שאלה בקשר לתמרור ג-45

אלIן

New member
שאלה בקשר לתמרור ג-45

במקרה ששני רכבים נוסעים במקביל, מי צריך לתת זכות קדימה: זה שנוסע בנתיב הימני כי אסור לעקוף מימין? זה שנוסע בנתיב השמאלי כי הנתיב שלו מסתיים וזה בעייה שלו?

be_roo

New member
ז"ק כשהנתיבים מתאחדים?

אין תקנה ספציפית לגבי ז"ק במקרה הזה. אם נתיב אחד מסתיים ומחייב את הנוהג לעבור לנתיב הסמוך, הרי שמי שעובר נתיב חייב לתת ז"ק לנהגים באותו נתיב, כמו בכל מקרה אחר של מעבר נתיבים. אם שני הנתיבים מתאחדים זה עם זה, במדינה מתוקנת הנהגים מסתדרים כך שכל אחד נכנס בתורו ולא רבים עד למטר האחרון של מי הפגוש מט מוביל. בארץ לפעמים זה נגמר בתאונה ואז שני המטומטמים נפגשים בבית המשפט.

be_roo

New member
סליחה, לא שמתי לב להתייחסות לתמרור הספציפי

כאמור, אין תקנה המתייחסת ישירות לעניין, אבל אם על פי התמרור הנתיב השמאלי נגמר, ומי שנוהג בו צריך לעבור לימני, הרי שכמו בכל מעבר נתיב מי שעובר נתיב צריך לתת ז"ק לנהגים בנתיב אליו הוא עובר.

אלIן

New member
על הנייר אני חושב שאתה צודק

אבל מעשית זה פשוט קרב עד שאחד נכנע (במקרה הטוב). פשוט רציתי לדעת אם יש חוק ספציפי למקרה שבאמת יש תאונה.

be_roo

New member
זה קרב רק אם שני הצדדים מחליטים לקחת בו חלק

מספיק שאחד יוותר על האגו בשביל שאולי נהפוך למדינה שבה נהיגה לעבודה לא מרגישה כמו מלחמה כוללת. יצא לי לנהוג לפני מספר חודשים בצרפת וספרד ושם כולם מבחינים בשלט ומסתדרים בלי בעיה, גם כשהתנועה עמוסה מסודרים לסירוגין ונכנסים אחד אחרי השני עוד לפני שמגיעים לקצה. נכון, גם לתשתיות יש חלק בכך, הודעה על נתיב שנסגר מתבצעת מספיק זמן מראש ולא מפתיעה נהגים ברגע האחרון כפי שקורה בארץ לעיתים קרובות, אבל גם העובדה שנהגים נותנים יחס לאחרים כמו זה שהם היו רוצים לקבל, מאפשרים להשתלב, לא נתקעים בנתיב השמאלי ומונעים עקיפות ולא נדחפים ברגע האחרון, עושה את הנהיגה להרבה יותר נעימה.

לגבי עקיפה מימין....

אם נהג נוהג בנתיב השמאלי ולא זז לימני, הוא נוסע בקצב שמעכב את התנועה, מה עושים? מצד אחד אסור לעקוף מימין וא אעקוף - אקבל דו"ח. מצד שני אני רוצה להמשיך בקצב נסיעתי ולא לגרום לעיכוב תנועה. כל הסימנים שעשיתי לא עזרו והנג נשאר בשמאל (הבהוב אורות, צופר - זהו - אין יותר). במידה ואני מצלם את הנהג נוסע בשמאל - האם ניתן להתלונן והנהג יקבל דו"ח?

be_roo

New member
אין הרבה מה לעשות

או להשאר מאחוריו ולקוות שיבין או לעבור לימין ולחכות שיפנה את הדרך או לעבור לימין ולעקוף אותו בתקווה שלא תעצר ע"י שוטר בסביבה. הסיכוי שתלונה כזו תומר בדו"ח קטן. לא קל להוכיח את העבירה הזו וזו הסיבה ששוטרים לא טורחים להתאמץ ולאכוף אותה. צריך למדוד לאורך איזה קטע הרכב נסע בשמאל, לדאוג שבקטע לא יהיו פניות שבהם יוכל הנהג לטעון שהתכוון לפנות, וששום רכב ל נעקף. כשהתופעה כל כך נפוצה, עדיף פשוט להתעלם ולהמשיך בדרכך.

למעלה