שאלה/דעה

Bardogo14

New member
דעתי

החברים של נטאשה - רדיו בלה בלה. אלבום קונספט מצוין. כתיבה מעניינת של מיכה שיטרית והלחנה של ארכדי דוכין. גם אתה שמת לב לדמיון בין "פרדי על הבוקר" ל"shine on you crzay diamond"?

One Echoe

New member
אני שמתי לב..

יש לציין שיש דמיון רק בקונספט המוזיקלי. שכן אין העתקה אחת. הלחנה מקורית לגמרי.

תנסו את "אחרי 20 שנה" של קראוס

הרבה שירים טובים עם חצי קריצה, חצי געגוע חצי דיכאון... אדם

vegetable man

New member
שמות שבלטו בהעדרם

אז נכון שרדיו בלה בלה הוא אלבום הקונספט הכי אלבום קונספט שיש. האלבום הראשון והאחרון של נושאי המגבעת, פוסט פאנק של חבורה של אנשים סופר כישרוניים שפשוט הקדימו את זמנם, שהתפזרה לכל מיני כיוונים שונים ומשונים והשאירה אותי עם מוסיקה שאף אחד בארץ לא עשה משהו שדומה לה. אני אהבתי מאוד את השני של מופע הארנבות של ד"ר קספר, הלא מוּכר/מוֹכר. ויש עוד מוסיקה מעולה, כמובן עד רצח רבין, אז נרצחה גם המוסיקה הישראלית, השם ייקום דמה, וכולנו נשארנו עם היפ הופ מזרחי וכוכב נולד.

vegetable man

New member
קשור

לפני רצח רבין היתה פה כ"כ הרבה מוסיקה. למשל איפה הילד, רעש, זקני צפת, קספר, כרמלה כרוס וגנר, הג'ינג'יות, המכשפות, קרח תשע, סיון שביט, החברים של נטאשה ועוד לא מעט אמנים פחות מוכרים. היו אחרים שכן שרדו, אבל רצח רבין שינה אותם לגמרי כמו אסף אמדורסקי, כנסיית השכל וכו'. אחרי רצח רבין נשארנו רק עם פסנתרנים נוגים (שזה לא רע, במידה), שירי יום הזיכרון, כל ילד שעושה בר מצווה נהיה לי ראפר, מוסיקה עם מילים של תחנה מרכזית מקבלת לגיטימיות, וכל ילד/ה יפה עם קול יפה מועלה לדרגת אמן יוצר (סטייל נינט והראל...), העסק נהיה כל כך כבד, מסחרי, את עברי לידר אף אחד לא ספר עד שהוא יצא. לא הכל קשור לרצח רבין כמובן, אבל רצח רבין רצח גם בנו משהו לדעתי והחיש את גסיסתו של הרוק הישראלי, ובכלל חופש הביטוי האמנותי. זה ככה בקצרה, מה שאני חושב.

vegetable man

New member
התכוונת שאני ארחיב?

כי ניסיתי לתאר את המצב, את הסיבות לו פחות, כי אינני פסיכולוג, אך זו עובדה מצטערת שמגיטרות מנסרות עברנו לפסנתרים מתייחפים (ולא שאני נגד, אני בעצמי בא מפסנתר...), וסגדנו למופעי ימי הזיכרון. "למה לי פוליטיקה עכשיו" לא סתם נאמר, למה להטיף עם רוק בשפה שגם ככה קשה איתה, אחרי שאף אחד לא התעניין בהטפות, וכולם רצו להתעטף בעצבות,זיכרון ונרות. וההעדפה הזאת של שירי זיכרון על פני רוקנרול נשארה אצלנו גם 10 שנים אחרי. וכפי שציינתי, יש עוד לא מעט סיבות, אך זו אחת המרכזיות שבהן.

התכוונתי לזה שהגיב אליך

אבל אם כבר אז כבר: התאוריה שלך היא מעניינת, ולא חשבתי עליה מקודם. המקורות מדברים על משבר בחברות התקליטים בישראל, שהביא אותן לצמצם את השקעתם באמנים חדשים, וברוק בכלל, ולנקוט בגישה שמרנית הרבה יותר - זו הגישה הנהוגה כיום. זה, וגלגל"צ. לא חשבתי על רצח רבין כגורם, אבל אולי.

One Echoe

New member
גם אני לא...

זו באמת גישה מעניינת. כלומר, אולי זה גם קשור לזה שאם הממשלה הייתה שמאלנית והיה לנו מנהיג כמו יצחק רבין אז כל הסצנה הישראלית הייתה קשורה לרוק...וכשזה מת. אז גם הרוק איכשהו ניזוק..

itaikuskus

New member
זה כי הרוק פה לא שווה הרבה

רוקנרול זה מרד. באיזה צד של המפה הפוליטית הממשלה, זה לא צריך לשנות. להיפך, העובדה שה"בלידינג הארטס אנד ארטיסטס" מזוהים יותר עם השמאל צריכים להמריץ אותם. אבל שוב...אין דבר כזה פה רוקנרול. מאור כהן אמר את זה. מאור כהן גם לא שווה הרבה. יש פה רוקנרול, אבל צריך לחפור עמוק אל תוך הביבים של דרום תל אביב כדי למצוא אותו.

One Echoe

New member
זה לא נכון...

לא מסכים. יש פה הרבה רוקנרול משובח. כמו שאמרתי...ידוע שרוקנרול מזוהה עם השמאל, אז מאז שהשמאל ירד מהשלטון...גם הרוקנרול

itaikuskus

New member
קרא שוב מה שכתבתי

דוקא בגלל שהשמאל ירד הרוקנרול היה צריך לעלות. אין דבר כזה פה רוקנרול. זה שיש להם גיטרות לא עושה אותם קית' ריצ'ארדס.

One Echoe

New member
לא כ"כ הבנתי

למה התכוונת. למה בגלל שהשמאל ירד הרוקנרול צריך לעלות? ולמה אין פה רוקנרול? תלוי ע"פ מה אתה שופט. היו אנשים עם זעם, עם מסרים ועם מרד-והיו להם גיטרות. מה צריך יותר מזה, בעצם?

vegetable man

New member
אני לא חושב ככה

אם רוצים תמיד אפשר להגיע למוסיקה טובה, למרות שעם השנים היא יותר ויותר בשוליים. וחוץ מזה, מבחינתי לא עקרוני רוק או לא רוק. יש פה לא מעט אנשים מוכשרים שעושים מוסיקה פשוט מצויינת. ברור שיש פה התרפסות של אמנים כלפי חברות התקליטים, יש פה אמנים פחדנים ועצלים. ומאור כהן אמר מה שאמר אחרי שהתפרקה כל הסצינה. הוא לדוגמא אחד שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות, כל יומיים מנגן עם הרכב אחר, ומחלטר. יש סוג של חוסר אונים של אמנים ישראלים למצב הזה. היחיד שנלחם בו, והצליח, היה אביב גפן- שעשה מה שהוא אוהב בחו"ל כי כאן כולם מעדיפים מוסיקה של מתים. לחמי רודנר למשל, יש אפילו שיר "אין רוקנרול בעברית", שמראה לדעתי עד כמה כן הוא היה רוצה שיהיה, פשוט גלגל"צ, חברות התקליטים, אינטרנט, תכניות הבידור בטלויזיה, האסון בערד, העדר אמנים מחו"ל שבאים לעשות פה הופעות חיות עקב פיגועים, גרמו לאנשים פשוט לשכוח שיש גם דבר כזה הופעת רוק חיה. הם לא מכירים את האופציה הזאת יותר, אבל היא עדיין קיימת.

queen man

New member
אני התכוונתי...

שעכשיו בישראל מוזיקה הכי חרא בעולם.. פעם היה יותר טוב..

למעלה