שאלה בקשר למדעי המחשב בר אילן

כל אחד כך כך בטוח שאצלו הכי קשה ממש גאוות יחידה, כמו סיירות בצבא. "המבחנים של המכללה שלי היו קשים יותר ומקיפים יותר מאלו של את"א". אני יכול להביא לך רשימה של אנשים - מרצים ומתרגלים - שלימדו גם באת"א וגם במכללה שלך, שיגידו לך שזו שטות מוחלטת. כשאני למדתי, לקחנו מבחנים של המכללה להשוואה - וכולם, בכל מקצוע ובכל נושא - היו מדרגה אחת נמוכה יותר מבחינת דרגת הקושי לעומת הקורס המקביל באת"א. הקורסים היו זהים מבחינת התוכן שלהם ומבחינת רמת ההוראה, המבחנים היו קלים יותר וממוצע הציונים היה בערך אותו הדבר. מתרגלים שונים (שחיברו את המבחנים) הודו בפנינו בפה מלא שהם מחברים מבחנים קלים יותר למכללה כדי לשמור את רמת הציונים, משום ש"הסטודנטים שם פחות איכותיים".
 

DadleFish

New member
בקורסים שאני בדקתי זה היה אחרת.

אני חושב ש-99% מהמרצים שלנו הם מאת"א, והמרצים (לא מתרגלים) שדיברתי איתם ציינו מפורשות שהם קיבלו הוראה לעשות מבחנים יותר קשים במכללה. קורסים שאני בדקתי, כאמור, כמו אלגו 1 (תכל'ס תורת הגרפים), חישוביות וסיבוכיות, ++C ואלגברה ליניארית - היו יותר קשים, עד כדי כך שהמבחנים של את"א היו לא מאתגרים עבורי כלל, ואילו עם המבחנים של המכללה נאבקתי קשות. רמת הסטודנטים שמתחילים את התואר במכללה נמוכה יותר מאלו המתחילים את התואר באת"א, אבל סינון של 60% מהם כבר בשנה הראשונה מעיד על מה שהמכללה עושה בקורסים המסננים שלה.
 

DadleFish

New member
מה השאלה?

מתוך כל 100 תלמידים שמתחילים בשנה א' נשארים 40 בשנה ב'.
 
זה היה בזמני גם באת"א - 50 אחוז היתה דרישה (שאח"כ הופחתה) לממוצע 80 בשנה א' כדי לעבור לשנה ב' - וללא אפשרות למועדי ב' בבחינות. אחוז הנשירה היה סביב ה 50%. חלק מהנושרים עברו לאוניברסיטת בר-אילן, חלק המשיכו בתארים אחרים בפקולטה, חלק עברו לפקולטות אחרות וחלק נשרו לגמרי מהלימודים והלכו לעבוד.
 

DadleFish

New member
במכללה אין דרישות כאלו,

אלא פשוט יש 60% שלא עוברים את קורסי החובה. יש מועדי ב', ועדיין הם לא עוברים; הם יכולים לקחת את הקורס שוב, אבל רובם מבינים שהתואר לא בשבילם ועוברים מקצוע (או אולי פורשים למוסדות אחרים, קלים יותר).
 
גם באת"א זה השתנה היום היום יש מועדי ב', וסף המעבר לשנה ב' עומד על ממוצע 70. מי שלא יכול להגיע לממוצע 70, באמת אין לו מה לחפש בתואר הזה. אני לא יודע על כמה עומד אחוז המעבר היום.
 

DadleFish

New member
וחוץ מזה,

איך ממה שכתבתי הגעת למסקנה ש"אצלי הכי קשה"? גם המבחנים של האופ וגם המבחנים של הטכניון יותר קשים משל המכללה, ואמרתי את זה בשרשור הזה עוד קודם. זה שהמבחנים של את"א יותר קלים לא אומר שהמכללה שלי "הכי הכי". לדעתי המכללה עדיפה על את"א, מהסיבה הפשוטה שהחומר הוא אותו חומר, המרצים הם אותם מרצים, אבל הכיתות יותר קטנות והיחס יותר אישי.
 

1234aaa

New member
אבל הנקודה היא

מאיפה בסופו של יום (תואר) יוצאים מהנדסים (מתכנתים) טובים יותר,ממכללת ת"א יפו או מאת"א.וזה מושפע מאד מהנתונים ההתחלתיים שיש לסטודנטים (כשרון וכו') ,ופה אני חושב שאת"א לוקחת,גם אם ה"חינוך" שהם מקבלים במכללה שלך הוא יותר טוב.
 

DadleFish

New member
לפי הגישה שלך,

מהאו"פ יוצאים חרא של מהנדסים, כי שם אין בכלל נתוני קבלה. זה מה שאתה טוען?
 

1234aaa

New member
קודם כל

אני לא ממש מכיר את האו"פ ,גם לא מכיר אף אחד שלמד שם. מהמעט שאני כן יודע (ויתקנו אותי אנשי האו"פ בפורום) אין שם דבר כזה "סטודנט ממוצע".יש שם תותחי על שיכלו להתקבל לכל מקום לצד אנשים חלשים שעושים בקושי קורס בסמסטר ,לכן אתה לא ממש יכול להכניס אותם לדיון,כי פה אנחנו מדברים על רמת ה"בוגר הממוצע" ולא על מקרי קיצון. ב.אתה ציינת לבד,איי שם במעלה השרשור שאת"א מקדימה את מכללת ת"א-יפו מבחינת השם של הבוגרים.במקום אחר כתבת שהחומר הוא אותו החומר,המרצים אותם מרצים,המבחנים אצלכם אפילו קשים יותר (נניח שזה נכון).ועדיין המעסיקים מעדיפים בוגרים של את"א. אני טוען כי שזה בין השאר בגלל שהאנשים המתקבלים לאת"א מההתחלה בעלי נתונים שכליים טובים יותר וזה מה שעושה את ההבדל בסופו של דבר,גם אם (לכאורה) מלמדים יותר טוב במכללת ת"א יפו. באו"פ יש הרבה אנשים שיכלו להתקבל גם למקומות אחרים ומעדיפים את האו"פ בגלל כל מיני סיבות (מעדיפים למידה עצמאית\יותר נוח לשלב עם עבודה וכו'). כמה אנשים אתה מכיר ממכללת ת"א שיכלו להתקבל למדמ"ח באת"א והעדיפו את ללכת והעדיפו ללכת למכללה?
 

DadleFish

New member
נמשיך

1. אין אף סטודנט חלש שמסוגל לסיים תואר במדמ"ח באו"פ. האו"פ תובענית יותר מכל מקום לימוד אחר, ולכן ניתן לצפות שבוגרי האו"פ יהיו מוכשרים, ובטח שלא "חלשים". 2. המעסיקים מעדיפים בוגרים של את"א כי יש עניין של מוניטין. במשך הזמן, כשהמעסיקים יכירו את האנשים שיוצאים מהמכללה, דעתם תשתנה לאט לאט. זה כמו שלפני 6 שנים אף אחד לא הכיר את המכללה, וברור שהיו מעדיפים גם בוגרי בר אילן למשל על פני בוגרי המכללה - אבל היום זה כבר לא המצב. ולשאלתך האחרונה, אני יכולתי ללכת לתואר שני באת"א ובחרתי ללכת לתואר שני במכללה. גם את התואר הראשון לא הייתי עושה באת"א גם אם יכולתי להתקבל לשם, מכיוון שתנאי הלימוד שם אינם נוחים למי שרוצה לעבוד במקביל.
 
אתה לדעתי חריג בנוף ברוב הגדול של המקרים, למי שהיתה אופציה ללכת גם לאוניברסיטה וגם למכללה הלך לאוניברסיטה. במיוחד אנשים חסרי נסיון קודם, שכל מה שהיה להם להציע בסיום התואר זה התעודה והמוניטין של המוסד שהם למדו בו. אני למשל. בטוח שיש כאלו שה"כלל" הזה לא תופס לגביהם, למשל אנשים (כמוך למשל) עם נסיון קודם שלא ממש היו מוכרחים את התואר כדי להשתלב בשוק העבודה, ולכן יכלו להרשות לעצמם להתעלם מהמוניטין של המוסד בקרב המעסיקים או לפחות לתת לו משקל נמוך יותר בתהליך קבלת ההחלטות שלהם. בממוצע, אני חושב שאפשר להגיד בוודאות שציון הקבלה - שמורכב ממוצע בגרות ופסיכומטרי - של בוגרי האוניברסיטה גבוה מזה של בוגרי המכללה. מעסיקים יוצאים מנקודת ההנחה שבוגר המכללה הממוצע הוא פחות איכותי מבוגר האוניברסיטה הממוצע, ולו רק בגלל הסיבה הזו.
 

DadleFish

New member
אין שום ספק שאתה צודק

השאלה היא למה האנשים מעדיפים ללכת לאת"א על פני המכללה או על פני האו"פ למשל. כמו שאמרת, הסיבה המרכזית היא שהשיקול החשוב ביותר העומד לנגד עיניו של המועמד הממוצע הוא "כמה קל יהיה לי להתקבל לעבודה אח"כ". מהבחינה הזו, אין ספק שבוגרי את"א מבוקשים יותר מבוגרי המכללה ומבוגרי האו"פ. זה עדיין לא מוכיח דבר לגבי איכות המועמד הממוצע. לגבי ציון הקבלה, ודאי שאתה צודק - תנאי הקבלה לאת"א מחמירים הרבה יותר מאלו של המכללה. הנקודה שלי היא שזה לא רלוונטי בכלל לאיכות הבוגרים, והדוגמה הקלאסית שלי היא האו"פ, ולא המכללה שלי.
 

vinney

Well-known member
אני לא כזה בטוח

ברור שהוא במיעוט (וגם אני בקבוצה הזאת), אבל מיעוט לא כזה קטן. תשמע, יש פה כמה דברים ביחד -
אוניברסיטאות סגרות מתייחסות לסטודנטים כמו זבל (חלקן, כמו בן גוריון, פחות, חלקן, כמו את"א וטכניון, יותר).
ללמוד באוניברסיטה סגורות ולעבוד במקצוע - סיכויים קלושים ביותר. מקסימום - משרת סטודנט משנה ג'.
מתקשר לקודם - עלויות הלימודים (חומר/שכר לימוד/מחיה) בארץ ענקיות, בן אדם לא יכול לממן את עצמו כל תקופת הלימודים, עם כל המענקים של הצבא והחסכונות מקבע, גם אם הוא מאוד רוצה. זה היה השיקול העיקרי שלי, ושל כמה מחבריי.
מוניטין. מוניטין? מי קובע מוניטין אם לא הבוגרים? סמוך עליי, כל מעסיק שעבדתי אצלו, יש לו עוד נקודות זכות לכל בוגרי או"פ שיבואו לראיון אצלו. אלה שמזלזלים - הם אלה שמפספסים. לגבי מדד בגרות+פסיכומטרי, גבוה או לא אני לא יודע, אני הקבלתי לכל מקום ששלחתי מסמכים (טכניון, את"א, עברית ובן גוריון, הוצאתי 1000 שקל על הרשמות כי הייתי צעיר ופעור, תצחקו עליי), אבל למדתי בסוף באו"פ, שם בכלל אין תנאי קבלה, ואין שום דרך לדעת "מדד בגרות+פסיכומטרי" שלי. מה זה אומר למעסיקים? הם בכלל מודעים לזה? המדד הזה לא אומר כלום ולא מעיד על כלום, ומעסיקים לא יודעים את הנתונים האלה. להגיד שהם מסתמכים על זה - איך אפשר?
 
למעלה