שאלה דחופה

my miracle

New member
שאלה דחופה

הוצא צו הרחקה לבן זוגי לשעבר. האם העובדה שהוא שלח מסר באחת מהרשתות החברתיות לאחד מחברי שם, והמסר הכיל דברים עלי תוך ציון שמי המלא מהווה הפרה של צו ההרחקה? תודה!

תשובה

לא ראיתי את צו ההרחקה. באיזו מסגרת הוא ניתן ומה נכתב בו? האם רשום בו איסור על יצירת קשר ישיר או עקיף?

my miracle

New member
אני מצטטת מהצו

לאור האמור, ניתן בזה צו האוסר על הצדדים ליצור כל קשר האחד עם השני, להטריד אחד את השני, בכל דרך ובכל צורה שהיא, בין בעל פה ובין בכתב או בכל אמצעי תקשורת מכל סוג ומן שהוא, בכל מקום בו ימצאו, בין במישרין ובין בעקיפין. כמו כן נאסר על הצדדים לבוא האחד לביתו של האחר ולמקום עבודתו של האחר ולהימצא ברדיוס של 500 מטר ממקומותיהם. למען ההבהרה אין באמור לעיל מניעה מפניה האחד לשני באמצעות עורך דין וכיו"צ. יש לציין שהצו ל- 3 חודשים החל מה- 22 ביוני 2009

תשובה

ניתן לטעון לכאורה שיש במעשיו משום הטרדה עקיפה באמצעות אותו "חבר". מצד שני, לא ברור לי מהם הכללים באותה רשת חברתית? איך הוא יודע שה"חבר" אזה בקשר עימך? תשובת "החבר" מלמדת שהוא לא בקשר עימך ושאלת הוספת אותו כחבר? ואז יכול ו"ייפול" הטיעון שהוא ידע או אפילו צפה כאפשרות קרובה שהמסר יגיע אליך וממנו. כפי שציינתי ייתכן והמידע שהוא מוסר פוגע בצנעת הפרט שלך, ואולי אף מהווה עבירה פלילית, רצוי לשקול ביום שכזה בכדי לברר עובדתית מה הוא מספר.

ביחס לקובץ

באם הוא ידע שהנ"ל בקשר עימך והוא היה מנסה להעביר דרכו מסר אליך המצב היה בעייתי מבחינתו. כאן נראה שהוא לא יודע והוא רק שואל וגם אז הוא לא מבקש להעביר לך מסר כזה או אחר. לא ברור מה מעמדו של אותו "חבר"? האם הוא בן זוגך? "חבר" קבוע וידוע? כיצד הבן זוג הצליח להגיע לחבר ברשת? ייתכן ובן זוגך לשעבר מבצע עוולה אזרחית של לשון הרע או פגיעה בפרטיות, אולי אף עבירה פלילית של פגיעה בפרטיות, הכל תלוי במה אומר ועוד פרטים שצריכים להתברר.

my miracle

New member
הסבר

אותו אחד שקיבל את המספר הזה, הוא חבר לפייסבוק. כנראה שהאקס הגיע אליו דרך רשימת החברים שלי בפייסבוק.

למעלה