שאלה בעניין תאונת דרכים

שאלה בעניין תאונת דרכים

עברתי תאונת דרכים בשבוע שעבר, הרכב הוכרז כאובדן להלכה והבנתי שאני מקבל מחיר מחירון עליו.

עד כאן, הכל בסדר (חוץ מהכאבים אבל זה כבר סיפור אחר)

יש לי 2 שאלות :
1. יקח כ-90 יום עד שאקבל פיצוי על הרכב (תובע צד ג' מהפוגע), מה אני אמור לעשות עד אז ?
אם אני שוכר רכב אני זכאי לתבוע החזר ? (מן הסתם עד שלא ישלמו לי על הרכב לא אוכל לקנות אחר)

2. מה בעניין רכוש אחר מעבר לרכב שנפגעו בתאונה ?
למשל הטלפון שלי עף והתנפץ, החיישני רוורס מן הסתם הלכו, דיבורית BT וגגון (הם לא חלק מהביטוח של הרכב שלי)

(הצד השני פגע בי והוא אשם, הוא גם הודה בכך מול השוטר שהגיע)
תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא שייך לדיני תעבורה

אם אתה תובע מהביטוח שלך - התשובה בפוליסה
אם אתה תובע מהפוגע ו/או מהביטוח שלו - אתה רשאי לתבוע כל נזק שנגרם לך (למעט פגיעות גוף שמכוסות ע"י ביטוח חובה שלך).
-
ובעניין "אבדן להלכה" - אם אתה מסכים לזה אתה נעשה שותף לדבר חמור ביותר, הכולל בתוכו שותפות בהריגה.
רכב שהטכרז "אובדן להלכה" מתוקן ועולה על הכביש כשהוא מהווה פצצה בטיחותית מתקתקת
הסכם לזה דק אם תאוות הבצע שלך יותר דומיננטית מאנושיותך.
-
ולצד המעשי - חברות ביטוח מכריזות אבדן להלכה על רכבים שלא משתלם להן לתקן, הן מוכרות את השרידים לסוחרים שעושים להם קוסמטיקה או מעבירים את הזהו שלהם למכוניות גנובות, כשלי קרה מקרה כזה והביטוח קבע 50% נזק ואבדן להלכה אמרתי שאם אין אבדן למעשה איני רוצה את דמי הביטוח אלא שיתקנו, (היה ברור לי שלא ניתן לתקן בצורה שתעבור ביקורת שמאי ומוסך יבואן) אחרי יומיים הודיעו לי שהשמאי בדק שוב ומצא שהנזק 73% ולא 50% ולכן זה אבדן למעשה

אני לא השמאי

וזו תאונה ראשונה שלי (ומקווה גם אחרונה)
ככה שלא ממש הבנתי מי נגד מי איך ולמה...

הרכב כבר לא ממש אצלי ככה שגם אם הייתי רוצה לשנות אני לא יכול

תודה על העזרה

אם התביעה הוכרה בידי מבטחת הפוגע, מדוע הפיצוי

צריך להגיע רק לאחר 90 יום?

בנוסף, אם האשמה על הפוגע מוכרת חד משמעית, עליו או על מבטחו לשאת גם בהוצאות הישירות הנלוות לשימוש ברכב האבוד.

הבנתי שככה זה כשתובעים צד ג'

90 יום ממועד הגשת המסמכים, או לפחות זה מה שסוכנות הביטוח שלי אמרה

למעלה