחר הוא חלקי שכן יתכנו זכויות לבעלי שמות מסחר על אף שאינם רשומים, הרישום אמנם מקל מאוד על האכיפה - אך במקרים מסויימים ניתן לאכוף גם בגין סימני מסחר שאינם רשומים. מאחר וכל מקרה הוא עולם ומלואו, לא ניתן להשיב לגבי השם שבחרת. אני מציע שתפנה לייעוץ מסודר בעניין. 2. בחירת שם חדש לעוגייה היא כנראה רעיון טוב. 3. מתכון לעוגייה כנראה לא יהיה פטנטבילי, ישנה זכות יוצרים חלשה מאוד על אופן כתיבת המתכון אך לא על התוכן המהותי. בכל מקרה, לפי דבריך מדובר על עוגייה שממילא לא אתה "המצאת" אלא רק הבאת ממקום אחר. כאמור, אני מציע שתפנה לייעוץ מסודר בנוגע לסימני מסחר במשרדי עורכי פטנטים או עורכי דין העוסקים בסימני מסחר. בברכה,

יהלולה2

New member
תודה ושאלה קטנה נוספת

האם על השם שאבחר לעוגיה אוכל להגן כסימן רשום ולמנוע שימוש בו (גם אם יעתיקו את המתכון...)?

SZ Co

New member
להגן על השם - כנראה שכן

אם תבחר היטב את השם ותשתמש כראוי בסימן, אז סביר להניח שתוכל להגן עליו כנגד מפרים. בברכה,

למעלה