שאלה בקשר להחלפת מקום עבודה

מעיין1993

New member
שלום,
אני מפתחת תוכנה, החלפתי עבודה לפני כחצי שנה, הסיבה להחלפת העבודה הייתה בגלל שמקום העבודה הקודם שלי נפגע ממגפת הקורונה.
אני הייתי צריכה למצוא עבודה יחסית מהר ובלחץ,
ואז התקבלתי לחברה מסוימת, החברה בגדול טובה ויציבה, אבל למרות זאת, אני מתחילה להתחרט כי אני חושבת שעשיתי טעות, ושלא בחרתי את המקום הנכון.

* הסיבות העיקריות הם:
- מתעסקת עם יותר מדי קוד ישן
- הצוות קטן מאוד ובדרך כלל אין ממי לבקש עזרה
- לא מרגישה שאני כל כך מתחברת למוצר עצמו ואפילו גם לטכנולוגיות
(חלק מהדברים האלה ידעתי לפני שחתמתי, אבל לא היה ברור שזה לא טוב ברמה הזאת)

השאלה מה אני עושה עכשיו אם אני ארצה להחליף מקום עבודה?
אם אני אספר שעבדתי חצי שנה, זה ייראה לא טוב,
ואם אני לא אספר שעבדתי שם, אני לא יודעת במה זה יכול לפגוע.

מה אתם ממליצים לי לעשות? אני מרגישה שאני לא אוכל לשרוד הרבה זמן במקום הזה.

vinney

Well-known member
* הסיבות העיקריות הם:
- מתעסקת עם יותר מדי קוד ישן

מה זה ״יותר מדי״? מה זה ״ישן״? אלא אם את בסטארטאפ בשלביו הראשוניים, קוד ישן זה משהו שתצטרכי להתעסק איתו.

יכול להיות שבגלל הסיבות האחרות עדיין תרצי לחפש עבודה אחרת, אבל ״קוד ישן״ לכשעצמו זה לא בדיוק תירוץ. תיאום ציפיות זה דבר חשוב, ואם ציפית שגם תעבדי בחברה ״בגדול טובה ויציבה״ וגם תכתבי הכל מאפס - אז הציפיות לא היו מציאותיות וזה עלול לחזור על עצמו גם במקומות עבודה הבאים.

לשאלתך, אלא אם יש היסטוריה של עזיבות אחרי תקופה קצרה, מקום עבודה אחד שהיית בו תקופה יחסית קצרה לא יפגע לך בקורות חיים ואחרי כמה שנים בכלל יעלם משם. השנה-שנה וחצי האחרונות היו מאוד מוזרות לכולם, ואני לא חושב שמישהו ירים גבה שיצא לך להחליף מקום עבודה שלא מבחירתך באמצע המגפה ואז החלטת לחפש שוב כשהדברים התייצבו קצת.

מה זה ״יותר מדי״? מה זה ״ישן״? אלא אם את בסטארטאפ בשלביו הראשוניים, קוד ישן זה משהו שתצטרכי להתעסק איתו.

יכול להיות שבגלל הסיבות האחרות עדיין תרצי לחפש עבודה אחרת, אבל ״קוד ישן״ לכשעצמו זה לא בדיוק תירוץ. תיאום ציפיות זה דבר חשוב, ואם ציפית שגם תעבדי בחברה ״בגדול טובה ויציבה״ וגם תכתבי הכל מאפס - אז הציפיות לא היו מציאותיות וזה עלול לחזור על עצמו גם במקומות עבודה הבאים.

לשאלתך, אלא אם יש היסטוריה של עזיבות אחרי תקופה קצרה, מקום עבודה אחד שהיית בו תקופה יחסית קצרה לא יפגע לך בקורות חיים ואחרי כמה שנים בכלל יעלם משם. השנה-שנה וחצי האחרונות היו מאוד מוזרות לכולם, ואני לא חושב שמישהו ירים גבה שיצא לך להחליף מקום עבודה שלא מבחירתך באמצע המגפה ואז החלטת לחפש שוב כשהדברים התייצבו קצת.
אני חושבת שבתקופות אחרי משברים כלכליים די מובן שאנשים יתפשרו טכנולוגית רק כדי שתהיה להם עבודה, ולמרות שהקורונה היתה משבר כלכלי יחסית קצת (לפחות מבחינת ההיי טק) אני חושבת שאפשר לכלול אותה בקטגוריה הזו.

הנושא של קוד ישן לעומת זאת הוא מורכב יותר לדעתי, כי לא פעם בחברות שיש להן מערכות "כבדות" שקשה להחליף - הקוד יסבול מ"פיגור טכנולוגי" די רציני. לדוגמא מקום העבודה הקודם שלי עדיין מתחזק סרבר סייד שנכתב בסוף שנות התשעים - תחילת שנות האלפיים ב C++ כשהיא עדיין נחשבה לשפה שמשמשת לכתיבת סרבר סייד. להכנס לחברה כזו זו בעיה מאוד קשה, כי בגלל חוסרכ ההתאמה בין הדומיין לשפה הפער הטכנולוגי יגרום מהר מאוד לבעיות.

vinney

Well-known member
לדוגמא מקום העבודה הקודם שלי עדיין מתחזק סרבר סייד שנכתב בסוף שנות התשעים - תחילת שנות האלפיים ב C++ כשהיא עדיין נחשבה לשפה שמשמשת לכתיבת סרבר סייד. להכנס לחברה כזו זו בעיה מאוד קשה, כי בגלל חוסרכ ההתאמה בין הדומיין לשפה הפער הטכנולוגי יגרום מהר מאוד לבעיות.

אני רק רוצה לציין שC++ זאת שפה שנחשבת טובה למימוש סרסרסייד גם בעשור השלישי של המאה הנוכחית בו אנחנו חיים עכשיו, לא רק בשנות ה90 של המאה הקודמת.

הרבה מהאתרים הגדולים ביותר שאת משתמשת בהם ברמה יומיומית נכתבים (בהווה) ב++C.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני רק רוצה לציין שC++ זאת שפה שנחשבת טובה למימוש סרסרסייד גם בעשור השלישי של המאה הנוכחית בו אנחנו חיים עכשיו, לא רק בשנות ה90 של המאה הקודמת.

זאת שפה שטובה ל-RT בשילוב עם חומרה, נוחה יותר לשימוש עם DSP ועוד ...

vinney

Well-known member
זאת שפה שטובה ל-RT בשילוב עם חומרה, נוחה יותר לשימוש עם DSP ועוד ...
מה הקשר? למעשה בהרבה מערכות משובצות וכתיבה ישירות על חומרה תראה שמעדיפים להשתמש בC ולא C++, אפילו בעידן המודרני הנוכחי.

מערכות בקנד ושרתים בהרבה מקרים יכולות גם הן להיות RT (דהיינו מערכת עם מגבלות זמן קשיחות), זמן אמת זה לא חייב להיות משהו על ברזלים ומעבדים יעודיים סגור בתוך קופסא קטנה.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה הקשר? למעשה בהרבה מערכות משובצות וכתיבה ישירות על חומרה תראה שמעדיפים להשתמש בC ולא C++, אפילו בעידן המודרני הנוכחי.
נכון, אך הרבה כן כותבים ב-++C במיוחד בשימוש ב-FPGA.
מערכות בקנד ושרתים בהרבה מקרים יכולות גם הן להיות RT (דהיינו מערכת עם מגבלות זמן קשיחות), זמן אמת זה לא חייב להיות משהו על ברזלים ומעבדים יעודיים סגור בתוך קופסא קטנה.
נכון, אך לרוב זה הולך עם חומרה.

Haim_Gds

Member
נכון, אך הרבה כן כותבים ב-++C במיוחד בשימוש ב-FPGA.
זה חדש לי, מהניסיון העתיק שלי בכתיבה ל FPGA משתמשים ב VHDL....
אתה אולי מערבב עם כתיבת קוד לפרוססור המוטמע ב FPGA (כמו למשל Nios וכו) וגם אז כדי להממשק לחומרה (הפנימית של המעבד, מה שכתבתי ב VHDL) אני העדפתי לעבוד ישירות ב C

דיברגנט חדש

Well-known member
זה חדש לי, מהניסיון העתיק שלי בכתיבה ל FPGA משתמשים ב VHDL....
אתה אולי מערבב עם כתיבת קוד לפרוססור המוטמע ב FPGA (כמו למשל Nios וכו) וגם אז כדי להממשק לחומרה (הפנימית של המעבד, מה שכתבתי ב VHDL) אני העדפתי לעבוד ישירות ב C
אנשי החומרה כותבים ב-VHDL ואילו אנשי התוכנה כותבים ב-++C ויש גם כאלו שמעדיפים C.

אני כותבת מניסיון של מי שעד לפני שנה פחות שבועיים חיפשה במשך כמה חודשים עבודה בתחום עם ניסיון עשיר ב C++ server side. החלק העיקרי של משרות ה C++ בישראל הן משרות שהן low level, ורוב משרות ה server side משתמשות בשלל טכנולוגיות אחרות, ובחברות שבהן משתמשים ב C++ לכתיבה של סרברים מדובר על קוד לגאסי כמו של החברה הקודמת שלי.

יש אולי תחום אחד שהוא חריג שהן חברות שעוסקות בהדמיה רפואית - אני התראיינתי בשלוש חברות כאלו במהלך תהליך החיפוש שלי ונראה שבשלושתן C++ משמשת לא רק להתממשקות עם החומרה אלא גם לפענוח וההדמיה עצמה.

יכול להיות שהפקספקטיבה שלך שונה כי אתה מתגורר בחו"ל אם אני זוכרת נכון.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני כותבת מניסיון של מי שעד לפני שנה פחות שבועיים חיפשה במשך כמה חודשים עבודה בתחום עם ניסיון עשיר ב C++ server side. החלק העיקרי של משרות ה C++ בישראל הן משרות שהן low level, ורוב משרות ה server side משתמשות בשלל טכנולוגיות אחרות, ובחברות שבהן משתמשים ב C++ לכתיבה של סרברים מדובר על קוד לגאסי כמו של החברה הקודמת שלי.

יש אולי תחום אחד שהוא חריג שהן חברות שעוסקות בהדמיה רפואית - אני התראיינתי בשלוש חברות כאלו במהלך תהליך החיפוש שלי ונראה שבשלושתן C++ משמשת לא רק להתממשקות עם החומרה אלא גם לפענוח וההדמיה עצמה.

יכול להיות שהפקספקטיבה שלך שונה כי אתה מתגורר בחו"ל אם אני זוכרת נכון.
ממש לא נכון, רוב החברות הגדולות, במיוחד של התעשיות הצבאיות נשארו עם ++C.

ממש לא נכון, רוב החברות הגדולות, במיוחד של התעשיות הצבאיות נשארו עם ++C.
התעשיות הצבאיות לא נחשבות כ"היי טק". כשחיפשתי עבודה העדפתי לרוב להתרחק מהן בגלל שידעתי שברגע שאעבור לעבוד באחת מהן הסיכוי שלי לחזור לעבוד בחברות היי טק היא נמוכה עד אפסית. באחד המקרים מישהי העבירה את קורות החיים שלי לחברה בטחונית, והחברה דחתה אותי בתור overqualified, כשהאמת כנראה היתה שהיה לחברה ניסיון גרוע עם קליטה של הייטקיסטים (עם התאמה לתרבות הארגונית, יציבות במקום העבודה, או הרגלי עבודה).

דרך אגבף אני יכולה לדבר מניסיון אישי מלפני המון שנים שאפילו אמדוקס החליפה תוכנות שבעבר נכתבו ב C++ לתוכנות בג'אווה.

קלייטון.ש

Well-known member
היי טק זה כולן - בגדול אפשר להגיד שאלו חברות שמייצרות תוכנה או חומרה לשימוש בשוק החופשי.
שימוש בשוק החופשי מגדיר מבחינתך את ההייטק?
זה ה-High ב-Tech?
בביטוח לאומי למשל מתמודדים עם משימות מחשוב מורכבות ורציניות מאד. המוצרים שלהם לא משווקים בשוק החופשי, אבל נמצאים בשימוש של כל אזרחי ישראל.
נגיד לעומת זאת יש חברה של אדם אחד שיש לה מוצר תוכנה מסחרי בשוק של כמה עשרות אלפי משתמשים.
מי משניהם יותר הייטק?
הבית תוכנה של האדם היחיד הוא בכלל הייטק לטעמך? (זו חברה רשומה והכל). או שיש מבחינתך גם שיקול של גודל החברה?

vinney

Well-known member
דרך אגבף אני יכולה לדבר מניסיון אישי מלפני המון שנים שאפילו אמדוקס החליפה תוכנות שבעבר נכתבו ב C++ לתוכנות בג'אווה.
״אפילו״? סלחי לי, אבל לא הייתי לוקח את אמדוקס כדוגמא להחלטות הגיוניות בתחומים טכנולוגיים :-D הכרתי אישית מישהו שעבד באמדוקס וחשב שזה רעיון טוב לכתוב תוכנית עיבוד נתונים של מליוני רשומות ב.... VB6. הוא אומנם סיים את העסקתו שם שלא מרצון אחרי שהמוצר כשל, אבל כל שדרת הניהול שאישרו את ההחלטה הטכנית הזאת נשארו שם (גם את אחד המנהלים שלו הכרתי אישית.... בטח עדיין באמדוקס....).

״אפילו״? סלחי לי, אבל לא הייתי לוקח את אמדוקס כדוגמא להחלטות הגיוניות בתחומים טכנולוגיים :-D הכרתי אישית מישהו שעבד באמדוקס וחשב שזה רעיון טוב לכתוב תוכנית עיבוד נתונים של מליוני רשומות ב.... VB6. הוא אומנם סיים את העסקתו שם שלא מרצון אחרי שהמוצר כשל, אבל כל שדרת הניהול שאישרו את ההחלטה הטכנית הזאת נשארו שם (גם את אחד המנהלים שלו הכרתי אישית.... בטח עדיין באמדוקס....).
זו בדיוק היתה הנקודה שלי - שאם אפילו אמדוקס הלא הגיונית בעליל בוחרת לברוח מ C++, אז זה כנראה אומר משהו על השפה...

vinney

Well-known member
זו בדיוק היתה הנקודה שלי - שאם אפילו אמדוקס הלא הגיונית בעליל בוחרת לברוח מ C++, אז זה כנראה אומר משהו על השפה...
זה בעיקר אומר משהו על אמדוקס. ספציפית על הקושי שלהם לגייס מתכנתים באיכות מספיק גבוהה כדי לדעת להפעיל כלים מורכבים שדורשים מיומנות רבה.

זה נכון שבJAVA כנראה יותר קל ומהר לפתח. אבל זה גם נכון שיש לזה עלות בצד הביצועים והמשאבים שנדרשים למערכות שמפותחות בה. אמדוקס מעדיפים לשלם את המחיר של המשאבים והביצועים (שהם בעצמם לא באמת משלמים, הלקוחות שלהם משלמים), מאשר לשלם על האיכות של המפתחים שלהם (שזה כן יוצא להם מהכיס).

דיברגנט חדש

Well-known member
זה בעיקר אומר משהו על אמדוקס. ספציפית על הקושי שלהם לגייס מתכנתים באיכות מספיק גבוהה כדי לדעת להפעיל כלים מורכבים שדורשים מיומנות רבה.

זה נכון שבJAVA כנראה יותר קל ומהר לפתח. אבל זה גם נכון שיש לזה עלות בצד הביצועים והמשאבים שנדרשים למערכות שמפותחות בה. אמדוקס מעדיפים לשלם את המחיר של המשאבים והביצועים (שהם בעצמם לא באמת משלמים, הלקוחות שלהם משלמים), מאשר לשלם על האיכות של המפתחים שלהם (שזה כן יוצא להם מהכיס).
מזכיר את המתכנתים של |תפוז| ;)

למעלה