שאלה בקשר לדו"ח על דיבור בפלאפון

l i a 2 3

New member
שאלה בקשר לדו"ח על דיבור בפלאפון

שלום רב, השאלה שלי היא כזו: אח שלי קיבל קנס של 1000 ש"ח על דיבור בפלאפון בזמן נהיגה. זה התרחש בכניסה למגרש חניה והשיחה נמשיכה שנייה וחצי ( אני הייתי באוטו) וכמובן שבמגרש חנייה הייתה ניידת משטרה. זהו דו"ח ראשון שהוא קיבל וגם לי אין נסיון בדברים הללו אז השאלה שלי היא מאם ניתן לשנות את הגזירה? אני יודעת שיש אפשרות לבקש להמיר את הקנס לאזהרה או לניקודות אז האם באמת מאשרים דבר כזה? האם ניקודות יכולות לעלות את עלות הביטוח (הוא נהג חדש עדיין)? האם שווה ללכת למשפט על דבר כזה? האם יתחשבו בזה שזה עבירה ראשונה ולפחות יורידו קצת את הקנס המפלצתי הזה? ועוד דבר במקרה שהולכים למשפט ואח שלי הוא חייל הוא יוצא רק פעם השבועיים אז האם מתחשבים בזה בזמן קביעת תאריך המשפט? האם צריך עורך דין? אני מצטערת על השאלות הפעורות, פשוט למזלינו אף פעם לא היינו במצב כזה אז אשמח לעזרה. תודה על התשובות

shlang

New member
לא משפיע על הביטוח, לא ללכת למשפט

לשלוח מכתב בקשה לכתובת הרשומה בדו"ח ולבקש להמיר באזהרה ולרשום כסיבה מקלה שהשיחה התרחשה במגרש חניה, ותקוו לטוב.

l i a 2 3

New member
במידה ולא מסכימים להמיר לאזהרה

במידה ולא מסכימים להמיר לאזהרה, גם אז לא ללכת למשפט? למה בעצם? תודה על התשובות

shlang

New member
מה תגידי לשופט

שאחיך דיבר רק דקה? עצם העובדה שהוא דיבר ירשיעו אותו. ומשפט הוא יכול לקבל עונש קשה יותר (שלילה למשל), קחי בחשבון שהתובע יציג במשפט את מכתב הבקשה שלך (אם תשלחי) אגב, מה השוטר רשם בדו"ח לדברי הנהג.

l i a 2 3

New member
לא היה לי מושג שאפשר לקבל עונש קשה יותר במשפט

אז אתה צודק עדיף לא להסתכן. פשוט קנס של 1000 ש"ח נראה לי כל כך מוגזם בהתחשב בנסיבות שחשבתי ששופט יבין את זה. כל מה שהשוטר כתב בדו"ח זה שהנהג עשה את מה שהוא ביקש ממנו, עצר את האוטו בלי להתווכח ושמר איתו על קשר עין רציף. הכי מעציב אותי שאני יודעת שיש אנשים שהיו מתחמקים מהדו"ח הזה כי הם היו יודעים בדיוק מה להגיד ואיך להגיד כדי לחרטט את השוטרים ואז מוותרים להם ואנחנו סתם עמדנו שם כמו ילדים טובים ובסוף מקבלים פאקינג 1000 ש"ח על שיחה בת דקה במגרש חניה. העיקר שיש אנשים שנוהגים שיכורים ב200 קמ"ש ויוצאים עם אזהרה כי הם יודעים מה להגיד.... אוף החיים לא צודקים. סורי, הייתי צריכה להוציא את זה...

l i a 2 3

New member
אני מבינה למה את חושבת ככה

אבל אני עומדת מאחורי הדברים שכתבתי. הבעיה שלי היא אפילו לא עם העונש, הוא דיבר בנייד, ביצע עבירה וכן מגיע לו עונש. אבל עונשים צריכים להנתן לכולם בצורה שווה. למה שמשהו אחר שהיה מבצע את אותה עבירה אבל היה מתחיל להתחנן\ לפלרטט\ לבכות לשוטר יצא נקי מהעניין?

be_roo

New member
עונשים לא ניתנים בצורה שווה כעקרון משפטי

עונש ניתן בהתאם לנסיבות המקרה ולשיקולו של השוטר האם לעצור נהג או לא, והאם לרשום דו"ח או לא. כרגיל, תמיד יהיו אלה שמקטרים "למה אני כן והוא לא", בל כשהם יהיו בצד השני הם ינפחו את החזה בגאווה "הצלחתי להתחמק מדו"ח". אחיך ביצע עבירה במודע, כנהג חדש שגם יודע כי תחת זכוכית מגדלת מבחינת הרשויות, החליט להסתכן ונתפס. את הקיטורים שישאיר למפקד בצבא. ובזה סיימתי את הדיון מבחינתי היות והוא לא ממש תורם לנושא הפורום.

l i a 2 3

New member
ניתוח אופי גאוני עשית לו

בהתחשב בזה שהוא לא כתב פה בכלל. באותה מידה אני יכולה לכתוב לך שאת התסכולים שלך תשאירי לפסיכולוג (אבל אני נחמדה מדי)

be_roo

New member
הוא לא יכול להמיר לאזהרה כנהג חדש

נהג חדש לא עומד בקריטריונים להמרה לאזהרה (ותק של 5 שנות נהיגה ושנתיים אחרונות ללא עבירות). אין כל טעם ללכת למשפט היות ואין לכם טיעון של ממש לחפות טבית משפט לא מקטין קנסות רק כי ביקשת. שאחיך יחסוך לעצמו טרטור, יבלע את הצפרדע וילמד להבא.

asaforon

New member
בימ"ש- מקום מסוכן

בימ"ש הוא לא מקום "לבלות בו" ואם אין לנהג סיכוי של ממש עדיף לו שלא יזמן עצמו לשם. לכאורה העבירה בוצעה, ויש שופטים שעלולים להחמיר בעונש אף מעבר לעבירת הקנס - לכן מומלץ להזהר. נסי לכתוב בקשת אזהרה, ואם יסרבו, נראה כי כדאי לשלם הדו"ח, או לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. בברכה עו"ד א.אורון - מנהל הפורום התשובות באתר אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה