שאלה בקשר לחתונות פגאניות בישראל

windflute

New member
שאלה בקשר לחתונות פגאניות בישראל

ב - ו - ם ! כן, אנחנו יודעים שנחתנו על נושא רגיש, אבל חשוב לנו מאוד לשאול. אני יודעת שבקהילה הפגאנית כבר נעשו Hand-fastings ולכן יש כאן אנשים שעברו את זה.. אז ככה, אני ואהובי פגאנים, אבל שתי המשפחות שלנו לא. מאוד לא. וב"מאוד" אני מתכוונת יהודים דתיים או לפחות מסורתיים. מה עושים? איך אפשר לעשות משהו שיהיה האמת שלנו אבל יפגע כמה שפחות במשפחות שלנו... חתונה אמור להיות דבר משמח, ואני לא רוצה שרגשות שמחה יועבו ע"י הרגשה שלהם שאנחנו עושים את זה בשביל "למרוד" או לעשות להם דוקא. מצד שני חתונה זה דבר שחשוב לשנינו ואנחנו לא מתכוונים להכניס לטקס כל מיני מילים שאנחנו לא רוצים לומר לגבי דת שאנחנו לא הולכים לאורה (אני רוצה להגיד practicing אבל אין מילה לזה בעברית. מעניין למה). נשמח לעצתכם בנושא, ולשיתוף בחוויות שאתם עברתם, Blessed Be, Windflute ואנימוס

Wing Chan

New member
לא התכוונתי לזה ככה :|

לא התכוונתי שמחינתי חתונה יהודית עם רב היא נורמאלית וחתונה פגאנית לא. לי לא כזה משנה, שכול אחד יעשה מה שבראש שלו.
אבל כן, לסובבים אותם ולמרבית החברה פה בישראל, חתונה פגאנית אינה משהו בגדר הנורמה ודבר שהוא לא הכי פופולרי. זה הכול. ממש לא כדאי להיכנס לריבים עם המשפחה על נושא כמו חתונה, אז בטח עדיף לעשות אחת כזאת ואחת כזאת, כך ששני הצדדים יהיו מרוצים וגם שהמדינה בכלל תכיר בהם כזוג נשוי. אה כן ו
לזוג המאושר!

לדעתי

עושים חתונה "יהודית", מין שואו, אקט שכזה, שלא ממש מדבר אליכם גם ככה, ואין לו משמעות עבורכם גם ככה, העיקר שהמשפחה תהיה מרוצה. אח"כ, עושים חתונה כמו שאתם רוצים, עם קהל מצומצם, העיקר שכל מי שבקהל אוהב אתכם, מכבד את אמונתכם, ומבין על מה ולמה ומה קורה שם. מזל טוב!

RainBird

New member
תכתבו טקס לבד. שכל אחד מבני הזוג יכתוב את הצהרות האהבה, ואולי תמצאו כוהנת גדולה או אולי הטבע והאלה יהיו האלה יהיו הכוהנת הגדולה שלכם. ואז תעשו פעולה טקסית של כריכה או קשירה של הגורלות שלכם ביחד. כמובן שבאופן פרטי או עם קהל מצומצם אחרי החתונה האנמית הרגילה שנועדה לספק את המשפחה הדתית. ארדן.

windflute

New member
אז זהו...

הרבה כאן מציעים לעשות חתונה רגילה עם רב. אתם שמעתם פעם מה אומרים בחתונה יהודית? שמעתם את השבועות שהחתן נשבע? (לדוגמא "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני") את המכירה של הכלה "כדת וכדין" בכתובה תמורת כך וכך זוזים שמעתם? אתם יודעים שחתן וכלה צריכים להצהיר ברבנות שהם יהודים, ולעבור הדרכת יהדות בנישואין ובלי זה לא מתחתנים... דווקא כאדם שמכיר בכוח של מילים ושל טקסים ושל השבעות, אני מכבדת את הטקס היהודי כמה שהוא - טקס עם משמעויות אנרגטיות שאי אפשר פשוט "להתעלם" מהן ולהגיד את ההשבעות "בכאילו". למדתי וחוויתי מספיק מהניסתר כדי להכיר במשמעות של כל זה. ומשום כך אנחנו לא יכולים לעשות את זה ככה. רעיונות נוספים? יש אנשים שעשו הנד-פאסטינג בלי טקס יהודי? אה.. ותודה תודה על התגובות והברכות. חיבוקים, Windflute ואנימוס

ToryMaster

New member
אמ

על חתונה אזרחית שמעתם? ההורים שלי עשו את זה, מכיוון שעל פי היהדות, אימא שלי לא יכולה להינשא.

llkessem

New member
גם לי יש דתיים במשפחה

(יהודים, אני מתכוונת - גם אני דתיה), ולא בא בחשבון לוותר על חתונה יהודית. עשינו את זה בארה"ב, כך שהיה יותר קל, אבל הבנתי שגם כאן אפשר לעשות מה שאנחנו עשינו שם - טקס רפורמי או קונסורבטיבי. אם אתם לא מצהירים על פגאניזם בפני הרב, אלא באים ממקום רוחני מתוך שיקולים של שוויון ונאמנ לעקרונות שלכם, ייתכן שתמצאו רב שיוכל לשתף פעולה. תכינו מראש את רשימת הנקודות החשובות עבורכם ואת הנימוקים. לא יודעת כמה גמישות יש כאן, אבל אני חושבת שיש סיכוי. למרות שהיו הרבה ספקנים לגבי זה ש"בעטנו" בטקסטים המסורתיים, בסוף כולם הסכימו שהיה מאד יפה, דווקא בגלל היושרה שבטקס שעשינו. עצה נוספת: אם אתם הולכים על שני טקסים - אחד קטן ופגאני ואחד טקס ראווה למשפחה - עשו את הטקס האמיתי בעיניכם ראשון, ולא שני. בהצלחה ומזל טוב!

gwizard

New member
לא חוקי בארץ

חתונה רפורמית או קונסרבטיבית לא נחשבת בידי הרבנות בארץ ומכאן לא תקפה בעיני החוק. אפשר לעשות את הטקס, אך זה לא יחשב.

ToryMaster

New member
נמ

ומה בנוגע לחתונה אזרחית בחו"ל? קפריסין נגיד, זה גם לא תקף?

gwizard

New member
זה כן תקף

כמו שאת יכולה להבין ממה שרשמתי קודם. אנו עשינו את בבולגריה, אך קפריסין, תורכיה, ארה"ב, צ'כוסלובקיה ועוד כמה תקפות.

ToryMaster

New member
אחלה ../images/Emo9.gif

תודה, זה פתר לי כמה שאלות בנוגע להורים שלי.

אמא שלי ובעלה

נסעו לקפריסין להתחתן (בגלל כל עניין ההדרכה היהודית, וההצהרות בפני הרבנות וכו). שם הם הלכו לעיריה או משו ורשמו אותם כבעל ואישה, ואת החגיגות הם כבר עשו בישראל... זה דווקא נראה לי רעיון מועיל..

gwizard

New member
כמישהו שעבר את זה.....

אני התחתנתי סוף מאי. האמת היא שאנו נשואים עוד ממרץ כי נסענו לבולגריה ועשינו חתונה אזרחית. אבל, בארץ עשינו אולם כמקובל בקרב המשפחה, שאומנם לא דתית אך גם לא פאגאנית. בחתונה עשינו טקס פאגאני סמוי למחצה. מול כל האנשים, גם אלו שלא יודעים שאנו פאגאנים. ואת יודעת מה ? היה סבבה. בהתחלה שמתי לב כי היו מבטים משונים, אבל אחר כך כולם נרגעו ומאוד נהנו לפי התגובות שקיבלתי מההורים והחברים. ככה שבמקרה שלי הכל עבר יפה מאוד, והחברה פה בפורום שהיו - יעידו. כמובן שאם המשפחות שלכם מאוד דתיות ואושר ילדיהם פחות חשוב להם מדתם (אנוכיות לשמה), אז אין לכם ברירה אלא להתחתן עם רב (אחרת המשפחה תתעצבן אני מאמין) ואחר כך או לפני כן לעשות טקס פאגאני עם חברים. אגב, הנה הלינק לחלק מהתמונות מהחתונה. http://gallery.natalie-shop.com/wedding אלון.

ToryMaster

New member
פוף

אלון, חולצה כתומה בוהקת? הצהרה פוליטית סמויה? (נורא ענייני מצידי, אני יודעת, אבל זה מה שקפץ לי לעין)

RainBird

New member
זה לא כתום! זה מוזהב. התאורה פשוט לא הייתה משהו אז הצילום לא כלכך מוצלח. ארדן.

gwizard

New member
ממש לא

והאמת אני מתעב את אלו הלובשים כתום כי הממזרים חוסמים כבישים ולא נותנים לי להגיע הביתה בשלום.

ToryMaster

New member
חח

זה משעשע, אני בדיוק לובשת חצאית כתומה ומאוד יפה. כתום בוהק זה צבע כה יפה, למה הרסו אותו.

זה קונספירציה אני אומרת לכם

של חברות הפלאפונים. כחול-פלאפון כתום-אורנג' אני רק מחכה לראות את הסגול של סלקום, והרי לכם.

למעלה