שאלה דחופה לגליה

מצב
הנושא נעול.

שוגשוג

New member
שאלה דחופה לגליה

שאלה דחופה לגליה
שלום גליה אני לאחר לידה וחופשת הלידה מסתיימת ב-30.1 אך אני הארכתי אותה עד ל- 20.3 על חשבוני. אני עובדת במקופ העבודה כשנתיים כולל חופשת הלידה והמשרה היא מלאה ומפוצלת(8:30-17:30 או 11:00-20:00) הגעתי להסכם בע"פ עם המעסיק שלי שאני יחזור לתנאים אחרים עקב הלידה ואני יעבוד פעמיים בשבוע עד 15:30 ושלוש פעמים עד 17:00 והוא ימצא מזכירה שתעבוד רק ערבים (14:00-20:00). הבוס שלי נסוג היום מההסכם ורוצה שאחזור למשרה המקורית דבר שאיני יוכלה לעשות עקב הטיפול בילדה. מהן זכויותי עם אני מתפטרת והאם מגיעים לי פיצויים והאם אני צריכה לתת 30 יום הודעה מוקדמת והאם אני יוכלה לתת אותם ע"ח החל"ת או שאני צריכה פיזית לחזור לעבוד תודה רבה

תשובות

שאלה דחופה לגליה
שלום גליה אני לאחר לידה וחופשת הלידה מסתיימת ב-30.1 אך אני הארכתי אותה עד ל- 20.3 על חשבוני. אני עובדת במקופ העבודה כשנתיים כולל חופשת הלידה והמשרה היא מלאה ומפוצלת(8:30-17:30 או 11:00-20:00) הגעתי להסכם בע"פ עם המעסיק שלי שאני יחזור לתנאים אחרים עקב הלידה ואני יעבוד פעמיים בשבוע עד 15:30 ושלוש פעמים עד 17:00 והוא ימצא מזכירה שתעבוד רק ערבים (14:00-20:00). הבוס שלי נסוג היום מההסכם ורוצה שאחזור למשרה המקורית דבר שאיני יוכלה לעשות עקב הטיפול בילדה. מהן זכויותי עם אני מתפטרת והאם מגיעים לי פיצויים והאם אני צריכה לתת 30 יום הודעה מוקדמת והאם אני יוכלה לתת אותם ע"ח החל"ת או שאני צריכה פיזית לחזור לעבוד תודה רבה
תשובות
כן, אם תתפטרי במהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד, את זכאית לפיצויים. צייני במכתב ההתפטרות שלך את העובדה שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד וגם את שעות הבעיתיות שבהן את נדרשת לעבוד. הסיבה לציון היקף המשרה והיותה מפוצלת, היא כדי להקל עליך את קבלת דמי האבטלה לאחר ההתפטרות (ביטוח לאומי עושה לפעמים בעיות לאם המתפטרת לצורך טיפול בילד - פירוט הסיבה במכתב ההתפטרות, יכול להקל). את צריכה לתת הודעה מוקדמת. כעיקרון, הזכות לוותר על נוכחותך בתקופת ההודעה המוקדמת שמורה למעביד ואינה נתונה לך. נסי לפנות אליו ולהגיע איתו להסדר שיותר על תקופת ההודעה המוקדמת. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה