שאלה ברשותכם

גישורון

New member
שאלה ברשותכם

אני מבין שיש כאן סטודנטים למשפטים, מתמחים , עורכי דין ומשפטנים. אנא מכם אם מישהו יכול להשיב לי בבקשה, כאשר אדם מגיע להתמחות, הוא נבחן אחר כך בלשכת עורכי הדין על התמחותו כדי לקבל רשיון ? או שבחינת הלשכה היא כללית לכולם? או שמא יש שתי בחינות גם התמחות וגם כללית? אני אמנם לא בתחום אבל זה מענין אותי לדעת.

shno

New member
הבחינה היא אחידה לכלל המתמחים

הבחינה היום נחלקת לשניים - בחינה בכתב, במתכונת מבחן אמריקאי המורכב מ- 100 שאלות. המבחן הוא אחיד לכלל הנבחנים. מי שעובר בהצלחה את המבחן בכתב - מגיע לשלב השני של הבחינה שהוא מבחן בע"פ. יושב הנבחן מול 3 ששואלים אותו שאלות ומחליטים האם להעביר אותו או לפסול אותו. לכאורה במבחן זה יש מקום לשאול את הנבחן שאלות הקשורות בהתמחותו, אלא שבפועל לא בהכרח כך הדבר. למעשה, רוב עורכי הדין שאני מכיר נשאלו במבחן בע"פ שאלות שכל קשר בינן לבין תחום ההתמחות שלהם לא רק שהוא מקרי, הוא אפילו לא קיים.

אני חייב להוסיף:

הבחינה בע"פ נערכת, כאמור, בפני שלושה שופטים: שופט מחוזי ו-2 עו"ד: עו"ד אחד מהמגזר הפרטי ועו"ד נוסף ציבורי. בפועל, כפי שצויין, השאלות אינן קשורות בהכרח לתחום ההתמחות. ואולם, (וכאן החידוש שלי): צריך לזכור 2 נקודות: 1. בדו"ח ההתמחות המאמן/נת יכולים לציין תחומי עיסוק שבהם עסק המתמחה, ובתוך כך חוו"ד שהכין וכו. דו"ח ההתמחות מצוי מול השופטים בבחינה בע"פ, והם בהחלט יכולים לשאול על חוו"ד אלו. 2. בבחינה בע"פ ניתן לכוון את השיחה (ורצוי להתייחס אליה כאל שיחה / ראיון ולא בחינה) לתחומי ההתמחות / העיסוק שלך כמתמחה. - הכל כמובן תלוי בכושר "התמרון" שלך...

למעלה