שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום רב לפני כחודשים הגשתי כנגד בעלי תלונה במשטרה על איומים הוא נעצר באותו לילה והיה במעצר בית אחר כך הוא לקח עו"ד והחלטנו ללכת לשלום בית יעוץ זוגי וכול הקשור עדין לא הוגש נגדו כתב אישום ובעוד שבועיים יש לי פגישה ביוזמתי עם עו"ד במשטרה על מנת לבטל את התלונה כי הוא התחיל עבודה חדשה ואנחנו נותנים את כל הצאנ'ס לחיים טובים יש לנו גם שתי בנות קטינות האם סיכויי טובים שהתלונה נגדו תבוטל תודה

תשובה

זה סעיף החוק הרלוונטי למצבך: 62א. סגירת תיק בעבירת מין או אלימות כלפי בן זוג (א) בסעיף זה - "בן זוג", "המרכז", "המתלונן" - כהגדרתם בסעיף 59א(א); "עבירת מין או אלימות" - כהגדרתה בסעיף 59א(א) וכן עבירה מסוג פשע לפי סעיפים 203 , 336 ,335 ,333 ,332 ,330 ,329 ,327 ,307 ,305 בנסיבות מחמירות, 346 ,345(א), 347(א) ו-(ג), 348(א), (ב) ו-(ד), 368ב, 368ג, 377 ,375 ,374 ,373 ,372 ,371 ,370 1369 בנסיבות מחמירות, עבירה של סחר בבני אדם לפי סעיף 377א(א)(5), 381(א), 382(ב) בצירוף ל-382 ,379(ג) בצירוף ל-427 ,404 ,402 ,380, 428, לחוק העונשין, התשל"ז-1977. (ב) בקשת המתלונן שלא להעמיד לדין את בן זוגו בעבירת מין או אלימות שביצע כלפיו, לא תהווה, כשלעצמה, סיבה יחידה להחלטה לפי סעיף 62(א) שאין במשפט ענין לציבור. (ג) ביקש המתלונן שלא להעמיד לדין את בן זוגו בעבירת מין או אלימות שביצע כלפיו והבקשה מהווה סיבה מבין הסיבות שלא להעמיד לדין, רשאי תובע, בטרם יחליט כאמור בסעיף 62(א), להפנות את המתלונן, בן זוגו או שניהם, בהסכמת כל אחד מהם למרכז, ויחולו, לענין קבלת ההחלטה, הוראות סעיף 59א(ג)(3) עד (5), בשינויים המחויבים. (ד) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מסמכויות תובע להחליט לפי סעיף 62(א). מהנתונים שמסרת יש סיכוי טוב שהתיק כנגד בעלך ייסגר מחוסר עניין לציבור. מצד שני לא ברור לי "על מה" הוא היה במעצר בית? "רק" איומים? איזה איומים? ברצח? מה הנסיבות? בכל אופן, לדעתי בנסיבות ששינכם רוצים לשקם את החיים ובאם מדובר בעבירת איומים בודדת ואין לבעל עבר פלילי או מאסר על תנאי ואת עושה את האמור מרצונך החופשי האמיתי וכך גם ייתרשם נציג התביעה אזי הסיכויים טובים.

באותו נושא

עופר שלום, בהמשך לפנייתי הייתי בתחנת המשטרה ובקשתי לבטל את התלונה, הבאתי גם אישור כי אנו בטיפול זוגי אך סירבו לסגור לי את התיק לעוד שלושה חודשים מה עלי לעשות על מנת לסגור את התיק הם טענו כי אנשים לא משתנים כל כך מהר זה ממש צורם לי שעדין יש לנו תיק פתוח במשטרה

למעלה