שאלה בקשר לחתונות פגאניות בישראל

windflute

New member
תודה אלון...

מזל טוב! אנחנו לא קרובים לפתרון הבעיה משהיינו קודם אבל תודה על העזרה. איך זה להיות נשוי? Windflute ואנימוס

gwizard

New member
תאמת

זה לא שונה כל כך מלהיות לא נשוי :) אנו כל כך אוהבים אחד את השני שממש לא מרגישים בהבדל.

Amethyst

New member
האמת שחשבתי על זה בעצמי

אני בעתיד הלא קרוב כל כך נראה לי גם אתחתן ואני מניחה שאני אעשה שתי חתונות...אחת תהיה יהודית מסורתית- בעקרון להורים ולמשפחה יותר מאשר לי כי כמובן שההורים לא ממש מאמינים במה שאני מאמינה. ואעשה גם חתונה פאגנית לקהל חברים מצומצם שלא בהכרח מאמין אבל מקבל את האמונה הזאת שלי. בכל מקרה בהצלחה

SupermanZW

Well-known member
מתחתנים בחתונה אזרחית

לא ידוע לי על קיום חתונות פאגאניות בישראל (אני לא פאגאן וגם לא התעניינתי בקיום חתונות פאגאניות בארץ, הגעתי מהדף הראשי), אך גם איני מוצא טעם בכך שאנשים יתחתנו באופן הסותר את אמונתם ו/או ערכיהם ו/או השקפת עולמם, לכן לדעתי אתם צריכים להתחתן בחתונה אזרחית, ואם תרצו תפיקו לעצמכם טקס פאגאני פרטי. חשוב שתהיו שלמים עם עצמכם ולא תעשו דברים שתתחרטו עליהם רק כדי לרצות אחרים.

tontie

New member
??

הנושא הזה הגיע לדף הראשי?

מורגיין

New member
לא חייבים רב בחתונה!

לפי ההלכה חייבים 4 עדים, זה הכל... סלבריטים עושים מזה קופה! ארז טל מחתן (אומרים שזה צחוקים סוף הדרך) יאיר לפיד מחתן (כנ"ל) הם מתאימים את הנאום לחתונה, וכל השטויות האלה... אפילו ה"קול חתן וקול כלה" זה מנהג שאינו הכרחי לחופה... אפשר בהחלט לעשות חתונה קבילה מבחינה הלכתית וגם שמותאמת לכם יותר באופן אישי, זה היום מקובל.

llkessem

New member
על פי זה

גם רב רפורמי צריך להיות מספיק. סביר להניח שזה יהיה מקובל על המשפחה יותר מאיזה סלבריטי. שמעתי על זה לפני כמה חודשים - על תפסלו את זה לפני שבודקים. נכון, אלון, גם רב רפורמי לא היה יכול לחתן אתכם בארץ, אבל זה מסיבות אחרות.

graciella

New member
יש אפשרות להתיעץ עם הרב גפני או

יש עוד רב מעוד מעניין ושם משפחתו מזרחי לרב מרדכי גפני יש קהילה בשם בית חדש http://www.bayitchadash.org/heb/ כדאי לדפדף יש גם יעוץ לאלו הרוצים להתחתן

gwizard

New member
אדם חכם עם ראש פתוח

כאשר הייתי מנוי על "חיים אחרים" הייתי מאוד נהנה לקרוא את הכתבות של רב גפני. הוא אחלה בן אדם עם ראש פתוח.

למעלה