מחפשת עבודה17
Active member
מה שכתבת לא מדויק - כי הפיתוח לא היה בג'אווה אלא ב XML.זה בעיקר אומר משהו על אמדוקס. ספציפית על הקושי שלהם לגייס מתכנתים באיכות מספיק גבוהה כדי לדעת להפעיל כלים מורכבים שדורשים מיומנות רבה.
זה נכון שבJAVA כנראה יותר קל ומהר לפתח. אבל זה גם נכון שיש לזה עלות בצד הביצועים והמשאבים שנדרשים למערכות שמפותחות בה. אמדוקס מעדיפים לשלם את המחיר של המשאבים והביצועים (שהם בעצמם לא באמת משלמים, הלקוחות שלהם משלמים), מאשר לשלם על האיכות של המפתחים שלהם (שזה כן יוצא להם מהכיס).
היה צוות או שניים שכתבו ג'אווה ברמה לא רעה, והקוד שהם כתבו היה מנגנון שהופך XML לקוד ג'אווה. הקוד הזה היה מסוגל לג'נרט כל דבר מ XML לג'אווה - החל מהגדרה של טבלאות וכלה בממשק משתמש (UI). שאר הצוותים שעבדו מול לקוחות בעצם היו כותבים את קבצי ה XML עבור לקוחות ספציפיים, כשהיה איכשהו מעט קוד ג'אווה שהם "זכו" לכתוב שביצע בעיקר checks and edits עבור עמודי ה UI, שמן הסתם היה קוד די פשוט ולא מתוחכם במיוחד.
למזלי אני התחלתי לעבוד במחלקה קצת לפני שהיא עברה לג'אווה ועבדתי על "הדור הקודם" שנכתב ב C++. אמנם היה מדובר על C++ ברמה מאוד בסיסית, אבל כשהתוכנה נכתבה אמדוקס עדיין לא עברה לכתיבת מחוללי קוד אוטומאטיים, כך שיצא לי "ממש לתכנת". אמנם בשלב מסוים עברתי חלקית "לכתוב ב XML", אבל גם אז יצא לי עדיין להשאר חלקית ב C++ בגלל שעדיין היה לקוח ישן שדרש תמיכה פעילה.
מדובר היה על סוף תקופת המשבר הכלכלי של 2001 כך שהיו במחלקה לא מעט בוגרי תואר במדעי המחשב בגלל הקושי למצוא עבודה. רובנו ביקשנו שלפחות חלק מהכתיבה של התשתית שהופכת את ה XML לג'אווה תכתב בצוות עצמו ולא רק בצוותים היעודיים, אבל החברה לא ממש הקשיבה. בסופו של דבר בתקופה של בערך חצי שנה אחרי שהמשבר הסתיים ושוק העבודה התעורר, רובנו עזבנו את החברה ונשארו בה רק אנשים שהתקשו לעבור ראיונות - או שאפו להשאר בחברה כדי להתקדם כמנהלים.
אני יכולה להעיד שבוגרי תואר במדעי המחשב ש"ברחו" מאמדוקס יחסית מהר אחרי סוף המשבר לא התקשו למצוא תפקידים. מתכנתים שהיו בוגרי הסבות של אמדוקס שמצאו את עצמם "כותבים XML" די מצאו את עצמם מחוץ לשוק העבודה ברגע שאמדוקס החליפה אותם במתכנתים בהודו. אני מכירה אחת מהן שעובדת כיום במשרד החינוך, ואחרת שעברה לעבוד בחברת ביטוח.
מה שכן, אתה צודק לגבי העובדה שלאמדוקס כחברה אין דגש על איכות. לקראת סוף התקופה שלי שם אמדוקס התחילה לעבור בצורה מאוד אגרסיבית להודו וגייסו כל דבר שהיה מסוגל להשתמש במקלדת. נוצר מצב שבו אחד הלקוחות שלנו קיבל תוכנה שנכתבה בהודו והיתה ברמה כזו נמוכה שהלקוח חייב את אמדוקס שכל תוכנה עתידית שתכתב עבורו תכתב בישראל.