שאלה דחופה

לא לא

אני לא מתעלמת מהמציאות. אני יוצרת מציאות חדשה. אם יש משהו שאני רוצה, אני פשוט מעמידה אותו במקום הראשון בסדר העדיפויות שלי, ולא נחה עד שאני משיגה אותו. וזה יכול להיות באמצעות כסף או באמצעות דברים אחרים (החלפות לדוגמא). אבל אני לא אומרת "אין לי כסף לזה" ומוותרת על העניין. אלא אם הוא באמת לא חשוב לי.

Continuum

New member
מה זה "משיגה אותו"?

כמה זמן לוקח לך להשיג אותו? כי גם אני יכול להגיד שכל דבר שאני רוצה אני הולך ומשיג, אבל יש דברים שאני לא אספיק להשיג כל החיים.

כמה שצריך

זה יכול לנוע בין כמה שעות לבין כמה חודשים, לבין כמה שנים.. למשל את הגיטרה שלי השגתי אחרי חצי שנה בערך. את המשקפיים השגתי בתוך שבוע מהיום שהלכתי לחנות ובחרתי. בעצם, קצת יותר זמן, אם מחשביים את העבודה שהשקעתי כדי להשיג את הכסף, אז לקח לי איזה חודש. כמובן שאלו דברים יחסית קטנים. וכן יש דברים שלא משיגים גם כל החיים, ומנסיון, זה או שיש לך את זה כבר בצורה אחרת, או שאתה לא באמת רוצה את זה, או שאתה רוצה את זה ולא מאמין שאתה יכול לקבל את זה, או שילוב של הכל ביחד.

Continuum

New member
מה ההיגיון?

זה כמו שתגידי שאם אני רוצה הון אז אני צריך להתחיל להשיג הון, אבל זה ייקח 50 שנה! מה זה עוזר לי בדיוק? זה לא חידוש... ברור שכל דבר אפשר להשיג אם מקצים לזה כמות אינסופית של זמן! לא צריך את "הסוד" בשביל לדעת את זה... ההצהרה שלך - "אני יכולה להשיג מה שאני רוצה", על מנת שהיא תהיה משמעותית במידה כלשהי, צריכה להיות חסומה בזמן כלשהו. למשל, "אני יכולה להשיג כל מה שאני רוצה *תוך 5 חודשים*". זה יהיה חידוש!

ואולי לא?

ואולי פתאום תהיה לך עסקה מוצלחת שתביא לך הון? מאיפה קבעת שיקח לך 50 שנה? הרעיון הוא שאני לא אומרת אין לי כסף ועוזבת את זה, כמו שהרבה אנשים אחרים עושים. אני עושה כדי שיהיה לי כסף לזה, אלא אם זה לא כזה חשוב לי. רוצה סיפור? בקשה. הגיטרה החשמלית הראשונה שלי, הגיעה אלי ממש "במקרה"- במרכאות כי אין מקרים בעולם- כשזה היה הדבר האחרון שחשבתי עליו באותו רגע. שיגרתי ליקום בזמן כלשהו שאני רוצה גיטרה חשמלית, וידעתי שאקבל. דברים יכולים לקרות תוך יום, תוך שעה, ברגע אחד ויותר. דרך אגב, בשבילך הייתי שמה במטרה "להשיג הון בלי לפגוע באיש" כדי שלא תהיה מעורב חלילה בתאונת דרכים שתביא לך הון ברגע אבל לא תהיה מסוגל להנות ממנו. ברגע שאני מציבה זמן כלשהו אני מציבה גבולות ליקום, ומשדרת שאני לא באמת מאמינה שאקבל את זה, כי מה, אם יעברו 5 חודשים ועדיין לא קיבלתי את זה, אז אזנח את זה?

Continuum

New member
...

אני לא חושב שאת מבינה מה את בעצם אומרת לי. את אומרת דבר כזה: "הנה, תראה, קיבלתי את הגיטרה שלי - זו הוכחה לכך שהשיטה שלי עובדת." מצד שני, על כל דבר אחר ש*לא* קיבלת, את אומרת דבר כזה: "אני פשוט *עדיין* לא קיבלתי את זה, בגלל שזה אמור לבוא רק בעתיד." כלומר בפועל את ביקשת ורצית כל מני דברים, חלק התגשמו ואת זוקפת את זה לזכות השיטה, וחלק לא התגשמו ואת בטוחה שהם כן יתגשמו בעתיד. אני לדוגמא גם יש לי כל מני מטרות בחיים - והפלא ופלא, גם המטרות שלי חלקן מתגשמות מהר, חלקן לאט וחלקן בכלל לא, ואני אפילו לא צריך "לבקש אותן מהיקום" בשביל שזה יקרה... אז מה, בעצם, ההבדל בין הדרך שבה את משיגה דברים, לבין הדרך שבה אני משיג דברים?

ההבדל הוא

וזה מה שאני אומרת כבר מתחילת כל השרשור הארוך הזה- שאני יודעת שאקבל את הדברים. אני לא מציבה ליקום מגבלת זמן. אני יודעת שיש צורות שונות שבהן דברים יכולים להגיע אלי. וכשאני רוצה משהו, אני משיגה אותו. מכינה תוכנית פעולה ומתחילה לעבוד על זה, אבל גם זוכרת שיש עוד דרכים שאותו משהו יכול להגיע אלי. זה שבחרתי בדרך אחת (למשל ללכת לעבוד בעבודה כלשהי כדי לחסוך את הכסף בשביל זה) זה לא אומר שהוא לא יכול להגיע אלי בדרכים אחרות (מישהו שלא צריך את מה שאני רוצה) או בפרק זמן קצר יותר או ארוך יותר (פתאום המשהו הזה יוצא במבצע ויש לי כבר מספיק כסף בשביל לרכוש אותו, מוקדם משתכננתי). אתה אומר: "אני רוצה כסף". יפה. גם אני רוצה. אבל אתה החלטת שזה יקח לך המון זמן להרוויח הון. למה? לא ברור. ואגב, לא מדובר כאן על דברים חומריים רק. אלא כל דבר שהוא. יצא לי ליצור קשרים עם אנשים שנחשבו רחוקים ממני, רק בגלל האמונה הזאת ביקום. מצאתי דרכים להגיע אליהם, והיקום הזמין לי קיצורי דרך. השאלה היא גם מה אתה עושה כדי שיגיע לך הון. אני עכשיו מקימה עסק עצמאי בתחום שאני אוהבת. זו הדרך שלי ליצירת הון. במשפט אחד אפשר לסכם את הכל: אני מאמינה שאקבל. וזה ההבדל הגדול. בהצלחה איש. וכדי לא להציף את הפורום, עדיף שנעבור למסרים.

Continuum

New member
...

לא כדאי שנעבור למסרים. ההנחות בסיס שלנו שונות מדי... את לא תצליחי להסביר לי או שאני לא אצליח להבין.. פורמט המילים כצורת תקשורת במקרה הזה הוא לא מספיק טוב. אבל כל עוד זה עושה לך טוב אז מבחינתי זה עובר את מבחן התוצאה, וזה מצויין... בהצלחה.

AlteX

New member
זה לא מתנגש אחד עם השני

תתמקדי קודם כל במה שאת רוצה. במקביל חפשי דרכים לממש את זה - אבל! - מה באמת אכפת לך מה תהיה הדרך בסוף? הרי מה שבאמת חשוב זאת התוצאה, הלא כן? אז חפשי דרכים, אבל תמיד תהיי קשובה למסרים מהיקום ותהיי פתוחה לדרכים נוספות, שלא חשבת עליהן קודם, או שחשבת עליהן אבל לא האמנת שהן יכולות לעבוד - ואולי היקום יודע/מתכנן עבורך אחרת ושולח לך רמזים לכך. מעבר לזה, תחשבי - האם מה שאת מבקשת זה באמת כסף? או רק כסף? האם הכסף הוא באמת מטרה או שאולי הוא רק אמצעי? ואם הוא אכן אמצעי, אז אמצעי למה? אולי גם הכסף הוא רק דרך להשיג דברים אחרים שאת באמת רוצה... אולי זאת רק אחת מהדרכים להשיג את הבית שאת רוצה, את הרכב שאת רוצה, או אולי את שעות הפנאי שאת רוצה או טיולים בחו"ל או כל דבר אחר... ואולי מחר מישהו יוריש לך בדיוק את הבית הזה? או שאדם זר יגש אלייך ברחוב ואם לא תפני לו עורף הוא יספר לך שיש לו כרטיס זוגי לחופשה חלומית בחו"ל, אבל בגלל לא יודע מה הוא החליט לתת אותו לאדם הראשון שהוא יפגוש ברחוב. ליקום יש לפעמים, ואולי אפילו בד"כ, דרכים משונות למלא את מבוקשינו...

למעלה