שאלה בקשר להתישנות דוח

avicoo3

New member
שאלה בקשר להתישנות דוח

קיבלתי דוח על טלפון לפני שנה וחודש בערך, ביקשתי להישפט הגיע לי אחרי חודש מכתב הבית שהתיק בפרקליטות והם בוחנים אותו מאז לא קיבלתי שום מכתב ושום כלום
יש לציין שלא עשיתי את העבירה והשוטר שכח לרשום מספר רכב בדוח
האם אני יוכל לראות את הדוח כמבוטל?

בעייה

בהעדר מס רכב יש למשטרה ולא לפרקליטות - בעייה
המכתב נועד לקטוע את מרוץ ההתישנות
על פי מצב הדברים נראה כי הדוח ימות מוות טבעי

avicoo3

New member
לא הצלחתי להבין

אני יודע שאחרי כחודש מקבלת הדוח השוטר הצליח להשיג את מספר הרכב לפי אתר תשלומי הדוחות של המשטרה

מה זה אומר שהמכתב נועד לקטוע את מרוץ ההתישנות?

את המכתב מהפרקליטות קיבלתי לפני כשנה בערך

תודה

avicoo3

New member
הבאתי למתמחה שישלח מכתב

הוא שלח את המכתב וכמה זמן אחרי שהוא שלח את המכתב הגיע לי מכתב אדום שרשום עליו שהמכתב נמצא אצל הפרקליטות לצורך בדיקה והחלטה או משהו כזה
יש לציין שהשוטר גם חתם במקומי אז אולי בגלל זה הדוח נמצא אצל הפרקליטות?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שוטר לא יכול לאלץ אותך לחתום

הוא רשאי לכתוב "נמסר ביד" ולחתום את שמו.
כלומר זו לא הסיבה.

avicoo3

New member
הוא ממש חתם את שמו ולא רשם נמסר ביד

הוא ממש חתם את שמו ולא רשם נמסר ביד
במקרה יצא שלי ולו יש אותו שם אבל זאת חתימה שלו
יש לציין גם ביום שקיבלתי את הדוח השוטר היה נסהר ורצה שאני יתן לו את מספר הרכב בטלפון הוא התקשר אולי 40 פעם
שאלתי את עורך הדין מה לעשות והוא אמר לי שאני יגיד לשוטר שיתקשר לעורך דין שלי
השוטר איים עלי בטלפון בכך שאמר שאני רק מסבך את עצמי

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שוטר ששוכח לרשום פרטים חשובים בדו"ח

מקבל את הדו"ח חזרה להשלמות ועליו לתקנו ולכן הוא התקשר אלייך כדי לברר, הסיבה לכך שהוא התקשר פעמים רבות היא כנראה שסרבת לענות לשאלותיו, מה שאתה כותב כאיום נשמע לי יותר כאזהרה, ובאמת אם אתה מסרב להשיב אתה עלול לסבך את עצמך.
ובעניין החתימה - בחלק העליון של הדו"ח יש משבצת שכתוב לידה "נמסר ביד" ושוטר שמוסר ביד צריך לסמנה, אם הוא חתם במקום המיועד לחתימתך בלי לציין ליד באיזו צורה - לא תקין אבל לא קריטי, הרי אינך מכחיש שקיבלת את הדו"ח.

avicoo3

New member
ברזילי לא סירבתי לשתף פעולה

לא סירבתי לשתף פעולה הוא התקשר המון פעמים והטלפון היה על שקט לא שמתי לב, שעניתי לו כבר לא הייתי ברכב אז אמרתי לו שיתקשר לעורך הדין שלי והוא כבר יתן לו את הפרטים אם הוא התקשר ואם לא זה כבר בעיה שלו,
השאלה עבר יותר משנה משקיבלתי את הדוח והבקשה שלי להישפט האם חל חוק ההתישנות?

שתוף פעולה

נתקלי ולא אחת בשוטר אשר שכח פרט והתקשר להשלימו
אינני סבור כי יש חובה חוקית לסייע לו
ובעברית קלה זבש"ו......
עכל עוד נתת את כל התעוד במהלך רשום הדו חובתך האזרחית והחוקית תמה

avicoo3

New member
ברזילי אתה שופט? מי עבר על החוק?

למה אתה ישר קובע שעברתי על החוק?
סך הכול שאלתי עם הדוח מת? בגלל התיישנות
ברזילי אתה חייב להבין שבמדינה שלנו יש מלא שוטרים שדוחפים דוחות ללא הצדקה
בעיר שאני גר יש עצור וליד העצור יש בנין שמרושת במצלמות
ביום אחד ארבעה אנשים שונים קיבלו שם דוח מאותו שוטר למרות שעצרו בעצור
תפנים ברזילי יש הרבה שוטרים עקומים לא חסר
ושלא נדבר על שוטרים אלימים שכל אחד שהם מרביצים לו הם מיד פותחים תיק תקיפת שוטרים

שוטר שהתרשל עד רמה כזו

שהוא לא רשם את מס' הרכב לא ראוי להזדכות על דוח תנועה לדעתי. מס' רכב, אחד הפרטים הבסיסיים אם לא הראשוניים והקריטיים בעת רישום דוח תנועה. בעיקרון, אם דווקא הרכב רשום על שמו של מקבל הדוח, הוא יכול להצליב את הפרטים האישיים שכן נרשמו בדוח למאגר מספרי הרכב, מה שכנראה בוצע אבל כנראה לא הייתה התאמה כי הנהג לא הבעלים (השערה שלי, אחרת היה מאותר).
אלא אם כן מדובר בעבירה חמורה ביותר, אין פה למשטרה מה לשבור את הראש ויש לגנוז את הדוח עקב טעות או חוסר מקצועיות של השוטר.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עניין של השקפה

כל אחד מאיתנו , כולל אתה, טועה מעת לעת, וטעויות מנסים לתקן
יתכן שצריך לנזוף בשוטר על טעותו (ומעניין - אם יש לך ילדים שניגשו למבחני בגרות, אחרי שלמדו 12 שנים את החומר והתכוננו לבחינות - ובכל זאת טעו פה ושם ולא הוציאו 100% בכל הבחינות - כמה אתה נוזף בהם ?)
אבל מה הקשר בין שוטר שטעה לביצוע העבירה (לכאורה)
הרי בדיוק בגלל טעויות כאלה שעלולות לקרות מבקש השוטר מהנהג את מספר הטלפון שלו ורושם אותו בדו"ח.

creth11

New member
לצערי אני לא מסכים איתך הפעם - יש טעויות

ויש טעויות.
טעות מינורית שאינה משפיעה על טיב העדות - מילא
טעות קריטית אשר משליחה על אמינות הדוח ? בטל את הדוח וניגמר. מספר רכב לא נירשם ? טעות חמורה ושום שיחת טלפון לא תעזור. זה יפול במישפט. הנהג יתן מיספר אחד ויטען במישפט שטעה ולא הבין את השאלה והרכב הרשום בכלל ניגרט יומיים קודם לדוח ויש לו אישור (דוגמא כן ) השוטר יצא טיפש פעמיים.
טעויות אכן קורות ולכן יש כלי פשוט - ביטול דוח ! ! ! בלי מישחקים בעיקר בדוח ב"מ.
עבירות חמורות במיוחד זימון למישפט וכ"ו) ניתן לזמן את הנהג לחקירה רישמית בחשד לביצוע עבירה ולאחר חקירה מסודרת מתועדת וחתומה ע"י הנהג ניתן להמשיך לבימ"ש.
בטלפון אכן יש לנהג את כל ההצדקה שבעולם לא למסור שום פרט אישי או מזהה, חוקי לחלוטין לסרב לענות בטלפון באופן גורף.
חקירה מבצעים בתחנה פנים לפנים.

avicoo3

New member
השוטר שלח אחרי כמה ימים ניידת לבדוק מה המספר

השוטר שלח אחרי כמה ימים ניידת לבדוק מה המספר וביקשו ממני גם את הדוח המקורי מכיוון שהדוח המקורי היה אצל דוד שלי שהוא במקרה עורך הדין שלי הפנתי אותם אליו
משום מה הם לא פנו עליו כך שהדוח המקורי נותר ללא המספר רכב כמו כן באתר של המשטרה רציתי לבדוק אם הדוח נמצא והוא אכן נמצא רק כשבועיים אחרי שקיבלתי את הדוח

אבל בבקשה אני חוזר לשאלה הראשונה כמה זמן הדוח אמור להתיישן? קיבלתי מכתב לפני בערך שנה שהדוח נמצא בבדיקה ויחליטו מה קורה וזהו האם זה מספיק זמן להתיישנות הדוח?

avicoo3

New member
ברזילי אם אתהלא יודע לא צריך להגיב.

ובבקשה ברזילי אם אתה לא מבין אתה לא צריך להגיב זה לא חובה
מאז ששלחי את הדוח וביקשתי להישפט עברה שנה
כעבור שנה התקשרתי ואמרו לי שהדוח בוטל עקב התיישנות

למעלה