שאלה דחופה ביותר! /tapuzforum/images/emo206.gif

שאלה דחופה ביותר! /tapuzforum/images/emo206.gif

אני מפרסמת את השאלה הזאת בכמה פורומים כדי לקבל כמה שיותר תשובות אמינות. לפני כמה ימים יצאתי עם חברה שלי ברכב של הוריה מאזה 3 אוטומטי. אני כרגע בשיעורי הראשונים של הנהיגה. היא באמצע הדרך עצרה והציעה לי לנהוג. עברתי למושב הנהג ואז קיבלתי רגליים קרות. אמרתי לה שאני לא יודעת לנהוג בכלל וק``ו ברכב אוטומטי. היא שיכנעה אותי ואמרה לי ``נו, מה כבר יכול לקרות תנסי``. אמרתי לה ``הבלם לא נלחץ לי, אחריותך, לא ניראה לי`` ובאתי לפתוח את החגורה ואז היא אמרה לי שהרכב מותנע. היא העבירה הילוך למצב D והורידה את הבלם יד ואמרה לי ``עכשיו תשחררי את הבלם`` פחדתי מאד אבל לא ידעתי מה לעשות, חשבתי שאין לי ברירה ושיחררתי ומהפחד קיבלתי בלק אאוט ואני רק זוכרת שהתנגשנו פעם שלישית ברכב חונה ושיחררתי מייד את דוושות הדלק והבלם. הרכב שלה נפגע, כניראה בטמבון. היא טוענת שאני חייבת לה סך 11,000 ש``ח. היא מסרבת לפנות לביטוח. בזמן התאונה יצאתי מייד לאחר מיכן מהרכב והיא עברה למושב הנהג ונסעה אחורה במהירות ודלת הנהג פגעה בי ונפגעתי קלות. רציתי לשאול, אם היא תתבע אותי בבית משפט לתביעות קטנות, האם אצא 100% אשמה? היא רוצה שאשלם לה עד סופ``ש. אני רק בת 19, סטודנטית ואין לי גרוש... מה עלי לעשות? והכי חשוב, האם לפי חוק היא גם אשמה? תודה.

brcd

New member
תאונה ללא רישיון

החדשות הרעות הן שאת אשמה 99% . החדשות היותר רעות, שהביטוח לא מכסה את נהיגתך בהיותך חסרת רשיון. א.אל תמהרי לשלם. אינני יודע אם הנזק אמיתי ונכון. דרשי לראות חווד שמאי ו/או קבלות תיקון. לגבי אשמתה - כן גם היא אשמה בשידול שלה ובהיתר שנתנה לך חנהוג כשידעה שאין בידך רשיון . לפרטים נוספים פני אלי במסר

elin86

New member
תגובה לשאלה דחופה

שלום לך. קראתי את המקרה שלך וכמו שצויין כאן ע"י המגיבים האחרים אשמתך כאן לא מוטלת בספק.קרי, אין מנוס משלם על הנזק שנגרם וזאת בשביל להימנע להגיע למצב של בהמ"ש ומשם זה יכול להתדרדר רק "לנהיגה ללא רישיון".....ואז ה11000 אלף הם הבעיה הפחות חשובה מבחינתך. כמו שציינתי את תצטרכי לשלם ,אבל השאלה היא כמה???? לדעתי אשמתך בנזק שווה לאשמתה של חברתך(והיא יודעת זאת גם אם היא לא אומרת זאת.והיא מנצלת את העובדה שאין לך רישיון ככלי הפחדה) לכן היתי מעייץ לך לא להיתקפל ולהרים את הראש ולהציע לה (לאחר שכמובן לקחת את הרכב למוסך שלך וקיבלת הצעת מחיר על הנזק מאדם מוסמך) השתתפות בנזק בסכום שווה.ולהסביר לה שזו אשמתה גם כן. כמובן שאם זה לא יעבוד(תגידי לה שאין לך שום בעיה להגיע לבהמ"ש עם זה(לבלף)....לרוב אותם האנשים כמו במקרה שלך שיודעים שיש להם חלק במעשה לא יקחו סיכונים ויסכימו לחלוקה. בכל מקרה בהצלחה

למעלה