שאלה בקשר למחשבים ולרובוטים...

עוד אחת

New member
שאלה בקשר למחשבים ולרובוטים...

האם מחשבים ורובוטים, שיכולים לחשב בלי בעיות כמה זה 1793456*13876899, יודעים מה קורה סביבם? יודעים בכלל שהם קיימים? האם בנוסף לאינטליגנציה יש להם גם תודעה? האם הם מודעים בכלל לפעולות המכניות שהם עושים, או שה"מוח" שלהם פועל בלי לדעת בכלל שהוא פועל?

galitay

New member
אי אפשר לדעת

בדיוק כמו שאי אפשר לדעת אם העץ מודע לסביבתו. כמובן שהאדם יצר מחשב שמבצע בעזרת הרבה תנאים של כן ולא פעולות מסובכות אבל הוא לא יצר את המחשב לחשוב, הוא לא עושה דברים באופן עצמאי.. הוא כל הזמן מבצע כן או לא, כן או לא...... יכול להיות שמאיפה שהגיע לאדם "רוח חיים" (ולא להכניס את הנושא הזה לדיון) נכנסה גם למחשב רוח חיים כזו רק שאין לו אמצעים לזוז, לתקשר להגיד שחם לו ולבקש שיכבו אותו, או שהוא יכבה את עצמו כל פעם שקשה לו. כמו בן אדם שיודע לענות רק על שאלות שהוא שמישהו כתב לו את התשובות עליהן ולתשובות אין משמעות עבורו, הוא לא מהרהר הוא אומר כן או לא, הוא לא חושב הוא פשוט אומר כן או לא.

Henryf

New member
תודעה

>>האם מחשבים...יודעים מה קורה סביבם?<< השאלה מה פרוש לדעת? אם תכניס למחשב כרטיס הקורא את הטמפרטורה, האינפורמציה תהיה נתונה למחשב, האם בזה הכוונה בלדעת? >>יש להם גם תודעה?<< צריך להגדיר היטב מה זו "תודעה", האם לחיה יש תודעה? הנרי

עוד אחת

New member
תודעה היא

היכולת שלך לדעת משהו. יכול להיות שרובוטים סתם עושים מה שהמתכנט שלהם תיכנט אותם לעשות, ומגיבים למצבים שונים שקורים להם כמו שתיכנטו אותם להגיב, ולשינויים בלוח הבקרה שלהם הם מגיבים בשינויים בצורת הפעולה, אבל הם עצמם לא מודעים למה שהם עושים, ולמה שקורה סביבם (אפילו אם סידרו להם עיניים ואוזניים שקולטים אור וגלי קול). הם לא יודעים שהם קיימים אפילו. לא יודעים כלום. אין להת הכרה ותחושת זמן. הם לא קיימים מבחינה תודעתית. או שאולי כן? אולי ניצור רובוט שבנוסף לכל מה שהוא מסוגל לעשות בציות ללוח הבקרה שלו, יש לו גם "אני" והוא מסוגל להרגיש את מה שכתוב לו בלוח הבקרה (אם יבנו לו משהו שאחראי על רגשות) ו"לדעת" מה הולך סביבו ושהוא קיים?

Henryf

New member
תודעה,

עוד אחת, >>תודעה היא... היכולת שלך לדעת משהו. אבל הם עצמם לא מודעים למה שהם עושים,<< זה לא לוגי להסביר תודעה בעזרת התודעה! האם המחשב יודע? תלוי איך מגדירים "ידע", אם הכוונה ל"אוסף של נתונים" אזי המחשב "יודע"! מה עם מחשבים שתוכנתו ללמוד מהסביבה, כלומר על סמך קבלת נתונים מהסביבה הם משנים את התוכנה שלהם. האם הם לומדים? הדיוק בהגדרות לא נועד בשביל להיות נודניק, אני מנסה להוביל למצב שבו לא נוכל להבדיל לוגית בין מכונה לאדם. הנרי

עוד אחת

New member
הכנסת נתונים למחשב בלבד איננה תודעה

המחשב לא יודע כלום על הנתונים שהוכנסו לו. הם נשמרים אצלו ועולים בעת הצורך אבל הוא לא מסוגל לדעת את זה. הוא לא יודע כלום. יש לו אינטליגנציה, אבל אין לו תודעה! הוא לא מודע לנתונים ששמורים אצלו.

זורו22

New member
שאלה חשובה!!!

שאלה: אם אני רובוט מתוחכם שיחכה חיים של אדם בדייקנות, כאילו שהוא בן אדםעם רגשות , ואני אטביע בתוכנה שלו רצון לחיות . האם תחשיבו אותו כבעל תודעה??? לדעתי האמת תלויה בשאלה איך אנחנו מגדירים את עצמנו. אם אנחנו בסך הכל רובוטים מתוחכמים שנשלטים על ידי מערכת ביולוגית מורכבת (תוכנה) , גישה דטמינסטית. או שאנחנו יצורים בעלי חלק נוסף שלא קשור בשום דרך למציאות הביולוגית שלנו (האני שלנו) . אם אנחנו רובוטים מורכבים אין סיבה שכשנוכל ליצור העתקים כמונו לא נגדיר אותם כבעלי תודעה על כל המשתמע מכך...

עד כמה שידוע לי

רובוטים אינם אנושיים בני האדם מתכנטים אותם... ומאיפה הם יכולים להיות מודעים? אניטה

עוד אחת

New member
על-פי דעתם של רובם המוחלט

של משתתפי הפורום, גם בני-אדם הם רובוטים. אבל אם אנחנו רובוטים, ואין לנו נשמה בתוך המוח, אז איך אנחנו יכולים להיות מודעים בכלל? אם באמת היינו סתם רובוטים, אז התאים במוח שלנו, הנוירונים וההורמונים היו פועלים ואומרים לנו מה לעשות והמוח שלנו היה לומד דברים בלי שנדע בכלל מכל זה, כמו שפועל לוח בקרה במחשב. למחשב הכי משוכלל בעולם ולרובוטים שעושים ניתוחים בבתי-חולים יש "מוח" משוכלל, אבל הם עצמם לא מודעים למה שהם עושים ולא יודעים כלום מכל זה. אפילו לא יודעים שהם קיימים. בכלל לא מסתדר לי איך חומר בלבד יכול ליצור "אני". אני חושב, משמע אני קיים! יש לנו אני. אם באמת לא היתה נשמה, אז לא היתה לנו מודעות, כמו לרובוטים. את כל חיינו היינו מנהלים בלי לדעת שום-דבר. הפה שלנו היה מוציא קולות והגוף שלנו היה מגיב למצבים משתנים בהוראת המוח אבל אנחנו לא היינו יודעים כלום מכל זה. בעצם, אני לא יכולה לדעת אם ל כ ם יש תודעה. אני יודעת רק ש ל י יש. בהחלט יתכן שכל הדיבורים שלכם והמעשים שלכם וכל מה שאתם כותבים בפורום הזה נכתב בידי רובוטים חסרי-אני שהמוח שלהם קולט מסרים ומגיב להם כמו שהאבולוציה תיכנטה אותו והם עצמם לא "יודעים" כלום. אני יודעת רק ש ל י יש "אני". ואם לך, זה שקורא עכשיו את ההודעה הזאת, יש "אני", אז אתה לא יכול לדעת אפילו אם להאמין לי כשאני אומרת שיש לי אני, כי מבחינתך יכול להיות שגם אני רובוט שלא יודע כלום ממה שקורה סביבו ופועל כמו מחשב בלי להיות מודע. אבל אני חושב משמע אני קיים! אתה יודע ש"אתה" קיים, וזה מה שחשוב. אם באמת אין נשמה, אז איך שילוב של תאים ונוירונים יכול ליצור תודעה? הרגשות במוח שלנו, אם היינו רובוטים, היו גורמים לנו לפעול בהתאם להם, אבל לא להרגיש שום-דבר. אם היה לנו רגש של אהבה במוח בלי שיש לנו נשמה שתקלוט אותו מתאי-הנפש (לחלק הפיזי במוח שאחראי על הרגשות והאישיות אני קוראת נפש) אז היינו מרגישים צורך להתקרב ולהסתכל על מישהו אבל לא היינו יודעים כלום מכל זה. אם היה לנו במוח רגש תוקפנות אז היינו מסתערים ופוגעים יותר בקלות בהוראת המוח שלנו, אבל לא היינו יודעים את זה. מחשב עושה דברים בלי לדעת אותם. למחשב אין תודעה. יכולה להיות לו אינטליגנציה. הוא יכול לפעול על בסיס WHAT...IF, אבל הוא לא יודע כלום מכל זה. אם נברא לו רגשות, זה יגרום לו להגיב בדרכים שונות ולהתנהג אחרת, אבל הוא עדיין לא יהיה מודע למעשים שלו, למה שקורה סביבו ולעובדה שהוא קיים. לבני-האדם, או ליתר דיוק, אני יודעת בוודאות שלי (ולי בלבד, לא לכם), יש תודעה, יש אני, כי אני י ו ד ע ת משהו. מקווה שהבנתם את כל הברבורים האלו. חזרתי על כל דבר איזה עשר פעמים כדי שתבינו אותי טוב.

Henryf

New member
בני האדם הם רובוטים

>>איך אנחנו יכולים להיות מודעים בכלל?<< זה תלוי מה ההגדרה של "מודעים". אל תתייחסי לדעות של חברי הפורום, כל עוד אף אחד לא הוכיח זאת, יש לכל אחד את זכותו להאמין במשהוא. אני יכול להפנות אותך לספרים של חוקר ומנתח המח המפורסם ד"ר אנטוניו דמסיו (בייחוד הספר "השגיאה של דקארט, רגשות, היגיון והמוח האנושי), הוא חושב שהוא כמעט הוכיח שהרגשות הינם אך ורק כימיה במוח, והוא טוען שההפרדה הפסיכולוגית בין היגיון לרגשות היא מוטעית. הפילוסוף "דנט" בפילוסופיה שלו משתמש בנתונים של דמסיו. הנרי

עוד אחת

New member
לא עשיתי הפרדה בין הגיון לרגשות.

מבחינה אבולוציונית התודעה היא מיותרת לחלוטין. אומרים שרגשות מסויימים מאפשרים לנו לשרוד. זה נכון, אבל זה לא מצריך תודעה. יכול להיות שמופרשים הורמונים מסויימים בגוף של רובוט שגורמים לו לעשות דברים מסויימים, אבל הוא עצמו לא יודע כלום מכל זה.

russell

New member
מבחינה אבולוציונית תודעה חשובה

ועוד איך.תראי פופר-יש לו תאוריה שלמה על חשיבות התודעה להישרדות האדם. בקיצור זה הולך ככה:מכיוון שצבירת ניסיון יכולה להיות משימה מסוכנת לפעמים, לתודעה יש תפקיד חשוב של יכולת הדמיה של המציאות בלי ניסיון ממשי.התודעה מאפשרת לנו לראות את הסכנות הרבות שישנן בעולמנו בלי התנסות מוקדמת בהן. לדוגמה, התודעה מאפשרת לך לדעת שאין זה רעיון טוב לבקר בחור שחור למרות שבחיים לא ביקרת שם.לעומת זאת יצורים חסרי תודעה, לא יחששו לבקר שם כי הם לא התנסו בחושים שלהם בניסיון זה.

עוד אחת

New member
לא נכון.

יכול להיות שהמוח עושה פעולה עם התאים שלו שגורמת לרובוט לקלוט צלילים ומילים בזמן שהזיכרון שלו מחזיק דברים שהמוח שלו קלט לפני זמן מסויים ממילים וצלילים אחרים ואז לא ללכת לעשות דבר מה מסויים שעל-פי מה שמוחזק בזיכרון שלו (לא מנסיון אלא ממילים שנקלטו לפני-כן שמדברות על סכנה) יזיק לסיכויי ההישרדות שלו. הוא לא חייב להיות מודע לזה. לעצים, לצמחים ולאבנים, למשל אין תודעה, וגם חרקים, שיש להם רק שרידים של מוח, נמנעים למשל להישאר מתחת לסוליה של נעל שיכולה בכל רגע למעוך אותם, למרות שמעולם לא מעכו אותם אם הם בחיים. זה אינסטקטיבי. למה החרקים בורחים ממני? הם לא אינטליגנטים במיוחד. הם פועלים על אינסטיקטים.

russell

New member
תראי, אני לא מתווכח איתך.

ודרך אגב אם זה עוזר לך ע"פ רוב הגישות, הזיכרון נחשב כמרכיב עיקרי של התודעה.

עוד אחת

New member
למחשב יש זיכרון

ובכל-זאת הוא לא מודע לשום-דבר. אין לו תחושת זמן ותודעתית הוא לא קיים. פשוט מאוחסנים בו נתונים שהאדם יכול להעלות בכל עת, אבל הוא עצמו לא יודע אותם.

Henryf

New member
רובוטים אינם בני אדם.

אניטה, נכון שבני האדם מתכנתים את הרובוטים, האם יש מישהוא שמתכנת את האדם? אולי האלוהים? אולי האוולוציה?

למעלה