שאלה בפלילים.

asdf37

New member
שאלה בפלילים.

שלום חברים - שאלה קטנה שאני מתחבטת בה. נניח וקיים חוק שלשונו: " המפר את הסדר בציבורי בעזרת ידיעה כוזבת ומעוקק פחד ובהלה - דינו 10 שות מאסק" האם זוהי עברה התנהגותית או תוצאתית? תודה רבה על תשובתכם.

asdf37

New member
תיקון

שלום חברים - שאלה קטנה שאני מתחבטת בה. נניח וקיים חוק שלשונו: " המפר את הסדר בציבורי בעזרת ידיעה כוזבת ומעורר פחד ובהלה - דינו 10 שנות מאסר" האם זוהי עברה התנהגותית או תוצאתית? תודה רבה על תשובתכם.

asdf37

New member
ניסוח השאלה מחדש

לצערי כתבתי את סעיף העבירה מזכרון. הנה הסעיף המדוייק: מי שמפר את הסדר הציבורי תוך באמצעות אימרה או מסרון ומעורר פחד ובהלה בציבור - דינו X שנים. מכיוון שין לי פה הגדרת תוצאה מובהקת בגוף סעיף העבירה אני נוטה לחשוב שזו עבירה התנהגותית. מספיק בהתנהגות שתעורר (לפי אבן שושן לעורר=לדרבן) בהלה ופחד שיכול להיות שבעקבותן תהיה תוצאה (נגיד מישהו מהבהלה יעשה דום לב) או שהתוצאה תהיה שלא יקרה כלום בעקבות הפחד והבהלה. אני נוטה לחשוב שבגלל שיכולות להיות כל כך הרבה תוצאות בעקבות התעוררות ההבהלה והפחד, שזה לא משנה איזו תוצאה תהיה ואם בכלל, הדין יחול רק על ההתנהגות לבדה ולכן אני חושבת שזו עבירה התנהגותית. מי שאומר שזה תוצאתית אומר שלעורר פחד ובהלה זו תוצאה בפני עצמה. אבל לעורר זה תוצאה? לעורר זה לגרום? אני לא חושבת אבל כבר ערערו אותי לגמרי מאוד מאוד אודה על עזרה בנושא

למעלה