שאלה בתביעה לבטוח צד שלישי

יצחקי8

New member
שאלה בתביעה לבטוח צד שלישי

ברצוני לשאול לפני חודשיים הגשתי תביעה בגין פגיעת נזק ברכב כאשר הנהג ברכב יצא מחניה על המדרכה מבלי לאותת ומבלי לתת זכות קדימה ואני בלמתי על רכבו כאשר לו אין נזק ולי היה נזק פניתי למוסך שלי ושמאי של חברת הביטוח שלי אישר את הנזק ואז תוקן הרכב במחיר של 4000 ש"ח ו600 ש"ח לשמאי הביטוח שלי הגיש תביעה לביטוח של הנהג ופתאום לאחר חודשיים מאז הגשת המסמכים שלי מהמוסך לביטוח שלי מודיעים לי שהנהג מסרב לשלם את הנזק כלומר הביטוח שלו אומר הנהג לא מוכן לאשר את התשלום. השאלה שלי למה הביטוח שלי לא צריך לתבועה אותו ולמה הביטוח שלי לא הוא צריך לשלם את התביעה והם שיתמודדו עם חברת הביטוח של הנג? ומה עלי לעשות במקרה הזה?

תשובה

מתיאורך מובן שלא הגשת תביעה לביטוח המקיף שלך, אלא שהמבטחת שלך נתנה לך שירות בהגשת תביעת ביטוח צד ג' של הנהג הפוגע, שמדבריך עולה כי נדחתה. אם יש לך ביטוח מקיף תוכל "לתבוע את הפוליסה" שלך, תמורת השתתפות עצמית, ולתבוע את עלות התביעה שלך מהנהג הפוגע (השתתפות עצמית, הפסד הנחת היעדר תביעות, טרחה וכו'). אם אין לך ביטוח מקיף, או שאינך מעונין בהפעלתו, תוכל לתבוע את הנזק מהנהג הפוגע, ישירות + את המבטחת שלו (ככל שיש לו ביטוח מקיף/צד ג'), בבית המשפט.

למעלה