יש ליידע את הכרוב במיידית
שאני לא ציון. את דמו של הציון מותר להקיז וראוי לשפוך. המהדרין גם דואגים לרקוד עליו. משק"קית ת"ש בג'וליס? הו, העלבון העלבון. טום הביט ברישיון שבידו בגאווה, זה היה אחד משני רגעי השיא של חייו. הקודם, היה לפני כשנתיים כשהצליח סוף סוף להבין את לוח הכפל. אחרי 138 מבחני תיאוריה ו- 96 טסטים הצליח טום להוציא את רישיון הנהיגה המיוחל על ריקשה. "השמים הם הגבול עכשיו", חשב טום לעצמו ולגם לגימה נוספת מבקבוק הסאקי הזול שהיה חברו הטוב ביותר. הוא חייך אל בקבוק הסאקי, ובקבוק הסאקי חייך אליו חזרה. הוא הביט במראה המזוהמת והחליט שהגיע הזמן להתגלח, להתקלח ולהחזיר לעצמו צלם אנוש. גם כלבו הנאמן שענה לשם "כלב" היה שותף לדעה הזו שלו. הוא כישכש בזנבו המרוט ושלוש קרציות ניצלו את ההזדמנות ודילגו אל עבר השטיח המזוהם. גם בעין בלתי מזויינת אפשר היה לראות שצורות חיים כלשהן התפתחו בין סיבי השטיח, ללא ספק צורות חיים חייזריות. לו במקרה, היה מזדמן ביולוג לביתו של טום, השטיח לבדו היה מספק לו עבודה למשך תקופת חיים שלמה ויותר מזה. אפילו. לגמרי. "אני חייב למצוא לעצמי עבודה", חשב טום לעצמו, "משהו עם משרד פינתי בבנין רב קומות, שמגיע קומפלט עם סוללה של מזכירות שתפקידן יסתכם בכך שיכינו לי סיפלי קפה ויגידו "יס בוס" לכל הלצה שנונה שאני אשמיע". נושא העבודה היה נושא בעייתי אצל טום, זה לא שהוא שנא לעבוד, אלא שמקומות העבודה שנאו אותו. "זה הכל קארמה", חשב לעצמו טום. "ה-כ-ל קארמה". טום אהב להשתמש במילה קארמה למרות שהמשמעות שלה לא ממש היתה ברורה לו. מזה 9 שנים שטום חי ביפן. הוא אהב את המדינה הזו, את המאכלים שלה ואת האנשים, כך לפחות הוא ניסה לשכנע את עצמו. למעשה, לא היו לטום הרבה ברירות, הוא ידע שברגע שכף רגלו עטויית הפטרת תנחת בישראל יופעלו כנגדו 162 צווי המאסר. טום, כאזרח ישראלי לכל דבר, נהג להתפרנס מכספי קיצבת הביטוח הלאומי של קשישות אותן היה שודד, ומדמי הכיס של ילדים להם היה ממתין בכניסה לבתי הספר היסודי. מהרגע שרגלו של טום דרכה ביפן הוא חלם להיות טייס קאמיקזה, הסיפורים על מעשי הגבורה הקסימו אותו מאז ומתמיד והוא חשב שזו דרך לא רעה לצוד בחורות. זוהרו של החלום התעמעם כשהתברר לו שטייסי הקאמיקזה לא נותרים בחיים כדי להתפאר במעשי הגבורה שלהם. ולכן, כמעשה אחרון של יאוש, הוא החליט להיטפל לטייסים ישראליים, שנולדים עם יהלום שמה. בקצה.