שאלה בקשר למחשבים ולרובוטים...

עוד אחת

New member
תשמעו,

אולי אני לא טובה בלנסח טקסטים, אין לי כישרון טבעי לזה, ולכן אתם לא מצליחים להבין אותי, אבל העיקר ש א נ י מבינה את הרעיון שלי, וזה מה שחשוב. ייתכן שאתם לא מסכימים איתי לא מהיגיון, אלא מחוסר הבנה של הטקסט. אני לא טובה בלנסח.

IamRa

New member
אני מבין אותך לחלוטין

החשיבה שלך היא דקארטית פחות או יותר ולכאורה זה נראה סופר הגיוני: אני חושב ולכן אני קיים, אבל אני לא יכול להיות בטוח בקשר לכל האחרים. אבל המהלך הלוגי שהביא אותו לזה גם הפיל אותו בסופו של דבר. והצעה ידידותית לי אלייך: אל תאמצי את רעיון התודעה הסובייקטיבית שלך בלבד. אנשים לא אוהבים שמתייחסים אליהם כאשליה או רובוטים, הם לוקחים את זה קשה.

erezsh

New member
נכון. ואני אגיד לך גם למה!

נכון. ואני אגיד לך גם למה אנשים לא סובלים את הגישה הזו! "אני רק יודע שאני קיים" - גישה אגואיסטית מאוד, שגם מצביעה על חוסר כבוד לאחרים (מכיוון שהם לא באמת קיימים). בעצם אנשים שמאמינים בגישה הזו עד הסוף הם אנשים חסרי מוסר שדואגים רק לאינטרסים העצמיים שלהם. "יכול להיות שאני המצאתי אתכם" - גישה מתנשאת מאוד, ששוב מצביעה על חוסר כבוד לאחרים. אם אתה המצאת אותם, אתה מן הסתם יודע כל מה שהם יודעים, הרבה יותר חכם מהם, או אפילו שולט בהם. מהגישה הזו אתה בעצם קורא לאנשים "בובות מטומטמות שיצרתי ולכן אעשה בהם כרצוני". ואז אתה מתפלא שאנשים מתעצבנים?!

Henryf

New member
כלבים וחתולים

מכל הנסיונות לבדוק התפתחות אבולוציונית, תמיד מביאים את הכלבים כדוגמא שכנגד. אנא הוציאו את הכלבים והחתולים מהעניין, הם לא עברו אבולוציה נורמלית, הם התרבו ע"י האדם, כאשר האדם בחר בגזעים המוצאים חן בעיניו להתרבות, מה שהכלבים למדו מהאבולוציה זה איך לשרוד את שגיונות האדם, וכך התפתחו בהם אינסטיקטים שנראים לנו מאד "אנושיים". הנרי

erezsh

New member
וקופים?

טוב. עזבתי. קופים מתנהגים מאוד כמו בני-אדם. ושוב, אני בטוח שהם מודעים לקיומם.

Henryf

New member
תודעה

נדמה לי שכל מי שדבר אתי והשתמש המלים "אני רוצה" והצליח לשכנע אותי שאכן הוא "רוצה" (לא רשם-קול) יש לו תודעה. זה לא מוכיח שלאחרים אין תודעה. >>אין שום הבדל לוגי בין אדם לרובוט<< באם את צודקת, נצליח אולי בעתיד ליצור רובוט עם תודעה. >>דיבור לא מצריך תודעה<< זה אולי נכון, אבל גדולי הפילוסופים טוענים היום שהדיבור הינו תנאי לתודעה, לימדי היטב את דעותיהם כדי לנמק בצורה אינטלגנטית איפה הם לא צודקים. הנרי

lucidity

New member
גמבה וחצילים מטוגנים

לדעתי, השאלה היא האם יש כדבר הזה-תודעה. מכיוון שהתודעה היא תהליך פיזיקלי(מורכב ולא מובן ככל שיהיה) אין לייחס לה תלות כלשהיא בכוחות שמעבר להבנתנו. ניתן ליצור תודעה ובטח לא רק בדרך שמצא הטבע.לכן אין עקרונית אפשרי שתוכנת מחשב תהייה מודעת לעצמה.

עוד אחת

New member
מאיפה אתה לוקח שתודעה היא תהליך

פיזיקלי? תודעה לא יכולה להיות תהליך פיזיקלי. אוסף של אטומים וכוחות פיזיקליים יכול ליצור מנגנון משוכלל מאוד שאחראי להישרדות גופים מסויימים במשך אלפי דורות, אבל לא "אני". אוסף אטומים יכול ליצור רק רובוטים משוכללים מאוד-מאוד-מאוד-מאוד וחסרי-אני שמסוגלים להתרבות.

Henryf

New member
תודעה היא תהליך פיסיקלי

לא אינני מוכיח זאת, אולם אני נתלה באילנות גבוהים. אפנה אותך לספרו של מנתח המח והפילוסוף דמסיו "הטעות של פרמה". הנרי

למעלה