שאלה/דעה

queen man

New member
שאלה/דעה

"החומה" של פינק פלויד אולי האלבום הכי טוב שיצא אי פעם בכל הזמנים מה לדעתכם האלבום הישראלי שכמו החומה רק ישראלי אני מתככן מבחינת מורכבות/מסר/שירם טובים אני חשוב שרדיו בלה בלה של החברים של נטשה שרשרו חברים

itaikuskus

New member
ישראלי זה סתם

לא מצאתי אף הרכב ישראלי שיתן לי כזאת תשובה... לא מצאתי אף אלבום שנראה כמו החומה.. בכל מקרה, תמיד חשבתי שהחומה זה התחלת הנפילה שלהם. לאחרונה אני מוצא את עצמי מעריך אותו יותר ויותר.

queen man

New member
לא הבנת אותי..

אני בטוח ששום להקה בישראל (או איפלו בכלל) יגעו לרמה של "החומה" אני שאלתי ברמה של הארץ ... מהו "החומה" לדעתכם?

itaikuskus

New member
הבעיה היא

שלי אין תשובה בשבילך. אין אלבום ישראלי ששמעתי יותר מפעמיים..בעצם יש..אבל לא משהו קונבנציונאלי... הכל פה חרא. בערך.

queen man

New member
חח

יש באמת הרבה חרא .. אבל יש כמה זמרים מאוד מאוד טובים אביב גפן, אביתר בנאי,ארכדי דוכין,היהודים,מוניקה סקס. וגם כמובן רוני סופרסטאר הענקית חח

itaikuskus

New member
לאלא

כל מה שציינת, לא שווה כלום. ובכל זאת, אולי תגיד מה אתה חושב שהאלבום ההוא שהוא כמו החומה רק ישראלי?

queen man

New member
סתכל בהודעה הראשונה

חח אביתר בנאי חרא?... חח הוא בנאדם גאון מוזקאי ענק אתה באמת צריך להקשיב לאלבום הראשון שלו

אם כבר

מדברים על אלבומי קונספט משובחים בישראל אז ברור שבלה בלה מגיע לאיכויות והישגים אבל אפשר גם לציין את "חתונה לבנה" של שלום חנוך שמגולל את סיפור נישואיו וגירושיו וגם - ובטח תתווכחו - "ברנרד ולואיז" של מאיר אריאל שמתאר כמו שרק הוא יודע, מערכת נישואים מורכבת בין בעל ואישה שעלו מצרפת (וירדו ברמת החיים לישראל..) כאלגוריה לנישואיו עם אשתו במציאות תרצה אריאל

שלום חן

New member
החומה הישראלית שלי היא....

מפלצות התהילה של משינה. לא נשכך גם את רדיו בלה בלה המשובך של החברים של נטשה. ואני בטוח גם שאם נפשפש אצל פורטיס וסחרוף גם אצלם נמצא משהוא משובך. שבת שלום.

melancholy man

New member
לתונה לבנה כל כך יותר טוב

וכל כך פחות מלא מעצמו יחסית לחומה, שזה נראה לי השוואה מביכה.

melancholy man

New member
לא יודע

בעיני היום, החומה זה אלבום בינוני עם המון פילרים, לא חסרים כאלה בארץ. בקשר ל"עלילה" כביבכול שיש שם ולקונספט, הואו נגיד שאני מעדיף את הקונספט והלילה של הכבש השישה עשר.

חרטושה

New member
בינוני?!

אה, סליחה, לא קראתי טוב, התכוונת אלבום *חלומי*. נו, טוב, טעויות קורות. טועים, טעית, טעות. אם כבר יש לא מעט אלבומים אחרים של הפלויד שאפשר לומר עליהם בדיוק את זה, ועוד במקרה הטוב. באמת שלא חסרים כאלה, לא צריך לטפס על החומה בכדי לפרוק ביקורת על אלבומים של הפלויד.

melancholy man

New member
יש לי נטיה לפעמים להחליף מילים

ואותיות, זו לא הייתה אחת הפעמים הללו. יש אלבומים בינוניים של פלויד, אפילו יותר מהחומה, אבל גם הוא, מה לעשות, כזה.

אולי זה בגלל הגיל?

המ"מ לא לבד!! ייתכן כשמתבגרים, מכירים דברים חדשים, נכנסים למסגרות סגורות ושונות, מכירים אנשים ועולמות חדשים וככה בסיכום *עוברים את התקופה של להתלהב מהחומה או לקרוא את התפשן בשדה השיפון* (אני יודע שקראתם את המשפט זה כבר, אני זוכר את זה ואין לי כוח לחידושים ולתוספות (בגלל השעה), אאל"ט זה לקוח מאחד המאמרים מהפורום שלנו או של אגדות רוק, לא ממש זוכר... מה שכן, מקווה שהרעיון מובן!) יכול להיות שלכמה מפה זה יעשה התנגשות עם היצירות של סיד (ורייט) שאני בטוח שמ"מ ,והוא לא לבד, אוהבים ומעריכים... למרות שהם קצת ילדותיים בשלון המעטה. אז למה לדעתכם עם הגיל אתה מזניח את האהבה שלנו לחומה??? האם הנושאים המרכזיים שלו כבר נמצאים מאחורינו (אין בית-ספר(?), גרים לבד(?), ויש אהבה(?), אין יותר לבנון ושטחים (Bring the boys back home) וקשרים עם החברים עדיין בטיבם(?) ??? או שפשוט כשמרחיבים את ההשכלה המוסיקלית שלנו מבינים שהוא *באמת* לא משהו (החלק הזה לא תקף עליי עדיין)???? ואם זה עדיין לא אז זמנו יבוא, (תאמיני לי חרטושה וכל החבר'ה ששרו רק שירים מהחומה במפגש, אעעעעעעע.... אבל תמשיכו ליהנות כי יש ממה בתכלס!)

למעלה