שאלה בקשר חשבונות בנק..

limor 2

New member
אנחו כבר חיכינו לחשבון המשותף

נורא רצינו לעשות הכל ביחד ולא להתחשבן מה ייצא מהחשבון שלי ומה ומחשבון שלו. אני מכירה כמה זוגות מבוגרים שהתגרשו וזה שהיה להם חשבון בנפרד, עזר להם להעביר כספים ולקחת כסף. לדעתי, הכל צריך להיות גלוי ומשותף.

שירלי א

New member
לנו יש חשבון משותף די טרי

לא בגלל החתונה פתחנו את החשבון המשותף אלא בגלל המשכנתא וניהול משק הבית. כל עוד לא היה חשבון משותף היינו שומרים קבלות ומתקזזים בכל חודש, וזה היה כזה ניג´וס, מה גם שזה נתן תחושה של שותפים לדירה ולא של זוג. דוקא אני זו שלחצה בכיוון של חשבון משותף, כי בעלי מאוד רצה משהו משלו לשמור על הפרטיות שלו, אבל מטעמי נוחות עדיף לנו חשבון משותף. לכן מצאנו פיתרון לא רע: חשבון משותף להוצאות השוטפות המשותפות, ולכל אחד יש בחשבון של ההורים סכום כסף שהוא מיועד רק בשבילו (בפק"מ) וכך אם רוצים משהו אישי במיוחד, אפשר למשוך כסף מההורים תמורת הכסף שסגור אצלהם בחשבון. זה טיפה מסורבל, אבל מצד שני זה הרגיע את בעלי וגם חסך לנו להחזיק שלושה חשבונות, שזה סתם כאב ראש וחבל. סתם רעיון ששווה לחשוב עליו.

Dodo28

New member
קצת פרספקטיבה על בסיס מקרים אמיתיים

להלן קצת דוגמאות שאולי יסבירו את הצורך האמיתי ביותר מחשבון אחד: * בעל ואישה נשואים אחד מהם מחזיק עסק מסתבך בחובות תוצאה חשבון הבנק המשותף מעוקל לבנק לחובות אלמלא לצד השני היה חשבון פרטי בבנק אחר לא היה ממי לקנות אוכל לילדים. זה לא ממש הגנה לאורך זמן כי אם זאת לא חברה בע"מ ניתן לגבות את החוב גם מהצד השני (עד כמה שאני יודעת אני לא מעוכנת בכל עידכוני החוק). המצב נהיה יותר חמור עם בעל החוב נוטש את הנישואים והארץ.... * מקרה טיפוסי שני, זוג המנהל חשבון בנק משותף אחד מבני הזוג עובר משבר נפשי וכדי להתגבר עליו הוא מתחיל לבזבז כספים ללא חשבון, תוצאה חסכון משותף ונזיל של כמה שנים כמעט נעלם... אותו כנ"ל רק עם בן-זוג שמחליט שהוא מבין בבורסה ושורף/פת את כל החסכונות בגלל נפילת בורסות בסגנון כמו שהיה ב-85 והשנה. ואני מדברת אתכם על סתם אנשים מהישוב בורגנים סטנדרטים עם נישואים רגילים לחלוטין ואני לא מדברת על שנות ה50 או ה60 או ה70 אלא גם עד ימינו אנו. למרות כל זאת יש לנו חשבון משותף כי זה בלתי אפשרי לנהל בית ולגדל ילדים עם התחשבנות אינסופית. אבל אני לחלוטין מבינה את הצורך בעצמאות פיננסית ובמקרה של מצב כלכלי רעוע בנסיבות מסוימות יש בזה גם תבונה כלכלית. אני כבר לא מדברת כאנשים שלא באים על ריק כמו הזוג שמתכתשים כבר למעלה משנה על גב הילדים שלהם כי הוא נתן שלושה רבעים מערך הדירה והוא לא מוכן שיהיה לה חצי. אז לא צריך לנהל את החיים כאילו מחר הולך לקרות אסון כלכלי אבל לחשוב יותר מחצי צעד קדימה עוד לא הזיק לאף אחד. ושוב אני כן חושבת שזה כן חשוב להחזיק חשבון משותף רק שבאמת יש סיבות טובות גם פסיכולוגיות וגם כלכליות גם להחזיק בנוסף חשבוונת נפרדים ואני חושבת שצריך לדון כל מקרה לגופו. ועוד עצה מחברה של אמא שלי: כאשה תורמת את חלקה לחשבון המשותף ולא משנה מה גודל של חלקה היא רשאית לקחת בלי התנצלויותץ כי להזכיר לכם את הסקר האחרון של נעמת אשה מרוויחה 60 אג´ בממוצע על כל שקל שגבר מרויח באותה עבודה עם אותו נסיון. עגום אך המציאות.

תוכי

New member
טוב....

אני חושבת שהכי עדיף שכל ההוצאות / הכנסות יהיו מחשבון אחד כך יש יותר פיקוח על הכל. לנו היה חשבון משותף עוד מלפני החתונה

למעלה