שאלה בקשר לתעודת פטירה

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
שאלה בקשר לתעודת פטירה

שלום לכולללם, יש לי את תאריך הפטירה של סבא-רבא מבודפשט (לועזי ועברי) וגם את כתובתו. אני משערת שמתוך הכתובת אפשר להוציא את מספר הרובע. למי פונים כדי לבקש העתק של תעודת הפטירה? האם מישהו יודע איזה פרטים יש בה? למעשה אני מחפשת את שמות הוריו. האם יש למישהו ניסיון? תודה מראש למשיבים!

פניתי בעניין דומה לקהילה היהודית

בבודפשט במכתב מנומס לפני שנה בערך. אני מחכה עדיין לתשובה.

טומי*

New member
אם הכתב מספיק ברור...

אז סרקי ושלחי לי ונראה מה כתוב,ומה שחשוב גם מי הוציא את זה בזמנו. אם זה מהרבנות בהונגריה,או מהעיריה.

עב

New member
לטומי ולמשיבים, אני זקוקה להדרכה

הענין הוא שאין לי תעודת פטירה יש לי את תאריך הפטירה המדויק (16.12.40) ואת הכתובת בה גר הסבא המנוח. אני יודעת שהוא נפטר בבית החולים היהודי וכיוון שזה קרה בעקבות תאונה, הקבורה התעכבה כי המשטרה רצתה לחקור. שם הרחוב בו הסבא גר לא השתנה, אלא מספר הבית והנכדים שלו יודעים את המספר החדש. אני זקוקה להדרכתכם בעניין זה בבקשה עזרו לי איזה פרטים נוספים אני צריכה לדעת כדי לבקש את התעודה? למי פונים כדי לקבל את התעודה? לארכיון של הרובע? לרבנות? לבית החולים היהודי (מן הסתם הוא כבר לא קיים) האם יש עדין מסמכים מבית החולים היהודי? האם בתעודה כזאת רשומים פרטים כמו שמות ההורים? זה בעצם מה שמעניין אותי. תודה למשיבים!

טומי*

New member
ראשית בית החולים היהודי קיים......

עד היום, אין לי מושג מה שמו..בטח אפשר לברר.לדעתי הכי חשוב לדעת מי הוציא את תעודת הפטירה.אומנם אפשרי לבקש בו זמנית מכמה גורמים. אבדוק מחר, יש לי בבית בין המסמכים תעודת פטירה של חלק ממשפחתי, עוד בטרם מלמחת העולם השנייה.

B T1

New member
בית החולים היהודי......

עד 1956 נקרה Szabolcs utcai allami korhaz לפני זה שמו היה Weisz Allis korhaz.

טומי*

New member
עב..מצאתי את תעודת הפטירה...

של הבעל הראשון של אמא שנספה בשואה,מי שמוציא את התעודה זו העיריה של האיזור.לכן חשוב מאוד לדעת באיזה איזור הוא נפטר.שלחי לי את כל הפרטים הידועים,ואנסה למצוא לאיזה איזור זה שייך ואולי גם כתובת מדוייקת. בתעודה מופעיים כמובן שמות ההורים

עב

New member
טומי תודה והנה הפרטים

האיש שאת תעודת הפטירה שלו אני מחפשת, גר בבודפשט בכתובת TEREZ 50 שם הרחוב הוחלף ללנין בתקופה הקומוניסטית ואח"כ הוחזר שמו המקורי. הוא נפטר ב - 16.12.40 ושמו היה Hochfelder Mark השם העברי מיכאל אבל אני חושבת שלא השתמשו בו בחיי היום יום אלא בבית הכנסת בלבד. המשפחה היתה שייכת לקהילה הניאולוגית. האם לקהילה זו היה בית עלמין משלה? אני מנסה כעת לברר עם נכדתו שהיתה אז בהונגריה, היכן נקבר סבא-רבא שלי. למי לפנות כדי לקבל עותק מתעודת הפטירה? מה לעשות? כל הדרכה ועזרה יתקבלו בברכה שלא לומר, אף בהתרגשות רבה.

עב

New member
ועוד שאלה

מהתעודה שהצגת קשה לי לראות, איזה פרטים כוללת התעודה? האם תוכל להוסיף?

טומי*

New member
טוב מצאתי 2 רחובות בשם הזה.....

אחת במרכז העיר, שנראה לי שמדובר בו..רק שהשם זה שדרות טארז-TEREZ KORUT. זה נמצא באיזור 6-VI אשיג לך עוד היום את כתובת המשרד שמטפל בכך. אני מצרף שני אתרים של העיריות. הראשונה נקראת טאראזוארוש-TEREZVAROS משמעות VAROS זה עיר.הרחוב השני לא מגיע למספר 50 כלל אז כנראה וכמעט בטוח שמדובר בראשון. העיגול האדום מסמן את בית מספר 50

טומי*

New member
הפרטים בתעודת הפטירה....

מקום ותאריך הפטירה,סיבת המוות.פרטים אישיים של הנפטר כולל דתו. פרטים ושמות בני המשפחה,כגון אבא אמא האשה,תאריך הוצאת התעודה כמובן

עב

New member
הכוונה לשדרות TEREZ

רק שלא זכרתי איך כותבים בהונגרית שדרות אני עושה את צעדי הראשונים בשפה המאתגרת הזאת, יען כי צברית אנוכי והורי חסכו ממני את השפה ההונגרית, כי הם רצו לגדל אדם חדש בארץ... עכשיו הם קצת מצטערים על כך, כי אני לא יכולה לתקשר עם בני משפחה שנותרו בארץ המדיארים, אלא אם הם יודעים אנגלית. אתה לא יודע כמה אני מודה לך על עזרתך.

טומי*

New member
הנה הכתובת של העיריה...

Az önkormányzat címe: 1067 Budapest, Eötvös u. 3 שלמעשה מה שחשוב זה ה:Terezvarosi Onkormanyzat 1067 Budapest Eotvos u. 3 Hungary

טומי*

New member
על בתי חולים יהודיים בהונגריה....

עד השואה פעלו בהונגריה ארבעה בתי חולים יהודיים.הגדולה בהם ברח' SZABOLCS וברח' MAROS וברח' VAROSMAJOR.בתי חולים האלו הועברו לבעלות ממשלתית ב 1948. בית חולים היהודי שקיים כיום הבונגריה,ולדבריהם גם בכל מרכז איורופה נמצא ברח' אמריקאי.AMERIKAI U 53-55 במקום פועלת מרכז הנאורולוגיה של בודפשט,כמו כן מחלקה גריאטרית.שם בית החולים:SZERETETKORHAZ שזה בתרגום חופשי בית חולים של רגשי אהבה, או משהו דומה לזה.זה המייל שלהם:[email protected] הכתובת שלהם: Budapest 1145 Amerikai utca 53-55 ויש להם גם אתר אינטרנט

עב

New member
טוב לדעת מה לשאול

היתה לי מורה שאמרה שקודם כל צריך לדעת מה לשאול. האם עלי לפנות במכתב לעירייה ולבקש את ההעתק של תעודת הפטירה? למיטב נסיונכם, האם העירייה נענית לבקשות כאלה? או שכדאי לשכור לשם כך אדם שיעשה זאת עבורי? אם כן, מישהו יודע כמה זה עולה? האם יש לכם המלצות לגבי אדם מסוים? מה אתם מציעים לי לעשות?

טומי*

New member
אני כן מציע לכתוב להם מכתב...

או באנגלית או רצוי בהונגרית,ולבקש את ההעתק של תעודת הפטירה.בשביל המכתב בהונגרית,תוכלי להעזר כאן בחברי הפורום..אני מניח שישנם כאלו שיודעים את השפה הרשמית שבה משתמשים במכתבים מהסוג הזה.יתכן שגם בשגרירות ההונגרית יעזרו לך תמורת כמה שקלים,יתרגמו לך את בקשתך.

yaely2

New member
מנהל
יש מקום שיכול לעזור

שלום, יש בצפת מוזיאון לדוברי השפה ההונגרית, הם עוסקים בחקר היהדות דוברת ההונגרית, הם עזרו לי למצוא את הכפר בו גדלה אימי, למרות שזה עבר מדינה ושינה את השם. יעלי מפורום שישים פלוס

eybubv

New member
אני המלצתי לך גם במסר אישי לפנות

לצפת לנסות למצות שם את האינפורמציה שלהם אולי יוכלו לעזור לך לא קבלת המסר?

למעלה