שאלה בקשר חשבונות בנק..

כוהנת 1

New member
שאלה בקשר חשבונות בנק..

אחותי נשואה כ-חצי שנה לאחר שבני הזוג גרו יחד כשנתיים לפני שנישאו. יש להם חשבון משותף לכל צרכי הבית, אוכל,מיסים,אחזה שותפת לבית... כמו-כן, הם מחזיקים חשבונות נפרדים (כל אחד וחשבונו) כלומר, עם אחד מבני הזוג חושק במותרות או כל דבר אחר השני\ה לא מתערב מאחר וזה מהחשבון הפרטי שלו\ה לדעתי החשבונות הניפרדים מיותרים - אמרתי זאת לאחותי והיא כעסה עלי, כי לדעתה אצל רוב הזוגות הצעירים כך נוהגים. ומה עוד שבעלה הוא זה שמתנגד לחשבון משותף אחד כולל הכל! אשמח לשמוע את דעתכים בנושא: חשבון משותף, כן או לא.

גם בעלי הטרי מתנגד לחשבון משותף

מה לעשות? זו גישתו ואני מכבדת אותה. בגלל שקיבלנו צ´קים "למוטב בלבד" עבור שנינו ביחד, בעלי הוסיף אותי לחשבון שלו, כדי לפדותם. נראה לי שזה זמני. בהתחלה התעקשתי על חשבון משותף, לאחר מכן, הרפתי והתרכזתי בדברים החשובים באמת...

מאי26

New member
אני הייתי בגישה של בעלה של

אחותך, אם כי לא חשבתי שכדאי שיהיו לנו שני שלושה חשבונות (שזה היה המצב לפני ההחלטה על החתונה) אלא שניים, ולוותר על המשותף. אבל בעלי שכנע אותי שזה מיותר, כי סתם משלמים עמלות לבנקים, ושכדאי לנו לעבור לחשבון אחד משותף שיהיה לו יותר כוח, אז עשינו את זה ואנחנו בחשבון אחד. למען האמת, אני יכולה להבין את הגישה שלפיה בעלה של אחותך רוצה שיהיה לו חשבון נפרד, מעין אי של פרטיות, אבל זה תענוג קצת יקר, כי הבנקים שוחטים בעמלות, ובפועל זה גם די מיותר, כי הרי בסופו של דבר, אחרי שמתחתנים לא עושים את כל החשבונות - זה שלי, זה שלך, אני הבאתי יותר ואתה בזבזת פחות. הרי כשקונים דירה גם ככה הכל הולך למשכנתא, ורוב ההוצאות הולכות למטרות המשותפות.

אתי@

New member
גם לי זה נראה מיותר

איזה כסף הם מכניסים לחשבונות הפרטיים? סכום כסף קבוע בחודש? לטעמי יחסים בריאים הם יחסים שבהם יש הבנה בין בני הזוג ש´מותר לבזבז´ מידי פעם. כשאני קונה בגד חדש סתם בשביל הכיף, ואני רואה שבעלי מפרגן לי - אני מרגישה שהוא אוהב אותי וכיף לו כשכיף לי, גם אם זה ממשהו שטחי כמו שופינג של בגדים. כמובן כשהכל בגבול... אני לא חושבת שצריך להסתיר את זה, צריך להיות אמון בשיקול הדעת של בני הזוג, והבנה של הצרכים האישיים.

כוהנת 1

New member
לאתי , שניהם מכניסים אותו סכום..

ומה קורה עם אחד מבני הזוג לא יעבוד תקופה מסויימת? וזה קרה כבר.. ואימו נתנה לו את הכסף החסר לחשבון המשותף: והוא כל כך מתנגד לחשבון אחד משותף גם כאשר האישה מרויחה יותר.. (וזה כך) לא שיש לו כסף משלו, ומה עוד שהוא יודע עד כמה אישתו אוהבת ומסורה לו, וכל כך איכפת לה מימנו שיתקדם בעבודה ויצליח.. ומה עוד שהיא דואגת לכל החשבונות המשותפים והפרטיים. ותמיד הוא הדגיש (לפני החתונה) שהוא דוגל בחשבונות פרטיים. כל אחד והחשבון שלו! אני חושבת שיש קשר למשהוא מהעבר..מהבית, מההורים..

רחלילי

New member
נורא מוזר אבל יכולה להבין

כאילו פתאום חשבתי שבחשבון הנפרד כל אחד יכול לדעת כמה כבר הוציא וכמה נשאר לו וזה עוזר לך להגביל את ההשתוללויות שלך. מצד שני נשמע לי חשוד שאחד מהם מתנגד בכל תוקף לזה. וזה ממני שלנו יש חשבונות נפרדם רק מסיבות טכניות אבל חופשי אנחנו מיידעים זה את זה מה קורה בחשבון ומתי הוצאנו הוצאה משמעותית כי הכסף הוא של שנינו למרות שבעלי הוא המפרנס העיקרי ואני רק דמי כיס מביאה... יש אחריות של שנינו על שני החשבונות וככה זה מתאים לנו.

בטח חשבון משותף.

אין לי מושג מה הרעיון מאחורי חשבונות נפרדים. גם אם בא לי לפנק את עצמי, אפילו לטוס לחו"ל לבד (כבר קרה), למה שיהיה לי חשבון נפרד בשביל זה? עמית "סופר" לי כמה בזבזתי? איזה שטויות. עכשיו אנחנו במצב שרק הוא מכניס משכורת- אז מה? אני שווה פחות? לי אסור לבזבז? מה הקשר? למה לשלם אחזקת חשבון נוספת?

avi182

New member
ביקור ראשון בפורום

אצלנו החשבון המשותף ניפתח לאחר החתונה אך הוא אינו פעיל לחשבונות שותפים או אחרים לכל אחד מאיתנו יש עדיין חשבון בניפרד אבל זה מתאמי נוחות כלכלית ולא כי אנחנו רוצים חשבונות פרטיים החשבון שלי הוא שלה ושלה שלי יש לה יד חופשית לשימוש בחשבון ולי יש בשלה לדעתי אם יש התנגדות של אחד הצדדים שהיא לא נובעת מסיבה נוחות כלכלית לשתי הצדדים אז כנראה יש רצון להסתיר דברים מהצד השני

איילתי

New member
משותף

כל הקטע בנישואים זה השיתוף, לא? גם אם זה בחשבון הבנק וגם אם זה ברגשות, במחשבות ובכל דבר אחר. אנחנו ישר אחרי החתונה איחדנו חשבונות. אני לא חושבת שאני צריכה להסתיר מבעלולי משהו. אני לא מוצאת סיבה הגיונית להפריד חשבונות, סתם לשלם פי כמה עמלות לבנק, לא חבל? באופן אישי זה נראה לי מיותר ואחותך צריכה לנהוג לפי מה שנראה לה ולא לפי "רוב הזוגות הצעירים שנוהגים כך" בהצלחה

אוסנת123

New member
משותף

אנחנו איחדנו את החשבונות הפרטיים לחשבון משותף ברגע שקנינו את הבית (למרות שאנחנו לא נשואים...). הסיבה העיקרית היא הנוחות - 2 המשכורות נכנסות לשם, המשכנתא וכרטיסי האשראי יורדים משם - נראה לי לא נוח להתעסק בהעברות בנקאיות כל הזמן. מעבר לזה - נראה לי שדווקא חשבונות פרטיים יוצרים ריבים של "כמה כל אחד נותן לחשבון המשותף" ו"כמה כל אחד מוציא מהחשבון הפרטי" אבל... הבנתי שבקטע הזה לא כל אחד מסוגל לשים את "כל הביצים בסל אחד" ולבטל את החשבון הפרטי - מאוד אינדיבידואלי.

keren1877

New member
אני גם בעד המשותף!

אני ובן זוגי, ואנחנו עדיין לא נשואים, פתחנו חשבון בנק משותף ברגע שעברנו לגור יחד (לפני 3 שנים וקצת), ולדעתי זה נהדר, כי זה מאפשר לשנינו לחוחש את השיתוף האמיתי בכל. ברור לי שאם חודש מסויים אני מרוויחה יותר, יש למיועד זכות בדיוק כמו שלי על כסף זה ולהיפך (כאשר המצב הוא הפוך לרוב...), כיוון שמעצם חיינו המשותפים יחד, גם כל ההוצאות שלנו משותפות ובעיני- זוהי מהות הנישואין! (דווקא משום שבאתי מבית שבו להורים יש חשבונות נפרדים!) אנחנו שומרים על החשבונות הפרטיים שלנו מסיבה אחת פשוטה נורא - שנוכל לקנות "על פי ההלכה" (אם כבר טקס דתי, עז עד הסוף) את טבעת הנישואין זה לזו, כיוון שהרי הטבעת שלי צריכה להיות "משולמת במלואה" מכספו האישי, וכלן, בתור ליברלית ידועה, החלטתי שאת הטבעת שלו אני גם אקנה מכספי הפרטי שלי....
Tבל, וזה האבל הגדוך- אם הוא לא מרגיש נוח עם חשבון משותף, לדעתי לא כדאי לכפות עליו! אולי כדאי שיפתחו חשבון משותךף להוצאות הבית השוטפות, שאליו יכניסו מדי חודש סכום זהה (או יחסי לפי גובה המשכורת...) ועדיין ישמרו על החשבונות הפרטיים. העלויות על חשבון בנק הן לא כ"כ גדולות מדי שנה, ובטח שאינן שוות לריב עליהן...

משתתפת

New member
לדעתי אין בעיה עם הנפרד...

ז.א. חבל על העמלות, אבל גם אני הייתי מעדיפה חשבונות נפרדים.

יש יתרונות לשתי השיטות

חשבונות נפרדים עוזרים לשמור על תחושת העצמאות. זה כאילו "להיות עם ולהרגיש בלי" ולא כדי לזלז בצורך הזה לקצת מרחב. זה אפילו אחד מהסודות לנישואין מוצלחים (לא לחנוק אחד את השניה). גם לחשבון משותף יש יתרונות- תנאים יותר טובים בבנק, שליטה יותר קלה על הכסף ותחושת השותפות. אבל למה זה מעניין אותך? תעשי לעצמך ולאחותך ולגיסך טובה, ואל תתערבי להם בכיס. אלו עיניים פרטיים שבינו לבינה. הם הגיעו להבנה מסוימת וגם את זה לא נראה לך זו זכותם. יש לך הרגשה שגיסך אולי פוגע בזכויות של אחותך, או מעלים כספים שהיו צריכים להיות חלק מהרכוש המשותף, אז זה משהו אחר (למרות ששוב, את אולי לא מודעת לכל מה שהוסכם בינהם). אבל אולי כדי שתמצאי דרך אחרת לדאוג לאחותך ולא להכנס יהנ לבין בעלה.

כוהנת 1

New member
לנעה וגיא , אילו אחותי לא הייתה

מעלה את הנושא, לא הייתי חושבת לרגע להתערב. מאחר והיא שאלה לדעתי.. ודעתי לא ניראת לה זה משהו אחר.. אני יודעת שזה מאוד מטריד אותה לכן שאלתי כאן בפורום! אחותי נוהגת לספר לי הכל מבלי שאשאל אני מבוגרת מימנה בשלוש שנים, לכן היא מתיעצת איתי וגם מהסיבה שאני יותר מנוסה מימנה בחיי זוגיות! ואגב, בעלה לא מעלים כספים.. אין לו מה להעלים שניהם התחילו מ-אפס.. שניהם באותו מצב אני מקווה שעם הזמן הם יעמדו על הרגליים ויסתדרו בכל התחומים, כולל חשבון משותף!

אני מתנצלת על הנימה הנוזפת

של דברי. פשוט, התרשמתי מדבריך כאילו את התערבת בינהם "לדעתי החשבונות הניפרדים מיותרים - אמרתי זאת לאחותי והיא כעסה עלי" (ציטוט מהדברים שלך). אני מתנצלת על הנימה התוקפנית
. יופי לאחותך שיש לה עם מי להתיעץ (אני אומרת את זה בכנות, לא בציניות). אבל עדיין, לדעתי, כדי לא ללכת יותר מידי נגד מה שהם מחליטים, גם אם זה נראה לך שגוי לחלוטין וגם אם כל העולם עושה ההיפך. אני, וזו רק דעתי האישית, לא מקבלת "מה שמקובל" כנימוק מכריע. את יכולה לעזור לה לשכנע את בעלה ע"י סיבות הגיוניות, ולא חסרות כאלו. אבל, שוב, רק לדעתי, עדיף שלום בית על פני ה 200 ש"ח לשנה, שזו העלות העמלות הכפולה של חשבון בנק נוסף.

נופר30

New member
אנחנו הפכנו את החשבונות

של שנינו למשותפים מטעמי נוחות בכל מקרה כל אחד לגופו של עניין ( ההורים של שלומי יש שני חשבונות אחד של האבא שממנו( למרות שלאמא יש זכות חתימה שם ) נקנים כל הדברים שצריך לבית + תשלומים ואחד של האמא לביזבוזים שהיא רוצה לעשות לעצמה לנכדים ולילדים )

Hadar p

New member
אנחנו מנהלים חשבון אחד משותף

ולא חושבים שיש צורך בנוספים! יש לכל אחד כרטיס אשראי מאותו החשבון יש לנו "מזרחי באינטרנט" זה האתר של בנק מזרחי ושם אנחנו עוקבים אחרי הוצאות תשלומים באשראי והכל וכך לא נוצר מצב שאנחנו מופתעים בסוף החודש! לגבי מותרות אנחנו מדברים על כל דבר שאנחנו חושבים לקנות ומסכימים ביחד! אפילו אם זו קניה של נעליים, תספורת או צורב למחשב למשל.... הכל מוסכם ע"י שנינו וכך הדברים מתנהלים בשיתוף לדעתנו!

TIFS

New member
אנחנו עוד לא נשואים ו..

יש לנו חשבון משותף כבר קרוב לשנה. שם בעצם כל הפעילויות, משכורת, חשבונות, הוצאות. את החשבונות האישיים שמרנו היות ולכל אחד יש עדיין תוכניות חסכון מעבר לתוכניות חסכון בחשבון המשותף. כמו-כן במידה ומישהו רוצה לקנות בגדים או כל דבר אחר אולי מספרים אחד לשני בכדי לשתף אבל לא לקבל אישור. סיכמנו שהוצאות אישיות שמישהו רוצה לעשות מעבר ל 1000 ש"ח מתיעצים. פעם ישר היו מאחדים חשבונות ועושים חשבון משותף אחרי חתונה. היום יש זוגות שרוצים לראות "שהסיפור" אכן מצליח ויש כל מיני חשדות. תני לאחותך לנהל את חייה בדרכה ואת תנהלי את חייך בדרכך.

אמיקה

New member
לדעתי - משותף.

כבר כתבו לך את כל הדברים, אז אני רק אוסיף את חלקי בסטטיסטיקה - לנו יש חשבון משותף, כך גם להורי, כך גם לאחי ואשתו. לא חושבת שרוב הזוגות עושים כמו שאחותך טוענת. ההיפך. אבל הרי זו לא השאלה... סתם נקודה למחשבה לגבי מותרות - מה יותר כיף לי מלפנק את בעלי ו"לקנות לו" את מה שהוא רוצה (וההיפך) אם זה ביכולתנו? למה צריך להסתיר או לבנות מנגנון "פרטי" ... לא ברור לי.

למעלה