כמה תיקונים...
שלום טל, כמה הערות שאולי יוסיפו לנתונים שבידיך: יתרונות: 1. צה"ל כן משלם את שכר הלימוד לעתודאים לרפואה, וגם מעונות למי שגר רחוק מהאוניברסיטה החל משנה ד' (אלא אם שינו את זה ואני לא יודע). 2. במהלך השירות הצבאי אתה צפוי להרוויח כ-3000 ש"ח לחודש, בהנחה שתשרת ביחידה קדמית יחסית (כמעט כל הרופאים העתודאים זוכים לכך). אמנם לא הרבה, בטח לא בגיל 25, אבל זה יותר משכר החובה שאתה צפוי לקבל אם תעשה שירות רגיל. 3. מסלול השירות של הרופאים בעתודה בצה"ל הוא בונבון... חלק מההטבות הניתנות אפילו לא זכו לאישור צה"לי ומוענקות בשקט בשקט... קיימת זכאות לחודשי בי"ח בזמן 5 שנות השירות עליהן אתה מתחייב, בהתאם לתפקידים וליחידות שאתה משרת בהן... יש אנשים שהגיעו גם לשנה וחצי ויותר מתוך התקופה בזכאות לחודשי בי"ח. בזמן זה, כמובן, תהיה כבר בהתמחות כלשהי, והיתרון ב"חודשי בי"ח" הוא השכר הגבוה יותר משכר מתמחה שלא נשלח מטעם הצבא, דבר שמאפשר שקט נפשי לא מבוטל. 4. צבירת ניסיון במהלך השירות הצבאי - אמנם לא ניסיון רפואי משמעותי כפי שניתן לקבל בבי"ח, אלא יותר בטיפול רפואי ראשוני, אבל גם זה ניסיון. במהלך תקופת השירות תוכל לצאת להשתלמויות שונות ולנסות להתחבר לרפואה ככל שתוכל. 5. עתודאים רבים כיום מחליטים להמשיך לשרת בצבא גם מעבר לתקופה הראשונית, בגלל התנאים הטובים - חלק ניכר מהמשך השירות עובר בבתי חולים, עקב תקופות בי"ח נוספות שמקבלים תמורת כל תפקיד שהם עושים - וגם בגלל היכולת להשתלב בניהול מערכות גדולות (דבר שיותר קשה להתקדם בו במערכת הבריאות שמחוץ לבצא) ולהשתמש ביכולות אלה בעתיד לאחר השחרור מהצבא. 5. חיל הרפואה עומד לעבור שינוי משמעותי בשנים הקרובות, ויש אפשרות לא מבוטלת שעד שתתגייס יחליטו שלא לחייב כל רופא עתודאי במלוא מכסת שנות הקבע עליהן התחייב, למשל... 6. אתה בטוח שבעוד 3 שנים רף הקבלה לא יעלה וימנע ממך להתקבל לאוניברסיטה שרצית? חסרונות: 1. בעיה פסיכולוגית בלימודים כשאתה יותר צעיר ממרבית הסטודנטים. בדיחות "העתודאי עם החלב על השפתיים" לא היו נפוצות במחזור הלימודים שלי (וגם אם היו לא היו מפריעות לי), אבל אחרים לא נהנו מזה יותר מדי... 2. בעיה להסתגל לחברה סטודנטיאלית של אנשים מבוגרים ממך, שכבר שירתו בצבא וראו עולם... גם מבחינת חיי חברה, גם מבחינה לימודית ובכלל... 3. בעיה פסיכולוגית הסתגלותית לשירות צבאי בשלב מאוחר יותר - בדיוק ההיפך מתקופת הלימודים. כרופא, אתה צפוי להיות מבוגר יותר ממרבית חבריך לבסיס, כשכל החברים מהתיכון כבר סיימו צבא מזמן. יש בזה חיסרון לא קטן, שמצמצם את הסביבה החברתית שלך במהלך השירות. לפעמים מבאס להיות תקוע בצבא בגיל 25-30 כששאר בני גילך מתקדמים בחיים... אתה תהיה מחויב לצבא, ולא תוכל לצאת להתמחות בחו"ל אם תרצה. 4. השינוי שחיל הרפואה עומד לעבור יכול להיות גם לרעה - יתכן שהרופאים העתודאים יישלחו לבסיסים מרוחקים למהלך כל שירותם - כך שקשה לדעת... 5. יתכן שבעוד 3-4 שנים, אחרי השירות הצבאי ואיזה טיולון בחו"ל, תבין שלא היית בוגר מספיק כשרצית ללכת ללמוד רפואה, ותחליט על כיוון אחר בחיים, בהתאם לניסיון שתצבור עד אז... לך תדע. בקיצור - הכל תלוי בך, בנחישות שלך ללמוד רפואה ובמזל שלך. שיהיה בהצלחה!