שאלה בקשר לתאונת דרכים

max19900

New member
שאלה בקשר לתאונת דרכים

שלום,
הייתי מעורב בתאונת דרכים של רכב אשר לא נתן זכות קדימה חסם את הנתיב שלי וכתוצאה מכך התנגשתי ברכב.
לאופנוע נגרם נזק טוטלוס, אני עצמי יצאתי בזה במכות ושיפשופים.
הסיפור המלא:
אני בדרכי לבית, נוסע בכביש דו סיטרי כאשר מצד ימין שלי יש מן חניה פנימית ברחוב כשהכביש הוא חד סיטרי (בפנים).
רכב פרטי (זוג מבוגרים בני 70+) רוצה לצאת מאזור החנייה לכביש הראשי הדו סיטרי כאשר לפני היציאה יש תמרור עצור ברור.
הרכב עוצר קצת אחרי קו העצירה מסתכל לצדדים, אני קולט את הרכב יוצא עם הקדימה לנתיב שלי. יש לי רשיון לרכב פרטי ואני מבין
שאין כאן במה לשחק, עדיף לא לצאת צודק אלא לתת לרכב הנ"ל להשתלב בתנועה אבל לצד בריא מזה. אני מנמיך את המהירות על מנת שהרכב יתקדם. הרכב עומד במקום ואני מבין שסוף סוף הוא קלט אותי נוסע על הקטנוע ונותן לי את זכות הקדימה המגיע לי להמשיך בנתיבי. אני ממשיך
בנתיב. כאשר אני מתקרב מספר מטרים ספורים לאזור של הרכב, ההוא מתחיל בנסיע לצד שמאל אני מנסה לצפור אך הוא ממשיך בדרכו תוך שהוא מביט בי, אני מבין שכבר אין לי לאן לברוח. מנסה לעצור משכיב את הקטנוע ונתקע ברכב כאשר הוא עוצר באמצע הנתיב וחוסם כל דרך להימלט.
אני כמובן נמרח על המדרכה, שיפשופים מכות מושכים אותי קבוהצ של אנשים למדרכה מגיע משטרה מד"א וכל הסיפור של הפינוי לבית החולים.

השאלה היא כזאת,
אני רוצה להיות בטוח שאכן אני צודק ב100% ואין דרך כלשהי לבן אדם המבוגר הנ"ל להימלט מכך, כיוון שהקטנוע מוגדר במצב טוטלוס ואני רק בעל פוליסת ביטוח חובה ו ג' (בלי ביטוח מקיף). זאת אומרת חובת הביטוח המשלם מחירון של הקטנוע לי הוא בעצם הביטוח ג' שלו. במקרה ואני צודק ב100% במקרה.
שברתי את הראש כבר מצפה לעזרה ממכם הנושא מאוד חשוב.
אגב כל הפרטים נרשמו במשטרה וכו'.

*הוספתי הדמיה קטנה שציירתי בצייר להמחשה.
http://srv1.jpg.co.il/6/51e85ae95d14d.png

תודה ענקית!!!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לפי תאורך

הנהג שפגעת בו עבר עבירת תנועה חמורה של אי מתן זכות קדימה וגרימה לתאונה שנגרמו בה חבלות לאדם, אני מניח שהשוטר שהגיע מילא דו"ח פעולה שעבר לבוחני התנועה, כדי לכסות את המיון והאמבולנס, ואולי נזקי גוף נוספים שנגרמו לך עלייך לבוא לבוחני התנועה ולמסור את גירסתך (לטעמי הסיפור של מה שעבר לך בראש לא לעניין כי עלולה להישאל שאלה, בפרט מהביטוח שלו, מדוע לא עצרת כדי למנוע את התאונה, למרות שזכות הקדימה היתה שלך, הרי זכות קדימה לא לוקחים אלא נותנים) ולהיצמד לעובדות שהיו בשטח - נסעת, ההוא, למרות התמרור, המשיך בנסיעתו ואתה, למרות שניסית לבלום, פגעת בו.
המשטרה תקרא גם לנהג השני למסור עדות ובסופו של דבר תחליט האם להגיש נגדו תביעה על עבירת תנועה, "שב להם על הזנב" כדי שיחליטו, במידה ויחליטו לסגור את התיק תוכל לבוא, לצלם את כל המסמכים, כולל העדות של הנהג השני, ולחשוב אם כדאי לערער על ההחלטה - אישית עדיף לך שתוגש תביעה נגדו, זה מחזק עמדתך מול הביטוח שלו.
כנראה שחברת הביטוח שלו תשתדל לא לשלם או לפחות לדחות את התשלום, ואם תחליט לשלם תנסה להדביק לך "רשלנות תורמת" ולשלם לך רק חלק מהנזק. - לדעתי עלייך לעמוד על שלך ולתבוע את הנזק במלואו גם אם יהיה עלייך להגיש נגדם (נגד הפוגע ונגד חברת הביטוח שלו) תביעה, נראה לי שהכתובת היא תביעות קטנות כי מחיר הקטנוע פחות מהסכום המירבי לתביעות קטנות, בבית המשפט האישור המשטרתי שהוגשה תביעה נגד השני ישחק לטובתך.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תוספת קטנה

במידה ונגרם לך נזק לבגדים או ציוד שהיה על הקטנוע - עלייך לתבוע גם אותו.

max19900

New member
תודה על התשובות, הבהרה קטנה

את התביע שהמלצת להגיש אישית נגדו זה אחרי קבלת ההחלטה של המשטרה בנושא? או במקביל כבר עכשיו?
את העדות שלי כבר הבאתי למשטרה. הנהג השני אמור להתייב אצלהם ביום א' למתן עדות.
השאלה היא כזאת, הם מודיעים לי מה הוחלט בסוף או צריך להגיע כל כמה ימים ולשאול? איך זה מתבצע ומתי כדאי להגיש את התביע אם בכלל?
אגב להבהרה אני בן 23, ערך הקטנוע הוא 18 אלף לפי לוי יצחק (פיאג'ו אקסבו 250)
ודבר אחד נוסף, לא מצאתי את המשקפי שמש שלי לאחר מכן שהיו בקטנוע אולי נגנבו אולי עפו ואת השעון שלי שנשבר בתאונה שהיה לי על היד אבל החלקים הקטנים פזורים על הכביש, כמו כן הטלפון עף לי מתא הכפפות ונשבר המסך. להוסיף את זה לתביע של הביטוח?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
דעה שלי

כתוב לנהג השני ולחברת הביטוח שלו מכתב ודרוש את כל נזקייך כולל קטנוע, טלפון, שעון, משקפי שמש ואם יש דברים נוספים גם אותם, תאר את התאונה בקצרה, משהו כמו: נסעתי בקטנוע מספר .... ברח' .... מכיוון (למשל ממערב למזרח) .... רכב מס.... נהוג בידי ... יצא מרח' .... ולא ציית לתמרור "עצור ותן זכות קדימה" המוצב במקום, לא הספקתי לעצור ונכנסתי בו, ונגרמו לי הנזקים הבאים (כאן תאור מה ניזוק וערכו הכספי) אני מבקש לשלם לי את נזקי תוך 30 יום מקבלת מכתב זה, במידה ולא ישולם אפעל כפי שהחוק מתיר לי.
בקשר לתיק - המשטרה אמורה להודיעך "מה נסגר", אולם אל תסמוך על זה, תשאל טלפונית בעוד שבועיים ולפי תשובתם תחליט מתי להתקשר שוב
במידה וחברת הביטוח ו/או הנהג המעורב לא יסדירו את העניין לשביעות רצונך תוך חודש התקשר אליהם ושאל, בהתאם לתשובתם החלט בעניין הגשת התביעה (תשגיח שחברת הביטוח לא תנסה "למרוח" אותך יותר מדי
אינך צריך לחכות עם התביעה להחלטת המשטרה, גם אם תגיש תביעה לפני החלטת המשטרה - הרי עד למועד המשפט המשטרה כבר תחליט ואם תבוא לבית המשפט עם החלטה משטרתית לתבוע זה "יחזק" את טיעונייך.
-
חברת הביטוח תנסה להכניס לך "רשלנות תורמת" (לי פעם ניסו להכניס דבר כזה על רכב שלי שנפגע בחניה) - אל תסכים, אם חברת הביטוח תטען שמפצה רק על הרכב - אל תסכים - פיצוי רק על הרכב זה בעניין ביטוח מקיף בלבד ולא צד שלישי, צד שלישי מכסה כל נזק שנגרם (הרי אם "יכנס" בחנות למכשירי חשמל ויהרוס בנוסף לחלון הראווה גם כמה עשרות טלוויזיות, בלי לפגוע בשום רכב - הביטוח ישלם)

max19900

New member
תודה רבה על התמיכה והעזרה

מודה מקרב לב! זה האירוע הראשון שקורה לי ומקווה האחרון, כל עזרה רלוונטית.
שאלה קטנה בנוסף,
את הפרטים של הנהג ושל חברת הביטוח שלו יש לקחת מהבוחן תנועה שנחקרתי אצלו? והגשת התביע נגדו גם דרכו?
בתביעה שהגשתי בביטוח שלי (ביטוח ישיר) נשלח מסמך אלי מסמך במיילעם המסמכים שיש עלי להגיש להם וסעיף אחד אומר:
באפשרותך לטפל בתביעתך באופן עצמאי או באמצעות עורכי דין הובדים עמנו,
אשר ייתנו לך יעוץ משפטי ועזרה בהכנת כתב התביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות
(עד לסכום של 31,000 ש"ח) ללא תשלום נוסף מצידך.

האם כדאי להשתמש בשירות של הביטוח וכיצד זה מתבצע במקביל לתביע של הצד ג'?

המון תודות!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

בדרך כלל אחרי תאונה הנהגים מחליפים ביניהם פרטים, מדברייך אני מבין שמאחר ונפגעת ופוניית באמבולנס לא הגעת לשלב החלפת הפרטים.
לכן עלייך לפנות לבוחן התנועה ולבקש את פרטי הפוגע ופרטי הביטוח שלו (הדברים היותר חשובים הם שם מלא של בעל הרכב ושל הנהג - לא תמיד זה אותו אחד, מספר תעודת זהות, מספר רשיון נהיגה, כתובת, טלפון, פרטי חברת הביטוח ואם אפשר גם הסוכן ומספר הפוליסה שלו, לאחר שתקבל מהמשטרה את כל הפרטים או חלקם שאל בחברת הביטוח שלך איזה פרטים נוספים דרושים (בנוסף לאלו שיהיו בידך), ואז תתקשר לנהג השני או לבעל הרכב ובקש אותם, אני מניח שהוא גם יבקש פרטים ממך, אתה יכול לתת לו במידה ויבקש, את כל הפרטים המופיעים ברשיון הנהיגה שלך, ברשיון הרכב ובפוליסת הביטוח (אתה גם זכאי לקבל ממנו את כל הפרטים האלה.)
במידה ותגיע לשלב תביעה אל תתבייש לקבל את הסיוע שחברת הביטוח מציעה לך, זה לא יזיק ואפילו עשוי להועיל - מאחר ולך אין נסיון בהגשת תביעות, לאחר שתקבל מהם את העזרה בהכנת כתב תביעה תוכל להתעניין כאן ובפורומים אחרים (למשל "חוק ומשפט") האם ואיזה שינויים כדאי לערוך בנוסח שהם הציעו.
בהצלחה והרבה בריאות.

max19900

New member
תודה!

על כל העזרה, הבהרת לי הרבה מאוד דברים מודה לך מאוד!!!

למה לחכות

נכון כי הרשעה בתיק התעבורה תעשה עבורך חצי עבודה
מאידך תוכל לתבוע כל נזק רכושי הנובע מן נארוע
אז כדאי כבר לתפוס תור

למעלה