שאלה בקשר לעבודה שיש לי להגיש...

noa135

New member
שאלה בקשר לעבודה שיש לי להגיש...

שלום רב, אני חושבת כבר מספר ימים על שאלה אשר ניתנה לנו בחוג שאנו לומדים( עושה קורס משפט חוקתי באונ') נתנו לנו איזשהו חוק אשר פוגע בחופש העיסוק ונשאל האם בג"M יבטל את החוק: ובסעיף א' עלינו ללכת לפי פסקת ההגבלה של החוק יסוד ולראות היכן הפגיעה והאם בג"צ יכול לבטלה.ועל כך ענינו ללא בעיה! בסוף החוק("הפקטיבי" שניתן לנו בעבודה) נרשם כי החוק הזה מבטל את כל העבירות הפליליות של מי שהולך לעבוד בתחום שעליו מדבר החוק.. בסניף הזה נטען כי מפלגת פמניסטיות ודתיות הגישו עתירה לבג"M וכי הודגש העניין של מי פנה והשאלה שנשאלה היא: "מה בגצ יגיב לחוק" והשאלה שלי היא כזו: האם יש חשיבות למי מגיש עתירה לבגצ נגד החוק והאם יש קשר בין זה לבין הפגיעהבחופש העיסוק? איך עלי לגשת את השאלה? מקווה שהבנתם.. תודה מראש

בקצרה:

וודאי שיש חשיבות למי שמגיש העתירה, מכאן נגזרת זכות העמידה שלו בבית המשפט...

בג"צ בוחן גם זכות עמידה

כלומר האם מי שהגיש את העתירה בכלל קשור לעניין (למרות שגם לעניין זכות העמידה יש חריגים) ובנוסף, האם יש פגיעה באמת במי שפונה ותלוי גם מה הטענות שעלו ע"י הפונים. אז כן זה קשור לשאלתך, ואם נתנו לך נתון כזה אז וודאי שאת צריכה להתייחס אליו.

anat135

New member
פשוט לא למדנו על זכות העמידה

והמרצה אמר כי אין צורך להתייחס לפס"ד ספיציפ אלא בעזרת כלים שניתנו לנו ואני לא מצליחה להבין (כאמור,אני לא לומדת משפטים אלא קורס אחד כללי בנושא..כחלק מחטיבה בתואר שלי) חשבתי על כך שהדתיים יטענו כי מדובר כנג'ד הדת.אז מה? בג"צ יפסול את החוק? ומבחינת פמניסטיות- מה זה יעזור להם? זה אנטי תכלס... לא משהו ציני..פגיעה בגוף האדם וכו...

למעלה