שאלה בקשר לדו"ח חניה

lionardo11

New member
שאלה בקשר לדו"ח חניה

קיבלתי דרישה מעיריית בני ברק לתשלום קנס ע"ס 1000 ש"ח עבור דו"ח חניה שהיה בשנת 98 ע"ס 130 ש"ח. מבירור שערכתי באינטרנט ,הבנתי שהם חייבים להמציא לי אישור על משלוח הודעה בדואר רשום בטווח של 3 שנים מיום הדו"ח. פניתי אליהם בכתב כבר פעמיים בנושא וביקשתי לקבל העתקים מהודעות משלוח הדואר אליי והם מתחמקים ושולחים לי מעקלים הביתה ומכתבי תגובה סתמיים על סירוב להפחית לי מהחוב וזהו. מה ניתן לעשות בנושא ?

asaforon

New member
דוחות חניה ישנים

העיריות פועלות בדרכים שיש שיקראו להם "בריונויות". העיריות גובות את הכסף באמצעות עיקולים (בדומה להוצאה לפועל) , וזאת למרות שיש ספק לגבי חוקיות הגביה בדרך זו. אם העיריה לא השיבה לדרישתך לקבלת אישורי הדואר הרשום, ובמקביל המשיכה בהליכי הגביה הכוחניים, הרי יש בהתנהגות זו (של גוף ציבורי!!) פסול. יחד עם זאת, אין זה אומר כי בית המשפט יקבל את טענותייך שכן בתי המשפט מוצאים בחלק גדול מהמקרים כי פעולות העיריה הנם עפ"י חוק. תוכל להגיש תביעה אזרחית נגד העיריה. יתכן והגשת המרצת פתיחה למתן סעד הצהרתי (בקשה כי ביהמ"ש יצהיר כי הקנס התישן) הנה הדרך העדיפה. יצוין כי העיריה עשויה לטעון כי הדרך הנכונה הנה הגשת בקשה לביהמ"ש לעניינים מקומיים (ולבקשה זו יש חסרונות מבחינתך) - וביהמ"ש לעיתים מקבל טענה זו ולעיתים לא. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום תשובה זו אינה מהווה תחליף ליעוץ משפטי

למעלה