שאלה בקשר למדעי המחשב בר אילן

kragmagen

New member
שאלה בקשר למדעי המחשב בר אילן

השאלה שלי היא, האם אוניברסיטת בר אילן, התואר שם הוא נחשב לתואר ברמה גבוהה כמו בשאר האוניברסיטאות? או שהוא טיפה פחות נחשב? (ברור לי שהטכניון נחשב לתואר חזק יותר אבל השאלה אם הוא ברמה של שאר האונברסיטאות)... האם בקבלה לעבודה לאחר הצבא יראו את קורות חיי והתואר יראה בעיניהם תואר טוב? ועוד שאלה.. הפסיכומטרי שלי גרוע ולמרות זאת עם ציוני הבגרות , התברר לי שאני יכול ללמוד בשנת הלימודים הבאה באוניברסית בר אילן במקצוע מדעי המחשב . ברצוני ללמוד את אחד מהמקצועות הנ"ל ובטכניון, ובשאר האוניברסיטאות ענו לי בשלילה ואמרו לי שעם פסיכומטרי כזה, אין סיכוי שאני שם.. בבר אילן אני יכול להתקבל. אז זה לא מצביע על רמה נמוכה ביחס לשאר האוניברסיטאות? האם התואר שם הוא מספיק טוב? תודה רבה.

DadleFish

New member
הוא לא טיפה פחות נחשב,

הוא משמעותית פחות נחשב. ראשית, אין קשר בין רמת תנאי הקבלה לבין רמת המוסד. דוגמה אחת היא האוניברסיטה הפתוחה, שבה אין בכלל תנאי קבלה, ויש מוסדות אחרים שנחשבים טובים יותר מבר אילן (המכללה האקדמית של ת"א יפו, המרכז הבינתחומי ועוד), ותנאי הקבלה שלהם נמוכים יחסית לאוניברסיטאות. תנאי קבלה הם פונקציה של כמות הנרשמים, לא של רמת המוסד. אפשר לטעון שמוסד הוא פופולרי אם הוא ברמה גבוהה, אבל זה פשוט לא נכון. שנית, בבואך להתקבל לעבודה, מה שחשוב זה נסיון. אם אין לך נסיון, יבדקו איפה עשית את התואר ובאיזה חוג בדיוק. אם תלך לבר אילן, תיאלץ לחכות שיגמרו כל המועמדים מהטכניון, מבן גוריון, מהעברית, מת"א, מהמכללות שהזכרתי, ובמקומות רבים - גם מהאו"פ. אח"כ אולי יקחו אותך לעבודה. לבר אילן יש שם רע בשוק, אם זה נכון או לא נכון. דעתי האישית על בר אילן מסתמכת על ידיעות מלפני 3-4 שנים, אבל גם אם המצב היום מושלם בבר אילן, זה יקח שנים לתקן את הסטיגמה.

אני מסכים שבר-אילן פחות נחשב אבל אני חושב שאתה מגזים קצת. אני לא בטוח שכל מעסיק יעדיף בוגר מכללה (אפילו מהשורה הראשונה) על פני בוגר אוניברסיטה (אפילו מהשורה האחרונה). מה עדיף - זנב לאריות או ראש לשועלים? אין לי תשובה. זה ממש תלוי במעסיק הספציפי ובדעות הקדומות שלו. אני חושב שגם באוניברסיטת בר-אילן וגם במכללת תל-אביב, אם תסיים בהצטיינות יש לך פחות-או-יותר אותו סיכוי להתקבל לעבודה.

DadleFish

New member
זה בכל מקרה תלוי במעסיק

ויני פה למשל יעדיף הרבה מאוד מקומות על פני הטכניון, כשלמעשה אם נבדוק את המעסיקים באופן כללי נגלה ש-99% מהם יעדיפו את הטכניון על פני כל מקום אחר. זה ממש לא משנה כרגע אם זה נכון או לא, זו כמובן לא הנקודה. הנקודה היא המוניטין של המוסד, ולא עד כמה יש לכך אחיזה במציאות. פורסם לפני שנה בערך מין ספרון שמפרט את כל מוסדות הלימוד בישראל וכו' (לא בטוח שזה כלל את האו"פ - אני לא יודע). סדר המוסדות מבחינת מדמ"ח היה טכניון, עברית, ב"ג, ת"א, המרכז הבינתחומי, המכללה האקדמית של ת"א, בר אילן, חיפה, ומכללת הדסה. זה הסדר "המקובל", באופן כללי, ועל פיו תשובתי. אגב, זו לא מכללת ת"א, זו המכללה האקדמית של ת"א יפו - יש שני מוסדות שונים כאלו (או לפחות הייתה מכללת ת"א). אני מסכים לגבי הסיפא של דבריך, אבל זה בגלל שהמכללה ובר-אילן צמודות מבחינת המוניטין שלהן. ההבדל לעומת זאת בין סיום התואר בבר-אילן לבין סיום התואר בב"ג הוא הבדל של שמים וארץ. לדעתי האישית ומתוך היכרות מצוינת עם המכללה ומתוך זה שאני שומע סיפורים של חברים על בר-אילן, עדיף תואר במכללה - ולו בגלל רמת הלימוד הגבוהה יותר, הכיתות הקטנות יותר, היחס האישי יותר, וכמובן גם בגלל שאין כפיה דתית במכללה.

vinney

Well-known member
הספרון הזה

לא שווה את הנייר שהוא מודפס עליו. (ולא, הוא לא כולל את או"פ). הספרון מתבסס על סקר בין סטודנטים במוסדות ובוגרים טריים, לא מעסיקים, והקשר בין דעת סטודנטים על המוסד בו למדו, ובין דעת אחרים עליו מקרי בהחלט.

DadleFish

New member
לפי הכתבה שקראתי,

הסקר התבסס גם על דעת מעסיקים שנבחרו מתוך הרבה חברות ישראליות, והתבסס גם על בדיקות פרטיות שעשו כותבי הספרון, כמו למשל טלפונים למוסדות והתעניינות (ועל פי התגובות שהתקבלו דירגו למשל את היחס של הסגל האדמיניסטרטיבי לשאלות של מתעניינים וכו'). זה לא מפתיע שהאו"פ לא נכללת בספרון. האו"פ לא יכולה להיכלל בשום סקר כי היא אינה מוסד לימוד רגיל. סטיית התקן של הדעות לגביה היא אדירה, ומשום כך אי אפשר לומר עליה שום נתון רציני במובן של סקרים כלליים.

vinney

Well-known member
ממה שמספרים

זה שרמת ההוראה בפקולטה בבר אילן עלתה משמעותית בשנים האחרונות. ממה שאני יודע בשטח (וזה גם כנראה מה שאלדד יודע) מהשטח - תואר של בר אילן, בצדק, נחשב נחות מאוד.

nadav1974

New member
מצטרף לדיעות כאן

פעם שמעתי על מקום שגייסו בו אנשים, הדרישה היתה "בוגר אוניברסיטה (לא בר אילן)".

noone20

New member
אתה מגיע ללמוד, או למצוא עבודה?

אני לא חושב שהקריטריון העיקרי צריך להיות "איזו עבודה אני אמצא באמצעות התואר", אלא איפה תוכל ללמוד ממש, איפה תוכל להגשים את עצמך בצורה המירבית, ואולי אפילו להיהנות בדרך. אני יכול להעיד על אוניברסיטת בר אילן, שאני מכיר אישית אנשים שסיימו ללמוד שם בהצטיינות בשנים האחרונות והתקבלו מיד לעבודה בחברות מובילות. לעומת זאת, אני התחלתי ללמוד שם בשנה שעברה וברחתי כל עוד נפשי בי לקראת סוף הסמסטר הראשון. קשה לי להבין מה בדיוק נחשב ל "רמה גבוהה" - מסתבר בעיני האקדמיה פירוש הדבר להקשות כמה שיותר. עם יחס כל כך זוועתי, וגישה כל כך גרועה להוראה, לא הייתי מתקרב למקום כזה. זו כמובן אבל דעה סוביקטיבית וכל אחד והמסגרת המתאימה לו. עד כמה שידוע לי המצב דומה ברוב האוניברסטאות כיוון שהוראת החומר לתואר ראשון אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות ועבור הסגל האקדמי מדובר בנטל ותו לא (וגם ככה יש להם קביעות, כך שהם לא צריכים לחשוש לאבד את מקום עבודתם). שיהיה לך ברור ש "שם טוב יותר" פירושו "ממוצע נמוך יותר", כך שבטכניון למשל ציון של 70 נחשב להישג של ממש. בסופו של דבר בחרתי במקום בו אני מסוגל ללמוד, ואני מרוצה. אך שוב, זוהי דעה לחלוטין סוביקטיבית. מי שרוצה לסבול 3 שנים בשביל להיות רובוט בחברה, זוהי זכותו. (אגב, אני בן 26)

vinney

Well-known member
איפה אתה לומד?

ובטכניון 70 זה השג לא כי הם דורשים יותר מדי ידע, אלא כי גם את המעט שהם דורשים במבחנים, הם לא טורחים ללמד...

DadleFish

New member
אני מבין שהדעה שלך שלילית,

אבל לפחות תדייק. בטכניון הממוצע נמוך יותר כי המבחנים הרבה יותר קשים מאשר ברוב המקומות. יצא לי לראות מבחנים של הטכניון אל מול המבחנים של המכללה שלי ושל את"א; המבחנים של המכללה שלי היו קשים יותר ומקיפים יותר מאלו של את"א, והמבחנים של הטכניון היו יותר קשים ויותר מקיפים משני המוסדות. דווקא בגלל זה, מישהו שמוציא ציון ממוצע של 95 בתואר הראשון בטכניון הוא בוודאות תותח - לא בהכרח בגלל שהטכניון כל כך טוב, אלא בגלל שלמרות המבחנים הקשים של המוסד, הוא הצליח להשיג ציון כזה. הצטיינות בטכניון היא, אם אני לא טועה, מממוצע של 83 או 84 ומעלה, ובצדק - פשוט רוב האנשים לא יגיעו לממוצע כזה. מבחינתי, בכל אופן, מי שיש לו ממוצע 80 בטכניון שקול למי שיש לו ממוצע 98 בבר אילן.

vinney

Well-known member
השוותי את המבחנים שלהם לשלי

באלגוריתמים, כי זה מה שהיה לי, ומצטער, לא ראיתי הבדל משמעותי.

DadleFish

New member
נכון, אבל זה לא מה שאמרתי -

אמרתי רוב המקומות, לא כל המקומות. המבחנים של האו"פ קשים, זה נכון, ובהתאם גם הממוצע שלהם. הממוצע (של כלל הסטודנטים) במכללה שלי עומד על 82-83. זה מכוון, וזה בגלל שהמכללה מנסה לשמור על רמה גבוהה. מקומות שלא נציין את שמם מחזיקים בממוצעים כמו 93-94. זה כמו במערכת החינוך התיכונית, שבה כדי להגדיל את מספר הזכאים לבגרות מפחיתים מהחומר הנלמד. מגוחך. האו"פ היא בין המוסדות שאינם מתפשרים על רמת המבחנים (והלימוד), וזה מצוין. הרי הגישה של האו"פ היא "לא אכפת לנו שכל אדם ינסה ללמוד אצלנו - אבל אנחנו לא מתכוונים לעשות חיים קלים לאף אחד", וזו גישה מצוינת לדעתי. בטכניון לא מתפשרים על רמת המבחנים, ולכן 80 נחשב להישג (70 זה לא הישג, גם לא בטכניון). זה לא בגלל שרמת ההוראה ירודה, אלא בגלל המבחנים הקשים.

1234aaa

New member
מסכים עם כל מה שכתבת ומוסיף:

קודם כל כמו שציינת,אני מכיר מעט מאד אנשים ש70 יהווה הישג בשבילם,שוב תלוי בקורס ותלוי במרצה אבל באופן כללי ,זה לא שכולם נלחמים כדי לעבור, יש מספיק אנשים עם ציונים טובים. בקשר למבחנים,הטענה העקרית של המדמ"חניקים היא שכדי להצליח במבחנים של הפקולטה שלהם,אתה חייב כשרון.כלומר אתה יכול לדעת מעולה את כל מה שכלול בסילבוס ולימדו אותך ,אבל אם לא תתן הברקה או 2 במבחן -אתה לא תוציא ציון גבוה,אני חושב שזה נכון לכל המבחנים בטכניון במידה מסוימת (אני לומד חשמל).

c o o l o

New member
זו קצת הגזמה

אם הייתה לומד בטכניון והיית רואה כמה פקטורים נותנים (וגודלם) על מבחנים לא היית חושב ש 80 זה הישג , ולגבי רמת המבחנים אני יכול להגיד שבכמה שנים האחרונות לפחות רמה ממש לא גבוהה .

c o o l o

New member
אז ?

זה בדיוק הנק' במקומות אחרים יש אותו ממוצע מבלי לתת פקטור שורש בשליש מהקורסים.

DadleFish

New member
אתה קצת סותר את עצמך

מצד אחד אתה אומר שהרמה לא גבוהה במבחני הטכניון בשנים האחרונות, ומצד שני אתה אומר שיש פקטור שורש בשליש מהקורסים. איך שתי הטענות שלך מסתדרות ביחד?

c o o l o

New member
בדיוק

הנק' שלי , הממוצע מנורמל בלי קשר לבצועים ומה תוכל להסיק מכך לגבי אחד שיש לו ממוצע X , כלום ביחס למקומות לימוד אחרים . בל נשכח שהקשר בין רמת הקורס לרמת המבחן קלוש למדי ברוב המקומות ,ולא על רמת המבחנים דיברתי .

DadleFish

New member
אני מתקשה להבין אותך.

אם לא דיברת על רמת המבחנים, למה התכוונת כשאמרת "רמת המבחנים אינה גבוהה בשנים האחרונות"? בכל מקרה, לפי מה שאתה אומר כל סטודנט בטכניון מקבל 83 בלי קשר לביצועיו, וזה כמובן לא נכון, גם מבלי שאכיר בכלל את הטכניון. אפשר בהחלט להסיק מהשוואה בין מוסדות. מי שמוציא 80 בטכניון, בב"ג, באו"פ או בעברית כנראה שעבד יותר קשה ממי שהוציא 90 בבר אילן.

למעלה