שאלה דחופה..

tttaaalll3

New member
שאלה דחופה..

חברה שלי הכירה מישהו שהתברר לאחר כמה זמן שהוא במעצר בית. לאחר הכרות של כשבועיים שלוש היא גילתה שאסור לו להיות בעיר שנמצא וכי המעצר בית שלו בכלל בעיר אחרת,ז"א שהוא בעצם בבריחה. קצינת המבחן שלו גילתה זאת וכעת הוא נעצר. האם חברה שלי עלולה להסתבך כתוצאה מהקשר שלהם? הם הרי דיברו באופן כמעט יומי בפלאפון ורוב הסיכויים שהאזינו לשיחות שלו.. האם למרות העובדה שלא ידעה דבר על מצבו והכירה אותו מספר שבועות תמנע מכך שיזמנו אותה לחקירה?

תשובה

להימנע מכך שהמשטרה תזמן אותה לחקירה לא ניתן. לא ברור מדוע אתה טוען שהבחור היה בבריחה. אם הבנתי אותך נכון הוא הפר את מעצר הבית אז ממי בדיוק הוא ברח? הוא לא התייצב להליכים משפטיים? המשטרה ידעה על ההפרה וחיפשה אותו? לא הבנתי כמה זמן הוא שהה אצלה? ועוד? אם כל התנהלותה הייתה בתום לב והיא לא סייעה לו "בבריחה" בשום דרך והבחור ב"סך-הכל" הפר תנאים אני לא רואה איזה שהיא בעיתיות בהתנהלות שלה ומותר לה לדבר איתו בטלפון. רק היא יודעת על מה הם דיברו ובהנחה והייתה האזנה, ולדעתי אם לא מדובר בחקירה פעילה או ביעד הסיכוי לכך נמוך, היא צריכה להיערך למה שהיא יודעת שהמשטרה יודעת.

tttaaalll3

New member
אני אנסה לפרט יותר..

ד"א אני בחורה.. הבחור בבריחה כי הוא נמצא בעיר שאסור לו ספציפית להיות בה והוא לא נמצא בביתו. הוא לא הופיע לפגישה עם קצינת המבחן אך הוא הלך לבית המשפט,כלומר יודעים שהוא נמצא פה והוא עצמו מתייצב למשפט. עכשיו אני אחדד את השאלה,מה זה אומר לסייע בבריחה או לסייע בהפרת מעצר הבית? אם היא לא ידעה מה זה בדיוק מעצר בית,לדוגמא חשבה שמותר לו לצאת למקומות ספציפים כמו הבית של אבא שלו והיא עצמה הביאה אותו לשם עם רכב,זה אומר שהיא סייעה בהפרת המעצר למרות שלא ידעה זאת?

תשובה

ברגע שבית-משפט משחרר נאשם או חשוד למעצר בית אז הפרת תנאי המעצר במקרה "הרגיל", קרי, למשל יציאה ממקום המעצר למקום אחר עולה לכדי ביצוע עבירה של הפרת הוראה חוקית. בדרך-כלל בית-משפט דורש שיהיו ערבים ומפקחים כחלק מתנאי השחרור. במידה והמפקח שאמור להודיע למשטרה על הפרת התנאים לא עושה כן ניתן לחלט את הערבות שהפקיד ו/או חתם. אני לא ראיתי איזה שהוא מידע חריג מעבר ליציאה ממקום המעצר והגעה למקומות אחרים, כדוגמת בית אביו. קשה לי לראות במה חטאה הבחורה שלא ידעה דבר וחצי דבר לגבי תנאי מעצרו וקל וחומר שעשתה פעולות שוליות בעליל שכלל לא קשורות להפרת התנאים. ברור לכל כי מרגע שהבחור החליט לצאת מהבית הוא הפר את התנאי ולכך לא היו לו שותפים. העובדה כי הבחורה שוחחה עימו בטלפון או לקחה אותו טרמפ או הסתובבה עימו ברחוב לא הופכת אותה לעבריינית קל וחומר שלא מדובר פה במקרה של קנונייה.

למעלה