שאלה די דחופה

elknetld2kil

New member
שאלה די דחופה

אני יתום צה"ל שהתייתם בגיל 11. היום אני בן 22 ומתחיל בלימודים קדם-אקדמאים בספטמבר (מכינה). אני יודע שמשרד הבטחון משלם על הלימודים. השאלה היא אם אני מקבל כסף בנוסף לכסף שמשלמים על הלימודים (כסף לאוכל, שכ"ד וכו'). תודה מראש, איתן
 

No name for now

New member
שלום וברוך הבא ../images/Emo98.gif

ראשית חשוב מאוד לפנות לעובדת השיקום ולמלא את הטפסים בהקדם האפשרי והיא גם תוכל לתת לך את המידע המדויק והעדכני ביותר במאמרי הפורום יש מידע על http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=684&a=71349&c=4421&sc=0&ssc=0 ושם מפורט גובה מענק דמי הקיום בשאלות הנפוצות יש הסבר על הhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=684&QID=17312 נשמח אם תעדכן אותנו לגבי פרטים נוספים שיעלו בתהליך מול עובדת השיקום
 

elknetld2kil

New member
תודה רבה

הסיבה שלא פניתי לעובדת השיקום היא שהיא עובדת בחצי משרה וזה די קשה להשיג אותה (מדובר בלשכה בטבריה).
 

No name for now

New member
אתה מוכרח לפנות אליה בהקדם האפשרי

פשוט לשבת על הטלפונים עד שתתפוס אותה ואפילו ליסוע ללשכה
 
למיטב ידיעתי, תקבל הקצבה חודשית

למחייה, לאיזו מטרה ההקצבה תשמש, זה עניין שלך, משרד הבטחון אינו מתערב בזאת. אגב, עד כמה שזכור לי, הכסף שנועד לשכר הלימוד, אינו עובר דרכך, אלא ישירות למוסד בו תילמד. קיבלת עיצה טובה, פנה לפקידת השיקום שלך, אם כי, אל תילחץ, גם אם יעבור זמן, תקבל רטרואקטיבית. כל זאת מידיעה לגבי לימודים לתואר, אינני יודעת כיצד זה לגבי מכינה. עיצה לי אליך, כשתחליט על מסלול הלימודים, עשה מאמץ שתהיה בטוח בהחלטתך, במשרד הבטחון עושים המון בעיות אם תחליט לשנות מסלול או מקצוע נלמד.
 

No name for now

New member
לא מדויק

מגישים קבלות על תשלום שכר לימוד ומקבלים החזרים לחשבון הבנק, אגף השיקום לא מתעסק עם האוניברסיטה לגבי שינוי מסלול את אכן צוקדת, אני עברתי אוניברסיטה ומסלול אחרי שנה והייתי צריכה להגיש בקשה לועדת חריגים (הבקשה התקבלה)
 
אז זה השתנה,בזמנו היה צורך להגיש

מערכת לימודים, כדי להוכיח על לימודים מלאים, והכסף היה מועבר ישירות לאונ', יתכן גם שכל אונ' נוהגת אחרת.
 

No name for now

New member
זה בכלל לא קשור לאוניברסיטה

קשור לנהלים של משרד הביטחון מלאתי טופס בקשה, שלחתי אישור שהתקבלתי ללימודים ואחרי כמה זמן קיבלתי אישור למימון. בכל פעם שקיבלתי שובר לתשלום מהאוניברסיטה, שילמתי אותו ושלחתי את השובר למשרד הבטחון ואת ההחזר קיבלתי יחד עם תשלום דמי הקיום החודשיים. דרך אגב בנוסף קיבלתי גם מענק לקניית ספרים פעם בשנה (אז זה היה 400 ש"ח)
 

elknetld2kil

New member
עוד משהו קטן שקשור לזה

מה ההבדל בין יתום רגיל ליתום עצמאי? אם אני גר בישוב לבד, בלי שאר המשפחה, ואני משלם שכ"ד ואת כל שאר ההוצאות הכלכליות (אוכל, מצרכים, חשמל וכו'), אז אני נחשב לעצמאי?
 

No name for now

New member
לא חושבת שיש הבדל

הקצבאות היחידות שיתום מקבל למיטב ידיעתי הן ל: יתום מתחת לגיל 21 שנישא (משולמת ליתום במקום לאלמנה) יתום סטודנט שלא עובד (דמי קיום)
 

elknetld2kil

New member
יש הבדל

ההבדל הוא שיתום רגיל מקבל כ-2100 ש"ח ו"יתום עצמאי" מקבל כ-3500 ש"ח. אני גר לבד, בישוב נפרד משאר המשפחה, משלם שכ"ד ואת כל שאר ההוצאות. האם אני אקבל בלימודים 2100 ש"ח, או שאני אחשב לעצמאי ואקבל 3500?
 
אז לפי איזו קטגוריה נחשב יתום

שהמשפחה גרה בת"א, והוא לומד בחיפה? וגם משלם שכ"ד ואת כל ההוצאות? לא תמיד האונ' בה לומדים נמצאת בעיר בה המשפחה. לא שהמידע הזה חשוב לי, אלא סתם מתוך סקרנות, כי לא ידעתי שיש "יתום רגיל" "יתום עצמאי"
 

No name for now

New member
זה תלוי בן כמה אתה

יתום מעל גיל 21 לא זכאי לקצבה, סטודנט שלא עובד זכאי לדמי קיום אני לא מדברת על מגיע או צריך אני מדברת על מה יש
 

elknetld2kil

New member
דיברתי איתה היום ו...

פגשתי איתה פגישה לשבוע הבא. שאלתי אותה אם אני באמת אמור לקבל דמי קיום אם אני עשוה רק מכינה, והיא אמרה שזאת "שאלה טובה" והיא צריכה לבדוק את זה ולחזור אליי עוד כמה ימים. עכשיו אני לחוץ לגמרי כי אני אמור לעבור בסוף אוגוסט לקיבוץ עין-דור (ליד כפר תבור), ואני לא בטוח אם יהיה לי כסף לשכ"ד. ומצד שני, אני אחד האנשים הכי פסימיים בעולם...
 
כשאני עשיתי מכינה קיבלתי דמי קיום

ונדמה לי גם ששכר הלימוד הועבר ישר לאוניברסיטה ולא הייתי צריך להתעסק עם החזרים. אבל מצד שני זה היה מזמן, ואני כבר לא כל כך זוכר. בכל אופן, אתה רק צריך לזכור שזה בסך הכל בירוקרטיה. זה מעצבן, זה מנג'ס, זה לא נעים, אבל זה עובר ובסוף מקבלים ת'כסף. מה אתה הולך ללמוד?
 

No name for now

New member
אני חושבת שאפשר לקבל סיוע גם לזה

אם אתה לוקח קורסים, או שאני מדמיינת? מישהו זוכר?
 
וזה מחייב את השאלה: למה?

למה אתה צריך בגרות? כי השלמת בגרויות היא משהו שעושים רק בשביל להגיע לאיפהשהו. ואם האיפהשהו הזה לא ברור לך, אין לך שום סיבה להניח שהבגרות תקדם אותך לשם. יש שתי סיבות עיקריות ללימודים: פרקטית או בשביל הכיף. אם הסיבה היא בשביל הכיף, אז יש לימודים הרבה יותר מעניינים מאשר סתם השלמת בגרויות. תלך ללמוד מה שאתה רוצה ומה שמעניין אותך. למה להשלים בגרות בפיזיקה אם אתה בכלל מתעניין בכלכלה ויחסים בינ"ל? קח לך קורסים אקדמאים ביחסים בינ"ל וזהו. אם הסיבה היא פרקטית אז גם כן אתה צריך ללמוד מה שמעניין אותך, אבל כאן אתה צריך קודם כל לתכנן את הדרך. זה אומר להחליט מה אתה רוצה ללמוד. אולי לא צריך בשביל זה בגרות? ואולי לא את הבגרויות שאתה עושה? כי אם אתה רוצה להיות עורך דין, אז אין לך מה להשקיע בחמש נקודות מתמטיקה למשל. תנ"ך מורחב יהיה יותר יעיל. אם אתה רוצה להיות רופא, אולי כדאי להשקיע בביולוגיה. ואולי בכלל אתה רוצה לעסוק במשהו שהלימודים הנכונים אליו הם לא לימודים אקדמאים? יש המון מקצועות כאלו, והם לא פחות מכובדים ולא פחות מפרנסים ולא פחות מעניינים מהמקצועות האקדמאים. וגם מקצועות שלכאורה דורשים השכלה אקדמאית לא תמיד באמת דורשים את זה. את חלקם ניתן לעשות גם ללא השכלה אקדמאית או עם השכלה של קורסים מכוונים והרבה נסיון (ואת זה אומר לך מי שמתפרנס לא רע ממחשבים אחרי שלוש שנים בפקולטה למדעי הרוח). אז אם יש לך איזה כיוון כללי, והוא באמת דורש בגרות (או השכלה יותר גבוהה שלא ניתן להשיג בלי תעודת בגרות) אז לך תעשה את המכינה. אבל אם אתה רוצה משהו אחר, או שאתה עדיין לא יודע, זה גם בסדר. אתה עוד צעיר. קח לך את הזמן, צא לסיבוב בעולם ותתחיל ללמוד בעוד שנתיים כשתדע מה אתה רוצה מעצמך (וגם אז אתה יכול לצפות לכמה הפתעות ושינויי קריירה במהלך החיים). אני אגיד לך גם משהו יותר מזה: גם אם אתה רוצה ללמוד משהו שהוא לכאורה הכי דורש השכלה אקדמית בעולם, תחשוב עוד פעם אם הוא באמת כזה ואם אתה באמת רוצה אותו ככה דרך האקדמיה. אם רפואה, אז אולי כדאי ללכת על רפואה משלימה שלא נלמדת באוניברסיטה והיא תתפוס יותר ויותר עם הזמן (ואין לי מושג אם מוסד מכובד כמו רידמן דורש בגרות או לא. מי שרוצה שיברר). אם אתה רוצה להתעסק אם מחשבים, ואתה רציני ועם ראש פתוח, דבר איתי. נראה מה אפשר לסדר. אני מעריך שתיכף מישהו ינסה להעלות כאן נימוקים פופולרים אך לא קבילים, אז בוא נענה עליהם כבר עכשיו: "צריך ללמוד משהו פרקטי": לא נכון. קודם כל כי אם לא תאהב את מה שאתה עושה אז לא תהיה בו טוב, ולא תוכל להתפרנס. בחרת מקצוע שלא מתאים לך - בחרת מקצוע לא פרקטי. "צריך להסתדר בחיים": נכון, אבל לא חייבים לעשות את זה בגיל 22. כשאתה לא יודע איך אתה רוצה להסתדר, אתה תסתדר במורה לא טובה, ואז תאלץ לבלגן מחדש יותר מאוחר, או להשאר תקוע עד הסוף עם חיים מסודרים אבל לא טובים. "כל דבר מחייב בגרות": לא נכון. אם אתה רוצה להיות סופר, תתחיל לכתוב. אם אתה רוצה להיות שחקן, לך ללמוד משחק. אם אתה רוצה להיות איש עסקים תתחיל לעשות עסקים. אתה לא צריך בשביל זה קורס של שנה אקדמאית שכל מה שלומדים בו זה שההכנסות צריכות להיות יותר גבוהות מההוצאות (נשבע לך שזה מה שלומדים בפקולטות למנהל עסקים. ברמה הזאת ובהיקף הזמנים הזה). יש עוד כמה קלישאות, אבל אני עייף עכשיו, אז אני אמשיך איתן בפעם אחרת. אני רק רוצה להבהיר שאין הכוונה לשלול לימודים פֶּר-סֶה. לימודים פר-סה הם דבר מצויין, ומומלץ בחום. אבל כמו שאמרתי בהתחלה, לימודים פר-סה לא עושים במסגרת של מכינה לבגרות.
 

No name for now

New member
חשוב לתת פה הסתייגות

יש אנשים (לוא דוקא השואל) שפערי ציוניהם מבית הספר לעומת תנאי הקבלה משמעותיים, ולכן לפעמים אין ברירה אלא לשפר את הציונים שנית באוניברסיטאות עדיין ממוצע מאוד נחשב, וככל שמספר יחידות הלימוד גבוה יותר כך גדל הבונוס (ואם הכפלה פי מספר היח"ל גדל עוד יותר) ולכן לפעמים כדאי לשפר ציון במקצוע מורחב מה גם שלממוצע לא משנה מה המקצועות המורחבים (למי שיש יותר מ-3 מקצועות 5 יח"ל בוחרים את 3 הטובים ביותר) אני התקבלתי ללימודי מדעי המחשב ומתמטיקה על סמך ממוצע בין מתמטיקה, אנגלית וערבית כי הציון שלי בכימיה היה הנמוך מביניהם. בתפוז יש פורומים בנושאי לימודים, אפשר לחפש בhttp://www.tapuz.co.il/forums/
 
למעלה