שאלה בעניין שעת הנקה

מצב
הנושא נעול.
שאלה בעניין שעת הנקה ../images/Emo141.gif

שאלה בעניין שעת הנקה

אני עובדת בארגון שבו עד היום (למעלה מ- 20 שנה) היה נהוג , שעובדת לאחר לידה קיבלה שעת הנקה עד שהתינוק הגיע לגיל שנה. זו היתה נורמה שכובדה ע"י ההנהלה ולא כתובה באף מקום. כיום יש 5 נשים בהריון בחברה, וגונבה שמועה לאוזניי שרוצים מעתה לתת שעת הנקה עד גיל 7 חודשים - כפי שמחייב החוק בלבד. האם ההנהלה יכולה לשנות את המצב ללא הודעה מראש ? האם השינוי חל גם על מי שהיא באמצע הריון ? האם ההנהלה צריכה לתת לי מסמך כתוב לגבי תוקף שעת ההנקה ? זה חשוב לי מאד כיוון שמבחינתי שעת הנקה=שעת מטפלת עתידית = כסף. אשמח אם מישהי תוכל לענות ולעזור לי בנושא מניסיון או ידע אישי. תודה

שיר ורד

New member
החברה איננה צריכה לתת הודעה מראש

שאלה בעניין שעת הנקה

אני עובדת בארגון שבו עד היום (למעלה מ- 20 שנה) היה נהוג , שעובדת לאחר לידה קיבלה שעת הנקה עד שהתינוק הגיע לגיל שנה. זו היתה נורמה שכובדה ע"י ההנהלה ולא כתובה באף מקום. כיום יש 5 נשים בהריון בחברה, וגונבה שמועה לאוזניי שרוצים מעתה לתת שעת הנקה עד גיל 7 חודשים - כפי שמחייב החוק בלבד. האם ההנהלה יכולה לשנות את המצב ללא הודעה מראש ? האם השינוי חל גם על מי שהיא באמצע הריון ? האם ההנהלה צריכה לתת לי מסמך כתוב לגבי תוקף שעת ההנקה ? זה חשוב לי מאד כיוון שמבחינתי שעת הנקה=שעת מטפלת עתידית = כסף. אשמח אם מישהי תוכל לענות ולעזור לי בנושא מניסיון או ידע אישי. תודה
היא כן צריכה לתת הודעה בכתב לכל העובדות לאחר לידה, על השינוי במדיניות (מרגע שיכנס לתוקף) ומן הסתם לגבי עובדות שכבר עובדות 7 חודשים ויותר לאחר לידה, יש לאפשר תקופת התארגנות (שיכולה להיות גם לאפשר לעובדת לצאת שעה קודם אך שכר השעה ינוכה משכרה). שינוי מדיניות זה, יכול להחשב כהרעת תנאים המקנה לעובדת לאחר לידה, זכות להתפטרות בתנאי פיטורים מרגע שנודע לה על כך. אך מאחר ובלאו הכי העובדת יכולה להתפטר כדי לטפל בילד עד 9 חודשים לאחר הלידה, זה עשוי להיות משמעותי, רק לעובדת בתקופה שבין 9 חודשים לאחר הלידה לבין שנה לאחר הלידה. אני מאחל לך לידה קלה ומאושרת.

לא בטוח שזה יכול להחשב כהרעת

היא כן צריכה לתת הודעה בכתב לכל העובדות לאחר לידה, על השינוי במדיניות (מרגע שיכנס לתוקף) ומן הסתם לגבי עובדות שכבר עובדות 7 חודשים ויותר לאחר לידה, יש לאפשר תקופת התארגנות (שיכולה להיות גם לאפשר לעובדת לצאת שעה קודם אך שכר השעה ינוכה משכרה). שינוי מדיניות זה, יכול להחשב כהרעת תנאים המקנה לעובדת לאחר לידה, זכות להתפטרות בתנאי פיטורים מרגע שנודע לה על כך. אך מאחר ובלאו הכי העובדת יכולה להתפטר כדי לטפל בילד עד 9 חודשים לאחר הלידה, זה עשוי להיות משמעותי, רק לעובדת בתקופה שבין 9 חודשים לאחר הלידה לבין שנה לאחר הלידה. אני מאחל לך לידה קלה ומאושרת.
תנאים. שיר ורד צודק בכל השאר, אבל נושא הרעת תנאים הוא לא מתמטיקה ואין נוסחה גורפת למהי הרעה ומה אינה נחשבת הרעה. אם נניח לרגע שהנושא היה מגיע לביה"ד, אני לא בטוחה שהיו רואים בזה כהרעת תנאים. לעיתים, ביה"ד לא נוטה לראות בביטול הטבות חריגות שהמעביד נותן, כהרעת תנאים. זה מאוד תלוי בנסיבות ובסוג ההרעה. פה קשה לומר באופן חד משמעי שיש הרעה מוחשית.

שיר ורד

New member
בית הדין

תנאים. שיר ורד צודק בכל השאר, אבל נושא הרעת תנאים הוא לא מתמטיקה ואין נוסחה גורפת למהי הרעה ומה אינה נחשבת הרעה. אם נניח לרגע שהנושא היה מגיע לביה"ד, אני לא בטוחה שהיו רואים בזה כהרעת תנאים. לעיתים, ביה"ד לא נוטה לראות בביטול הטבות חריגות שהמעביד נותן, כהרעת תנאים. זה מאוד תלוי בנסיבות ובסוג ההרעה. פה קשה לומר באופן חד משמעי שיש הרעה מוחשית.
בית הדין
רשאי לקבוע בכל מקרה האם ישנה הרעת תנאים או לא.באותו מקרה, בית דין אחד עשוי לפסוק לכיוון אחד ובית דין אחר לכוון ההפוך. במקרה המדובר , לא מדובר בהטבה חריגה, מאחר והיא מקובלת במגזר הממשלתי ובמקומות רבים אחרים. חשוב לזכור שההטבה המדוברת עולה למעסיק מעט מאוד (כי בכל זמן נתון אחוז קטן מאוד של הנשים במקום העבודה נמצאות בחצי השני של השנה שלאחר הלידה). מצד שני, ההטבה מקילה על נשים יולדות רבות לחזור לעבודה מוקדם יותר ומצמצמת את המקרים בהם יולדות מתפטרות בשל הצורך לטפל בילד. כדאי גם לזכור שבניגוד למקרה של השואלת, לנשים רבות שעת ההנקה איננה רק חסכון בעוד שעת תשלום למטפלת . נשים רבות העובדות במשרה מלאה של 5 ימים ונוסעות לעבודה וחזרה כשעה עד שעה וחצי , נעדרות מהבית מעל 10 שעות ואינן מצליחות למצוא מטפלת לכל כך הרבה שעות. לאותן נשים זו הרעת תנאים מהותית ביותר. זו אומנם הטבה שפוגעת בשויוניות בין גברים לנשים, אך היא הרבה יותר מוצדקת מאפליות אחרות (לשני הכיוונים) שקיימות בחוק ובמציאות יחסי העבודה.

אפרופו שעת הנקה שאלה בבקשה

שאלה בעניין שעת הנקה

האם גם לפגים הגיל 7 חודשים נחשב או שמחשבים את זה אחרת?

שיר ורד

New member
אין הבדל

האם גם לפגים הגיל 7 חודשים נחשב או שמחשבים את זה אחרת?
אין הבדל
זו לשון החוק (3) מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום - שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה; ההיעדרות המותרת על-פי פסקה זו היא בנוסף להפסקות על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, ואין מנכים אותה משכר עבודתה. דרך אגב, בניגוד לאיסור פיטורים במשך 45 יום שלאחר חופשת הלידה, בהם החוק מציין שגם בתקופה של חל"ת לאחר לידה (על פי החוק) אסור לפטר במשך 45 יום שלאחר החל"ת, כאן לא מצוין שהזכות חלה במשך ארבעת החודשים לאחר חופשת החל"ת. לכן, עובדת שיצאה לחל"ת לאחר חופשת הלידה, מאבדת חלק (או כל) מהזכות לשעת הנקה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה