שאלה בקשר להיי קיק.

ETZ301

New member
שאלה בקשר להיי קיק.

היי חבר'ה, אף פעם לא הייתי גמיש, ואני מרגיש את זה היטב במתיחות באימונים, אין לי ספק שהתואר הנכסף "הקרש של המועדון" מגיע לי. עם זאת משום מה, במהלך ספארינגים , יוצאת לי היי קיק ממש לא רעה (ועד עם רגל שמאל), שעפה ישר לכיוון הראש של היריב. השאלה היא איפה ההגיון? יש לנו חבר'ה במועדון, עם גמישות מעולה ולואו+ מידל, שמוריד את החשק לבקר במועדון למשך חודש, אבל הם כמעט אף פעם לא בועטים היי... וגם כש כן זה משהו חלש שמגיע לכיוון הכתף בקושי. מצד שני אין לי מתיחה והבעיטות שלי טעונות שיפור אבל דווקא היי קיק יש לי לא רעה בכלל....

CRAZY BOLI

New member
יש לזה מספר סיבות ...

אחת מהן היא שיכול מאוד להיות שבשרירי המקרבים אתה בגמישות סבירה ואז אתה מצליח להרים את הירך בגובה סביר + מפצה בכיפוף של עמוד השדרה וסיבוב לאחור של האגן מה שמאפשר לך להשיג את הטווח הדרוש לבעיטה . דבר שני יכול מאוד להיות שבאספקט הדינאמי של התנועה אתה מצליח לייצר טווח תנועה גבוה יותר , אך במנחים סטאטיים אתה עשוי להיות מקובע , זה לא דבר לא שכיח .

ETZ301

New member
כן... המאמן שלנו דיבר על זה, שכעקרון

יש גמישות דינאמית וסטאטית. מגניב, תודה.

muaythai

New member
יש בזה משהו ..

והרבה. זה מזכיר לי אותך בהתחלה, כשעוד רק התחלתי להתאמן. הייתי "קרש", אך איי-קיקים היו לי מעולים, ברמה גבוהה מאד. גם העוצמה של הבעיטה, גם הגובה שהרגל עצמה עולה וכל מה שקשור. בשגט הייתי גרוע, עד שהתאמנתי והצלחתי, אבל לא היה ממש קשר בין השניים. באם זה בנות או בנים. בכל אופן, איי קיקים היו, ותמיד נשארו! שיטה מצויינת לשפר אותם, היא פשוט לסמן נקודה מסויימת על שק (גובה מסויים), ולבעוט לשם 20-30 בעיטות כל רגל וכל פעם לעלות את הנקודה "קצת" יותר גבוה, וכך הלאה .. בהצלחה. סופ"ש מצויין לכולם. בברכה, ארז שוקרון.

CRAZY BOLI

New member
עצם העובדה

שבועטים לגובה בהדרגה מבחינת הגובה העוצמה והמהירות זה עבודה על גמישות דינאמית ובאליסטית . ישנם דיונים מאוד מעניינים של אנשי מקצוע מובילים הגורסים שגמישות פאסיבית אינה בהכרח פונקציונאלית לספורט מכיוון שיש מרכיבים ומנגנונים נוספים בזמן פעילות גופנית . במתיחה פאסיבית השריר המנוגד אמור להיות רפוי על מנת שנוכל להגיע למלוא המתיחה ( בספורט המצריך בעיטות אין דבר כזה אלה אם כן מישהו תפס לך רגל והרים אותה בעצמו כלפיי מעלה ) , במתיחה דינאמית השריר האנטגוניסט למתיחה פועל ואינו רפוי . במתיחה דינאמית / באליסטית צריכים אלמנטים נוספים כמו בחיים : שיווי משקל חוזק בסיסי של שרירים חוזק של השריר המניע בייחוד בטווחי התנועה הסופיים של המפרק . אדם שגמיש פאסיבית יכול להיות עם חוסר שיווי משקל יחסי , חולשה יחסית בשרירים המניעים ואף חוסר קוארדינציה מה שיגרום לו לא להצליח לבעוט לגובה או לבעוט לגובה אבל חלש .

muaythai

New member
תודה רבה

על כל המידע. שבוע טוב, ולילה טוב. בברכה, ארז שוקרון.

למעלה