שאלה די דחופה

מה שאת אומרת נכון בתנאי אחד

והתנאי הוא שבכלל צריך את תעודת הבגרות. כרגע לא בטוח שהוא יצטרך את תעודת הבגרות, ועל אחת כמה וכמה לא יודע איזה ציון הוא יצטרך. אולי הוא יזדקק לציון יותר נמוך ממה שיש לו כרגע, ואולי הוא לא יזדקק בכלל. לכן אין לו שום סיבה לשפר את הבגרות, אלא אם הוא נהנה דווקא מלימודים מהסוג הזה.

elknetld2kil

New member
והנה התשובה לשאלה

אני הולך להשלים בגרויות כי יש לי כרגע 7 יח' (הייתי קצת בעייתי בביה"ס), ואני מתכוון ללכת אחרי זה ללמוד מקצועו. לא יקבלו אותי לשום מכללה אדמאית עם 7 יח' בגרות. זה לא בשביל הכיף, אלא בגלל שבסופו של דבר אני אצטרך ללמוד מקצוע.

זאת לא תשובה

מי אמר לך שאת המקצוע הזה שאתה מדבר עליו (לדוגמה - מאלף אריות בספארי) לומדים במכללה אקדמית? תזכור שהרעיון הוא לא "ללכת ללמוד מקצוע". ללמוד מקצוע זאת לא מטרה. לעסוק במקצוע זאת מטרה. אם בשביל המקצוע הספציפי שאותו אתה רוצה אתה צריך ללמוד ובשבילו אתה צריך להשלים בגרות, אז בסדר. אבל את זה אתה תוכל לדעת רק אחרי שתבחר מקצוע!

No name for now

New member
אני מתארת לעצמי

שהוא לא סתם הולך להשלים תעודת בגרות אלא כיוון שיש לו תוכניות וגם אם אין תוכניות, אנחנו לא פורום לייעוץ אקדמי, ולכן עדיף לא לתת עיצות חד-משמעיות על בסיס הכרות וירטואלית

mongo90

New member
תגובה לכוכב ברביעי

"ללמוד מקצוע זאת לא מטרה.לעסוק במקצוע זאת מטרה". לומדים מקצוע כדי לעסוק בו אח"כ, לפחות עד כמה שידוע לי. ובכלל לא הבנתי אותך. אתה מזהיר את הבחור מפני השכלת יתר? הוא סה"כ רוצה להשלים תעודת בגרות- מסמך די בסיסי בימינו.

ברוכה הבאה לפורום

אם לא הבנת אותי, כנראה שאני כרגיל לא מצליח לבטא את עצמי כמו שצריך. אני מבטיח לנסות להשתפר בעתיד (ברצינות, לא בציניות). הייתי שמח להבהיר את עצמי, אבל נאמנה עלי בקשתה של מנהלת הפורום שלא להמשיך ולדסקס בנושא
זה במסגרת הפורום. לכן, רק אענה על שאלתך בקשר להשכלת יתר. אני בהחלט לא מזהיר מהשכלת יתר אלא אפילו תומך בה. כתבתי את זה בתגובתי הקודמת: "לימודים פר-סה הם דבר מצויין, ומומלץ בחום". אולי תספרי לנו קצת על עצמך ואיך הגעת לפורום?

elknetld2kil

New member
נפגשתי איתה ביום רביעי ו...

נראה לי שהכל יהיה בסדר. דמי קיום למכינה מקבלים רק אם המכינה היא מינימיום 20 שעות בשבוע (מה שאני לוקח זה בין 22 ל30), והגשתי את הבקשה לועדת לימוד. אני רק מקווה עכשיו שזה ילך מהר והם לא ימשכו את זה יותר מדי זמן.

No name for now

New member
וכמובן התווסף לשאלות הנפוצות

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=684&QID=17583 נוספה לקטגורית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQCat.asp?id=684&CatID=2217

למעלה