שאלה בקשר לחוקי או לא חוקי

bilbolim

New member
אתה צודק

וזה לא רק הקעקוע שעושים לחיות, האדם הוא ייצור כזה אכזרי למשל אצל תרנגולות את כל האפרוחים הזכרים זורקים לפח בעודם חיים בערמות שנוצרות עד שהם נחנקים או נמעכים למוות לנקבות קוטמים את הקצה של המקור בעזרת סכין מיוחדת בלי הרדמה , וזה כמו כל איבר אחר שמרגיש. לפרה בשביל שתתן חלב צריך כל כמה זמן לעבר אותה (הרבה פעמים בשנה לא זוכרת כמה) ואז שהעגל נולד מפרידים אותה מאמא שלו שהיא צורחת מאחור כל היום (ראיתי את זה לסבא שלי יש רפת). ואם הייתם רואים מה עושים לעגלי חלב בכלל הייתה בשוק (כן כן גם את זה בני משפחה שלי מגדלים). בני האדם הם פשוט ייצור נורא ואולי יש שרשרת מזון בטבע אבל בני האדם מנצלים את החיות בצורה כזו מזעזעת, בטבעי אף חיה לא סובלת חודשים לפני שהורגים אותה כמו האוז שמפטמים אותו חודשים או עגל החלב. לאף חיה לא מגיע כזה עונש של להיות בכלוב צפוף בלי יכולת לזוז ויש חיות שנימצאות ככה שנים כמו התרנגולות בכלובי הסוללה. אז למה החיות המסכנות צריכות לסבול במשך חודשים או שנים כדי שיאכלו אותן או להביא בקושי כל יום ביצה ואם לא אז שוחטים אותך, למה מגיע להם חיים של עבדות וסבל, מה הן עשו, נולדו לעולם של כלובים ובחיים לא יראו טבע ולא ירוצו בחוץ ואין להם שנייה של להנות מהחיים. סורי נסחפתי קצת.....

ganjaman stound

New member
באמת נסחפת קצת

אז כמה הבהרות: - לתרנגולות קוטמים את המקור מהסיבה הפשוטה שהן לא יפצעו תרנגולות אחרות וכתימת המקור אצל תרנגולת הינה כמו גזירת ציפורניים אצלך(כואב רק עם חותכים יותר מדי)ולכן גם אין צורך בהרדמה - פרות מעברים מאלכותית מהסיבה הפשוטה שאם פר יעלה עליה הכאבים יהיו הרבה יותר חזקים (תנסי פעם לקבל מפר ותראי כמה זה כואב) לעיתים אפילו עד מוות הפרה - עגלים ברוב המקרים זה הבשר שאת אוכלת (במידה ואת אוכלת) לסיכום - ללא ספק יש מקום לשיפור ביחס לבעלי חיים אך אך בגידול מסחרי המטרה העיקרית היא לספק מזון לאוכלוסיה ההולכת וגדלה בעולם וכולנו יפי נפש עד שזה מגיע לקיבה שלנו אני מאמין שאם לא היה חלב,בייצים ובשר בחנויות בשביל שהוריך יוכלו להאכיל אותך כנראה שהיית מקטרת על דברים קצת יותר משמעותיים לבריאות שלך בקיצור - סוף מעשה במחשבה תחילה

נכון,אני אחת מאלה שהעירו לה...

אבל יש הבדל בין לקחת דגים מאקווריום אחד לאקווריום אחר,שהוא לא יותר גרוע מהאקווריום שבחנות,לעומת זאת,דגי ים שרגילים ומכירים את הים לא יכולים ליחיות במיכל סגור!בלי ההרגלים הימיים שלהם,בלי הסכנות,החברים המשפחה...חשבתם על זה?אז אפשר אולי איכשהוא למנוע את זה...לפחות בארץ זה יציל חיים של אלפי דגים. אני מקווה שאתה מבין...אני גם לא תמימה...אני פשוט ראיתי ת'סרט "נמו" ובעקבותו אני יודעת מה דגים מרגישים כשלוקחים אותם מהים,איך הם מרגישים באקווריום,ואיך מרגישים המשפחות שלהם,אז נסה להבין...

גלעד cool7

New member
איני יודע אם זה רלוונטי

אך איני הולך להשאיר אותך ללא תגובה, כך שאני אנסה. יש הבדל? אמנם דגים לומדים (איני קרראתי זאת מחקרית\סטטיסטית אך אצלי שמתי לב לזאת. מי שמעניין אותו-אצלי כל פעם שאני מכבה את הפילטר החזק ואת משאבת האויר הם ישר עולים למעלה לשעת האכלה, איך אני בטוח שזה בגלל זיכרונם? היות וכאשר הבסיס של האקוריום נקנה הם לא עשו זאת וכל דג חדש שאני מביא קולט את הרעיון אחריי שבוע-שבועיים). אך תני לי להביא שאלה רטורית- האם את ירשת תכונות ביולוגיות מהטבע? האם יש לך טיפת רחמים ונדיבות בלב? האם לפעמים את אנוכית? האם לפעמים את תחרותית? האם את מעדיפה לחיות בקבוצה עם עוד בני אדם? ותאוריה מעניינת ששמעתי, בני אדם נמשכים לבריאות (הדוגמא הובאה על אודם-טוענים שהוא גורם למראה שפתיים בריא, ולכן זכרים נמשכים-אני מזכיר רק תאוריה ששמעתי). וכמובן כוסון-אינך תעדיפי אחד יותר אטלטי? בעל שמונה ריבועים, שרירי חזה ושרירי ידיים? והאם, והאם.... כן דגים, גם דגים ירשו מן הטבע תכונות- חיי טרטוריה, כן בזיווג-למה שאם יש רק זוג אחד של נקבה וזכר-סקלאר ענק יגרש דגים קטנים שאינם מתחרים בו באקוריום?-תכונה תורשתית. חיי להקות. וכו' וכו' הרעיון שלי הוא, שגם דגים אשר גודלו בחנות יפתחו תכונות טבעיות- גם הם, בדומא לדגים שגדלו בים, יהיו בעלי תכונות מאוד דומות. לכן כאשר את קונה דג מחנות שגודל מסחרית, אמנם הוא נהנה מכך שאת נותנת לו תנאי מחיה יותר טובים ממה שנתנה החנות-אך גם הוא דומא לדג שבא מהים. יציל חיים של אלפי דגים, אינני חושב ששיעור התמותה בים הוא נמוך. אבל זוהי אינה נקודה נכונה-אם את רוצה טיעון טוב על למה לא לשים יד אדם במקום טבעי- אני מאמין שאנחנו פוגעים באיזון הטבעי, מחסירים דגים מסוימים שכמובן חשובים לשרשרת הביולוגית (בין אם אלו טורפים שנועדו לשמור על גידול טבעי אוכלוסין יציב, ובין אם אלו נטרפים שנועדו לשמש כמזון בפרמידת המזון), מה עם שוניות? האדם מוריד שוניות, וכך פוגע בבתי גידול של דגים. אמנם הטבע נועד להיות בעל איזון-יותר דגים-יותר טורפים->פחות דגים. יותר טורפים->פחות מזון->פחות טורפים. אך אנחנו כה נזקיים שהטבע אינו יכול להתאושש מפגיעתנו באיזון הביולוגי שלו-בעוד מאות שנים האם כבר לא יהיו שוניות, דגים נדירים או בכלל דגים וכו'? ייתכן... הסרט נמו? תסריטאי כותב לרוב דברים לא מציאותיים-כמה שיותר מחוץ לשיגרה (הנוסע השמיני, מטריקס, אקס מן, גברים בשחור וכו'...). ותפקיד הבמאי הוא להביא את זה לגבול דק בין מציאות לדמיון... כך שאל תשכחי "סה"כ סרט". אולי בעתיד נדע מחשות חיות מחמד, כיום לא נדע. בברכה, גלעד.

אני מסכימה איתך...

ב-100% אבל תענה לי על שאלה אחת... האם לדעתך זה טוב/מותר/כדאי שבני אדם ימשיכו להתערב בטבע,ולהכחיד בע"ח???

גלעד cool7

New member
מה את חושבת?

ברור שלא. אבל זה לא ישתנה... אולי אם תבוא מהפכה, אבל אין סיבה או כיוון לשינוי בנתיים.

גלעד cool7

New member
אני מאמין שכאן יש מצב למשהו

אפשר תמיד לפנות לכל האירגונים נגד ניסויים בבעלי חיים, זה לא כל כך שונה כאן.

ganjaman stound

New member
לא ידוע לי מה המצב בארץ

אך אני משער שאת רוב הדגים היותר קשים לגידול מייבאים מחו"ל והיום אין שום בעיה להרבות דגי מים מלוחים בברכות של מים מלוחים כולל הדג מהסרט מחפשים את נימו צלופחים,אלמוגים,קרדינלים וכו' לעומתם מכירת צבי ים היא למטרת מחקר בלבד לא מפני שאין אפשרות להרבות אותם אלא מפני שהצבים בטבע הינם בסכנת הכחדה ולא רוצים לעודד תפיסה שלהם בטבע עוד דבר קטן שאתם שוכחים הוא שבמקומות שאינם שמורה ימית והדיג מותר בהם רוב הדגים הקטנים הם אילו שמשגשגים מפני שהדגים שניזונים מהם ניצדים למטרת מאכל אדם ונוצר חוסר איזון אקולוגי באיזורים אילו

למעלה