שאלה דחופה

מסכימה עם כל הכותבים...

אני מסכימה על הדברים שנכתבו כאן על ידי קודמיי: בנושא של פגיעות גוף על הנפגע לפנות לחברת הביטוח שלו ואין לכך שום קשר אלייך. בנושא של נזקי רכוש- במידה ויש לך ביטוח מקיף, אין לך בכלל מה לדאוג: הפני את הנהגת לחברת הביטוח שלך, והודיעי להם על נסיבות התאונה. יכול להיות שזה יעלה לך כסף- אם את אשמה בתאונה, ואם חברת הביטוח שלך תפצה את הנהגת בגין נזקי רכוש.

תודה על התשובות, ועוד שאלה:

מרוב לחץ לא לקחתי ממנה את הפרטים. להודיע לחברת ביטוח שלי על העניין, או שאני חייבת את הפרטים שלה בשביל זה? בקיצור, מה לעשות?

שאלה דחופה

נסעתי היום ברכב ופגעתי קלות בפגוש האחורי של נהגת מונית. היא יצאה, בחנה את הרכב ואמרה שלא קרה לרכב כלום אבל היא קיבלה מכה בגב, והגב עוד כאב לה מלפני כן. היא לקחה ממני פרטים ואמרה שהבוס שלה יצור איתי קשר. אבי טוען שהיא תנסה לסחוט ממני כספים על כאבי הגב שלה- על ביקורים אצל הרופא ואולי ניתוח או שניים. הוא טוען שהביטוח מכסה את המכוניות של נהגי המוניות, ולכן היא תבקש כסף על מכה בגב ולא על מכה ברכב. אני טוענת, שמאחר והיא לא פונתה לבית חולים מיד, ולא נבדקה על ידי רופא במקום, היא לא יכולה לתבוע אותי על זה- מאחר והיא יכולה באותה מידה לבוא הביתה, לדפוק לעצמה פטיש של שני טון בגב ולבקש ממני פיצויים. מה החוק אומר? מי צודק, ומהו הסכום המשוער שאצטרך לשלם, אם בכלל?

בכל מקרה תודיעי...

בכל מקרה, הודיעי לחברת הביטוח שלך על האירוע ותארי להם את הפרטים מנקודת מבטך. אני מניחה שהעובדה שאין לך את הפרטים שלה לא תהיה משמעותית בשבילם, משום שחברת הביטוח תצטרך להכנס לפעולה רק אם נהגת המונית תפנה בתביעה- ובמקרה כזה, הם כבר יקבלו את כל הפרטים...

ליפה

אם הנהגת תנסה להוציא ממישהו כסף זה לא ממך אלא מהביטוח שלה. לפי החוק כל אדם מבטח את עצמו ואת כל הנוסעים ברכבו מפני נזקי גוף בתאונת דרכים, זה מה שקוראים "ביטוח חובה". אבל - דוקא לגבי נזקים לרכב כן יש לך מה לדאוג כי אם היא תתבע מחברת הביטוח שלה את עלות תיקון הרכב (אם קרה נזק) אז דוקא יכול להיות שחברת הביטוח שלה תדרוש לקבל ממך או מהביטוח מקיף שלך (אם יש לך) את הכסף, וגם יכול להיות שהנהגת תבקש לקבל ממך את ההשתתפות העצמית שלה בעלות התיקון.

למעלה