שאלה בקשר לחוקי או לא חוקי

Ph0enix

New member
שאלה בקשר לחוקי או לא חוקי

ראיתי היום בחנות חיות מוחרים דגים של מים מלוחים אבל לא סתם דגים הדג מהסרט מוצאים את נימו ועוד דג כחול משגע וגם נחש או צלופח מים והשאלה שמטרידה הותי הם זה חוקי למכור אותם

Suikun

New member
לצערי

מכירת דגי מים מלוחים היא דבר חוקי (כל עוד לא ניצודו בעזרת ציאניד), מה שמשפיע לרעה על חלק מהשוניות בעולם.

kobi10

New member
עד כמה שידוע לי

מבירור שטחי , זה חוקי למכור דגי מים מלוחים. הטענה כי לא מדובר בדגים שניצודו בשוניות - אלה בדגים ש''גרים'' מזה דורות שלמים בתוך אקווריומים במזרח הרחוק. לידיעתכם.

Suikun

New member
דווקא

יש בעיה ברבייה של דגי ים, ולא רק ברבייה, אלא בגידול הצאצאים בשלביהם הראשונים. בין הדגים שיש הצלחה ברבייה שלהם אפשר למצוא את השושנון, כמה סוגים של אלמוגיות, קרדינלים ועוד. אבל את רוב הסוגים, מביאים היישר מהים.

סימסית

New member
אני רשמתי על זה הודעה

והצעתי לעשות עצומה נגד זה,אבל לא הגבתם,זאת הזדמנות שניה שלי לרשום ת'הודעה! בואו נעשה עצומה נגד מכרית דגי מים מלוחים!ודגים טרופיים בכלל! אם תשתפו פעולה-נצליח!אני יכולה להבטיח לכם שאם תלכו צעד צעד כמו שצריך,אנחנו נציל עשרות אלפי יצורים חיים שלוקחים אותם מהבית שלהם ותוקעים אותם בקופסה מצ'וקמקת! אז עכשיו תגיבו על העניין הזה,תגידו מה אתם חושבים,אני יודעת שזה חוקי,כי במדינה הזאת(שמעניין אותם רק הכסף...)יעשו הכל בשביל כסף ואם נראה שאנחנו לא קונים דגי מים מלוחים,נשלח את העצומה+מכתבים(נעשה אולי שרשור-תלוי בדעתכם)הם יפנימו את זה,וזה כולל גם דגי מים מתוקים-טרופיים,שהוצאו מים\אגם\ביצה\אוקיינוס או כל דבר אחר,שלא פותח באקווריום,וגם נגד הזרקת צבע לדגי קריסטל....עכשיו ברצינות---מי בעד!?!?!

kobi10

New member
סימסית, לצערי את מעט נאיבית

אני באמת שלא יודע מה גילך . אולי זה אפילו לא חשוב. אבל כלל ראשון בצרכנות אומר כל עוד יש דרישה יהיה היציעה. כל עוד אנשים יקנו דגי מים מלוחים יהיו בחנויות . לא ניתן לעצור את רכישת הדגים הללו מה עוד , שהיום, יותר ויותר אנשים עוברים מאקווריום של מים מתוקים לאקווריום של מי מלח.

גלעד cool7

New member
מה שאפשר לעשות זה

כלום. ובלי לפגוע, אל תבזבזי זמן את תמימה מידי, לא משנה מה תעי אנים עדיין ירצו לקנות. את יודעת מה, עכשיו אני יבוא ויגיד שאסור למכור דגי זהב כי 90 אחוז מהם (לא סטטיסטי, סתם זרקתי מספר) סובלים מהתעללות עקב גידול בשטח מחיה מועט. תקני אותי אם אני טועה, את בעצמך היית אחת מאלה שהעירו לה על גודל האקוריום. אז יאלה, נמנע את סבלם של דגי הזהב ונאסור את מכירתם. אני מקווה שאת מבינה שכל הדוגמא שהבאתי הייתה בציניות, וזה לא רלוונטי בכלל עקב זה שאני יכול לצעוק עד מחר-אבל את, ושאר מגדלי דגי הזהב ישמעו סלקטיבית או יכחישו, או פשוט יגידו נו אצלי הם חיים טוב. ושוב אני חוזר, העלתי את הנקודות כדי לחשוף אותך לצד אחר, בלי כוונה לפגוע ומקווה שתביני שאלו החיים.

CG ערפדי

New member
גם בקשר לקריסטלים ...

לא יעזור כלום ! דגים יפיים ימשיכו לקנות !
ד"א , תנו לי פרטים על גידול קריסטלים

Suikun

New member
דווקא כאן זה משהו אחר,

יש הבדל בין לקיחת דגים מהטבע לבין התעללות בדגים על ידי צביעה, שאת זה דווקא כן אפשר להפסיק. אם אתה מחפש אישור לקנות דגים צבועים אתה לא תקבל אותו כאן.

CG ערפדי

New member
תודה ../images/Emo4.gif

בוא\י תסביר\י לי איך מכניסים להם ת'צבע , זה יותר מעניין אותי ... ו..בקשר לזה שאני לא יקבל דגים אישור . אני לא צריך אישור , אני חושב שזה דיי ילדותית , את\ה לא יודע\ת אם באמת כואב להם ששמים להם ת'צבע או לא .. וד"א , אם זה כל כך חשוב לך בוא נתחיל את הנושא הזה קצת מנושא יותר מורחב ... למה אנשים אוכלים : פרות , חזיר , כבשים , אפרוחים , תרנגולים וכל שאר החיות שעושות לך פשוט טעם טוב בפה ?

Suikun

New member
לא חשבתי שזה יתפתח עד כדי כך,

אבל שיהיה. למה אנשים אוכלים פרות וחזירים? לא יודע, אני לא אוכל. אבל אני משער שזה בגלל שזה טעים לאנשים מסויימים, וכי יש שם חומרים שהגוף צריך. איך מכניסים להם את הצבע? יש כמה שיטות, אחת מהם היא הזרקה, ושיטה אחרת היא לשים את הדג בחומצה שממיסה את ההגנה הטבעית על הקשקשים, אח"כ הדג מועבר לתמיסה שצובעת אותו, והתמיסה האחרונה היא תמיסה שגורמת לעידוד גידול מחדש של השכבה הרירית שמגינה על הדג. איך אני יודע הג סובל? -דגים, בדיוק כמוני וכמוך, מרגישים כאב. -ישנו אחוז גבוה של דגים שמתים באמצע ואחרי התהליך של הצביעה. אני לא חושב שזה בגלל שטוב ושמח להם.

Suikun

New member
זאת לא חצי כוס מלאה,

אף אחד לא יודע בוודאות שהזכרון שלהם קצר, זוהי רק השארה שלא מבוססת מדעית. ונגיד שכן, זה עדיין לא תירוץ לגבי הצביעה, וסביר להניח שהכאב נשאר גם אחרי רגע הצביעה (הצבע נשאר בתוך גוף הדג, ככה שסביר להניח שהוא גורם לתופעות לוואי וכאבים כל-שהם)

CG ערפדי

New member
ניצחת ! מכאיבים להם ה!

אבל שוב ... גם להמון חיות אחרות עושים את זה . זה טוב !? בטח שלא ! אבל נולדנו בשביל לאכול בשר ... אמ .. איפה אנחנו נמצאים בשרשרת המזון ...(שאלה טובה למחשבה)

Suikun

New member
אני לא מבין מה הקשר.

הדגים הצבועים הם לא לאכילה, הם לא לצורך מחייה. אתה אוכל את הדגים האלה? אז מה הקשר "נולדנו בשביל לאכול בשר"? או לשרשרת המזון? בגלל שאנחנו אוכלים כל, מותר לנו לתקוע צבע בתוך גוף של דגים? זה עושה את זה בסדר? את הדגים צובעים רק בגלל שהאדם נהנה לראות בעלי חיים מסכנים שעברו צביעה מלאכותית בתוך אקווריום.

CG ערפדי

New member
סתם השוואתי את זה לעניין אכילת בשר

אבל אם כבר מדברים על להכאיב לחיות ולהחדיר להם צבע לעור ... לא עושים קעקועים לפרות ?
זה שזה לא בסדר אנייודע ... אני סתם רוצה להראות לך שזו דרך העולם , ככה זה ... לא אתה , לא אני ולא אף אחד ישנה את זה ... כמו שצבים הם לא למכירה ועדיין מוכרים אותם ככה ימשיכו לעשות את זה לקריסטלים !

Suikun

New member
-

זו לא דרך העולם לצבוע דגים. שוב, כשמקעקעים פרות , יש לכך סיבה שאיכשהו אפשר להבין. צביעת דגים- הסיבה היחידה כאן היא יופי, יופי שיהרוג בסופו של דבר את הדג. אולי זה לא ישתנה אף פעם, אבל אני אף פעם לא אתמוך בזה, ואם צורת המחשב של "זה אף פעם לא ישתנה" עושה לך את המצפון נקי- אז שיהיה לך לבריאות.

CG ערפדי

New member
ת'אמת ...

גם מלפני שחשבתי ש"זה אף פעם לא ישתנה" המצפון שלי היה נקי

למעלה