שאלה בקשר למדצלמת וידאו דיגיטלית...

edddie

New member
שאלה בקשר למדצלמת וידאו דיגיטלית...

CANON miniDV יש לי את המצלמה הנ"ל וכשאני מצלם בחדר כלשהו בבית אז על המסך מופיעות נקודות שממש מכעירות את התמונה רציתי לישאול איך ניתן להפתר מהם בהצלחה לפורום

GGOODD

New member
לשאלתך...

הנקודות הנ"ל נובעות מחוסר אור, כיוון שאתה מצלם בתוך הבית, ישנם מקומות מסויימים שחסר בהם אור. בעיה זאת אפשר לפתור במספר דרכים, או לספק מקור אור, שיכול להיות צילום באור יום כלומר לפתוח חלון שיאיר מספיק או להביא פנס חזק, שיכניס יותר אור מתאורה ביתית... דרך נוספת שאתה יכול לפתור את הבעיה, היא בעזרת הצמצם, רכיב זה נדמה לי שקיים במצלמות ביתיות אך אני לא בטוח, אם הוא קיים אתה תוכל בעזרתו להכניס יותר אור או פחות אור לתמונה, כך שבחדרים חשוכים אתה משתמש בו בצורה כזאתי שייכנס יותר אור לתמונה. בנוסף בחלק מהמצלמות ישנם שיטות לצילום בחדר חשוך, עבור על המדריך וחפש שיטות כאלו ואחרות... בהצלחה! מקווה שעזרתי.

GGOODD

New member
קבל תיקון...

לרכיב לא קוראים צמצם אלא iris... צמצם שולט על משהו אחר

edddie

New member
יש לי עוד שאלה

כמו שאמרתי מקודם אני מתחיל בתחום הזה על איזה תוכנת עריכה את ממליצים כדי שלא תיהיה מסובכץ מידי ואני צריך שהתוצר לא יכח הרבה מקום??? אני לא אוהב את WINDOWS MOVIE MAKER 2 כי היא עובדת רק על קבצי WMV ו AVI לא מכווץ

GGOODD

New member
אני ממליץ על...

יש מספר תוכנות טובות שאתה יכול לעבוד עליהן, תלוי לאיזו מטרה, אני יכול להמליץ לך על התוכנה הכי מתקדמת בשוק אבל בשביל עשיית סרטי בר מצווה היא סתם מיותרת. אבל יש תוכנה שתשים לב שהיא מוזכרת פה הרבה ואני גם ממליץ עליה premier תוכנה מקצועית וגם פשוטה שבהחלט יכולה להתאים גם לעריכת סרטים פשוטים וגם למורכבים... זו המלצתי.

edddie

New member
אוקיי ניראה לי שאני ילך על פרימייר

אפשר לימצוא איפה שהוא מדריך לתוכנה???בעיברית???

ronnymp

New member
יש ספר לפרמייר 6 - בהוצאת "פוקוס"

אני אישית לא ממש מת על ההוצאת ספרים הזו אבל הנה הקישור ייתכן שישנם ספרים בהוצאות אחרות גם כן ואם יש למישהו מידע על כך - אשמח גם אני לשמוע

edddie

New member
הספר מתאים גם לפרימייר 6.5????

כי בינתיים יש לי 6 אז אני צרי לדעת עם כדי להוריד 6.5

MaSTeRLou

New member
תלוי מה בדיוק המטרות שלך

אם אתה רוצה תוכנה שתתן לך את הכלים הבסיסיים להתקדומות רצינית בתחום בעתיד - אז adobe Premiere היא הבחירה שלך אם אתה מעוניין להכין סרטים במהירות, בלי הרבה עבודה מסובכת, ושייצא נחמד ובאיכות לא רעה, אתה יותר בכיוון של Ulead VideoStudio או Pinnacle Studio8. אחד היתרונות הגודלים בתוכנות הללו לעורך הביתי, הוא מבחר אפקטים וPresets מקטולגים, שבהם עורכים מקוצעיים לא נוגעים, אבל לשימוש הביתי הם די מתאימים, ואם לא משתמשים בהם יותר מדי הם יכולים להוסיף צבע לסרט בלחיצת כפתור.

הערה קטנה...

קודם כל, חיזוק הדברים לגבי כמות האור, נא לא להתקמצן. כמה שיותר, יותר טוב. זה בגדול. לגבי התמונה ה"גריינית", תוכנות שלמות פותחו רק בכדי ליצור אפקט גרייני וכד', אז לפעמים זה לא עד כדי כך מכוער. יש דברים שצריך להתרגל אליהם.

Count0Bathory

New member
מו שכבר אמרו תלוי

בקשר לתוכנה אם אתה רוצה לעשות דברים לא מורכבים במיוחד לך על ULEAD VS אין כמעט עקומת למידה והיא קלה להבנה

edddie

New member
לא עניתם לי על כמה דברים

1.מה זה IRIS ואיך אני יודע שיש לי את זה????? 2.מהי התוכנה שמכווצת הכי הרבה את הסרט כי יש לי בעיות מקום אני מוריד הרבה דברים ויש חי 40 GB ונישאר איזה 5

תקנה עוד הארד-דיסק. ../images/Emo16.gif

בוידאו אי אפשר להתקמצן יותר מדיי... כי אם אתה דוחס יותר מדיי, אחר כך שתרצה להשתמש בפוטייג' (הדחוס שנמצא במחשב) לדברים אחרים, שידרשו איכות וידאו ביתי או יותר, לא תוכל, בגלל שהדחיסה מקטינה את האיכות שלהם.
ניר

edddie

New member
עכשיו יש לי HD של...

MAXTOR 40GB 2 GB פנוי במהירות 5400 אז על איזה HD אתם מציעים כדי שיהיה זול וגם יספיק לי להורדות וגם ל וידאו באיכות גבוהה????????

edddie

New member
אני לא מחליף אני מוסיף

זה רק נידמה לי או שזה השרשור הכי ארוך בפורום.???????????????????????.

MaSTeRLou

New member
IRIS ->

במצלמות סטילס IRIS נקרא בעברית "תריס", שתפקידו בעצם לחשוף את התמונה לאור, ולאחר מכן להסתירה ממנו, בכדי שלא תישרף לגמרי. במצלמות SLR ומצלמות מתקדמות ישנה אפשרות לקבוע את מהירות חשיפת סרט הפילם (מהירות בפתיחה והסגירה של תריס). המשתנה העיקרי שמושפע משינויים במהירויות התריס הוא כמובן בהירות התמונה. זו גם תלויה במצב של צמצם המצלמה (הshutter). אם למשל הוא פתוח, אבל התריס כוון למהירות גבוהה (עושים את זה למשל בכדי להקפיא אובייקט או דמות שזזה במהירות בתמונה חדה), אזי חשיפה שיקבל הסרט תצהיה יחסית מאוזנת, אע"פ שהתריס נסגר מהר ולא נותן להרבה אור להיכנס. את התכונה הזו ירשו ממצלמות הסטילס מסרטות הוידאו, וגם מצלמת הminiDV שלך. במקרה שלך, אתה בעצם צריך לפתוח את התריס כמה שיותר, בכדי שייכנס כמה שיותר אור לתמונה (לחיישן CCD במקרה הזה). תנסה להגיע לרמה של 1/30. כמובן שלפני המשחק עם הIRIS עדיף לך לארגן תאורה יותר טובה. ואגב, הגרעיניות בתמונה, מקבילה לגרעיניות שיש במצלמות דטילס גם כן. כאשר במצלמת סטילס אתה מצלם בסרט עם ASA גבוה, הגרעיניות של התמונה עולה, כאשר רגישות הסרט עצמו לאור גדולה יותר, ולכן מצלמים איתו במקומות שבהם נמצא מעט יותר אור. במקרה של מצלמות הוידאו, ישנה הגברה אלקטרונית של האור, שמבוצעת ע"י חיישן, ומביאה בעצם גם לאותה תוצאה, וגם לאותו אפקט. ככל שהמצלמה שלך מתקדמת יותר, הGrain (הגרעיניות) יכול להיות נמוך יותר, בשל שלל אפשרויות ידניות שאתה יכול להגדיר למצלמה, והיות המצלמה מצויידת בחיישנים יותר טובים (3CCD מול 1CCD מתבטא כאן למשל). ובקשר לתוכנה, ראה אחת מהתגובות האחרונות שכתבתי בפורום, שמפנה לדגימת וידאו ישירות לפורמט DIVX. דגימה לפורמט דחוס אמנם מורידה את איכות הסרט הסופי, אך למי שלא מתכוון להפיץ את הסרט בברחבי תבל, זה פיתרון סביר.

MaSTeRLou

New member
בדיוק ההיפך...(אני טיפוס של לילה..

לא במיטבי בבוקר..) Shutter -> זמן החשיפה iris -> הצמצם, שקובע את כמות האור שתיכנס, ובין היתר קובע גם את עומק השדה של התמונה

למעלה