שאלה בקשר למס הכנסה...

מצב
הנושא נעול.

אורטלה

New member
שאלה בקשר למס הכנסה...

שאלה בקשר למס הכנסה...
אני בת 18 לפני גיוס והתחלתי לעבוד בשתי עבודות מסודרות עם תלוש משכורות. באחת תלוש על סכום גדול ובשניה תלוש על סכום קטן ורוב הכסף הוא ישירות לכיס (מלצרות). בשתי העבודות ביחד אני לא מרוויחה יותר מ- 2000... מה אני צריכה להצהיר למס הכנסה? מה מס הכנסה לוקח לי? תודה!

ממליצה לך לפנות לפורום מיסים

שאלה בקשר למס הכנסה...
אני בת 18 לפני גיוס והתחלתי לעבוד בשתי עבודות מסודרות עם תלוש משכורות. באחת תלוש על סכום גדול ובשניה תלוש על סכום קטן ורוב הכסף הוא ישירות לכיס (מלצרות). בשתי העבודות ביחד אני לא מרוויחה יותר מ- 2000... מה אני צריכה להצהיר למס הכנסה? מה מס הכנסה לוקח לי? תודה!
ממליצה לך לפנות לפורום מיסים
הנה קישור.

שיר ורד

New member
לפי החוק

שאלה בקשר למס הכנסה...
לפי החוק
את חייבת להודיע בשני המקומות שזה איננו מקום עבודתך היחידי. באחד המקומות את יכולה להצהיר שזו עבודתך העיקרית ובשני את חייב להצהיר שזו איננה עבודתך העיקרית. (ההצהרות נעשות על גבי טופס 101 שהמעביד אמור לבקש ממך למלא). אם את לא עושה זאת, את נחשבת עבריינית מבחינת מס הכנסה. אם את כן עושה זאת, במקום העבודה שאיננו העיקרי , יורידו ממך אוטומטית 49% מס. כדי שלא יורידו לך 49% מס, את צריכה לגשת למס הכנסה ולבצע תאום מס (להביא תלושי משכורת או להצהיר איזו משכורת את מקבלת בכל אחד מהמקומות ולמלא טופס מתאים). מאחר ואינך מגיעה לסף המס, את אמורה לקבל ממס הכנסה אישור לפטור ממס (עד לתקרת הכנסה שנתית במקום העבודה השני). מומלץ כי מקום העבודה בו את מקבלת משכורת גבוהה יותר יוגדר כמקום העבודה העיקרי. נראה לי שכדאי לך לבצע תאום מס גם בביטוח הלאומי, כי אחרת במקום העבודה שאיננו עיקרי יורידו לך ביטוח לאומי ומס בריאות לפי התעריף הגבוה יותר. יתכן ובביטוח הלאומי זה נעשה בדרך של בקשה להחזר ולא במסגרת תאום מס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה