שאלה דקדוקית

מיכי 10

Member
Kial? Kio okazis?

Eldad, kial vi havas problemojn pri la interpunkcio?
‍‍Cxu vi skribas unue dekstre kaj nur poste transigas la frazojn maldekstren?

Eldad S

New member
לא, הפעם כתבתי בדיוק

כפי שהסברת לי... כלומר, כבר מראש, מההתחלה, הזזתי את הסמן לשמאל המסך, ורק אז התחלתי לכתוב באותיות לטיניות. כשהסתיימה השורה, ניסיתי לשים נקודה, אבל אז היא הופיעה מצד שמאל של השורה, כלומר, *בתחילת* הטקסט באספרנטו, במקום בסופו. אין לי הסבר. האם הבעיה היא בפיירפוקס?

מיכי 10

Member
יתכן שכן. בימים האחרונים הבנתי שבעיות שונות קיימות

בדפדפנים מסויימים, ולא קיימות באחרים.
אני משתמשת בחודשים האחרונים בגוגל כרום, אחרי שעברתי אליו מאינטרנט אקספלורר, והרבה השתנה אצלי (לטוב ולרע).
אז לי אין שום בעיה מבחינת הניקוד כשאני כותבת עכשיו בדף ההודעה החדש של תפוז.

*~*~*~*~*~*
לעומת זה בוורד, אין לי כמעט שליטה: השפה מתחלפת לי בכל כמה משפטים (ולפעמים אפילו מילים) שלא לרצוני. זה משגע לגמרי ומעכב אותי בלי סוף, כי קשה מאד להכניע את המערכת הסוררת, ואני מתעקשת.
שאלתי את חברנו kabe, אשר התקין לי את מקלדת השפות השווה והמיוחדת (המכילה במקרה שלי שש שפות), והוא הודיע לי שאין לו אפשרות לעזור, כל עוד אני עם Microsoft.
אז בוורד גם לי יש בעיות רציניות של כיווני כתיבה, ושל סימני פיסוק שקופצים לאן שבא להם!

Eldad S

New member
אנסה בהזדמנות גם את

האקספלורר ואת כרום, ואבדוק אם שם הנקודה מופיעה בלי בעיות בסוף המשפט.

Eldad S

New member
עדיף

היה כאן להוסיף

כי זה לא קשור לנושא השרשור.
אבל לא חשוב.
&nbsp

מיכי 10

Member
אוי, סליחה. שוב טעיתי! אתה רוצה להפריד לשרשור אחר?

לי אין התנגדות לכך, כמובן.
אגב, בתוך הדברים שרשמתי לעיל, אחרי הסימון *~*~*~*~*~* דווקא סימנתי תחילה
, אבל בהמשך זה נראה לי בכל זאת קשור לְמה שכתבתי בתשובה אליך, אז מחקתי את סימון ה"אוף".

Eldad S

New member
עדיף לכתוב את ה-

בכותרת ההודעה, ואז מי שרוצה יקרא, ומי שלא - לא ייכנס (אבל אני בטוח שכולנו ניכנס, כי כולנו
-ים סקרנים...
).
אין בעיה, נשאיר, ממילא המשך הדיון, אם יהיה, ישתרשר לחלקו העליון של הפתיל.

shaulesper

New member
נראה לי שמיכי צודקת

נראה לי שאתה ומיכי מדברים על שני דברים שונים. הקטע על הקושי לשים נקודה בסוף המשפט בתפוז בהחלט רלוונטי לפורום. הקושי הוא בכתיבה בפורום עצמו. לכן לא צריך לשים את הסימן של אוף בכותרת ההודעה. לעומת זאת, הקטע שקשור לוורד לא רלוונטי. היה צריך לשים את האוף אחרי הקווים של מיכי או לכתוב את העניין בהודעה אחרת. בכל מקרה, כפי שכתבת זה לא חשוב.

אגב, מה זאת אומרת ש KABBEMULO לא יכול לעזור לך, מיכי, כי את עובדת ב Word? הוא התכוון שאת צריכה לעבוד באופיס, כדי שהוא יוכל לעזור לך?

מיכי 10

Member
תודה על ההבנה המלאה ועל ההסבר המדוייק שלך, שאולי.

אני לא כל כך מבינה בענייני תוכנות, דפדפנים וכאלה. כך שאני לא יודעת מי שייך למי...
אז kabeemulo רק הבהיר לי שהוא לא יכול לעזור, כי אני ב-Microsoft.
מה זה אומר לגבי וורד ואופיס, אני פשוט לא יודעת, bedauxrinde.

מיכי 10

Member
אבל רגע, שאלה טכנית קטנה:

אם אני כותבת הודעה שקשורה לנושא, ורק חלק ממנה אינו קשור, אין טעם שאכתוב את ה
בכותרת, כי אז אולי לא יקראו גם את החלק הקשור לנושא השרשור. נכון?
אז רק אם ההודעה כולה לא קשורה, אציין "אוף" בכותרת, או שמלכתחילה לא אשרשר לאותו מקום. :)

Eldad S

New member
ודאי, אם רק חלק ממנה

אינו קשור - אז אין טעם לשים
בכותרת.
אבל אם השרשור עוסק בבעיות דקדוקיות באספרנטו, ופתאום התחלנו לדון בסיבה לכך שהנקודה מופיעה בצד שמאל במקום בצד ימין (גם אם מדובר בהתנהגות הממשק של הפורום), סביר שההודעה לא עוסקת בנושא העיקרי של השרשור.

מיכי 10

Member
אלדד, עדיין כתוב בכל הודעה שלך "אין לקדם הודעה זו". אם

זה בכוונה - סבבה.
אם בטעות - יש אפשרות לבטל את זה ע"י מחיקת ה-V בדף הוספת התגובה למטה, האומרת "נא לא לפרסם את ההודעה בעמוד הראשי".
(כאילו, מי בכלל מפרסם את ההודעות שלנו בעמוד הראשי? איזו תכלית יש לזה?).

Eldad S

New member
זה לא בכוונה,

אבל אני שמח מאוד על זה. לא נראה לי שבזמן הקרוב ארצה לפרסם הודעות שלי בעמוד הראשי

בכל אופן, אם במקרה אעלה הודעה מיוחדת, אזכור שאני צריך לחפש את ה-V ולמחוק אותו. ראיתי את ההודעה הזאת, דרך אגב, גם אצל משתמשים רבים אחרים. אני כמעט בטוח שהם לא סימנו V במקום ההוא (כך שסביר שזוהי ברירת המחדל של המערכת).

מיכי 10

Member
אז אשמח אם תשים לב, אפילו עכשיו, אם גם אצלי זה מופיע.

ואם כן - תודיע לי בבקשה. כי אני בפירוש לא סימנתי שם V, והמשבצת ריקה.
אני לא מבינה את החשש. אני חושבת שבחיים לא פרסמו הודעה כלשהי בעמוד הראשי של תפוז.
אני, בכל אופן, גם לא נכנסת לאותו דף, ולא יודעת מה יש לחפש בו. הוא נראֶה לי כמו דף פרסומת משעמם, ותוּ לא...

Eldad S

New member
אצלך לא מופיע שום דבר,

וגם אצלי - אני לא רואה את ההודעה הזאת מתחת להודעות שלי.
אז אני מניח שכל אחד רואה את זה אצל אחרים, אבל לא אצל עצמו.

מיכי 10

Member
יופי! תודה.

כן, בגלל זה ביקשתי שתודיע לי אם זה מופיע אצלי, כי אני לא יכולה לראות בעצמי, אלא רק אצל אחרים.
הרי "הגמל לא רואה את הדבשת שלו".

DoronModan

New member
אתם אכן זריזים

ואם הכוונה ב'עמוד הראשי' לשער של 'תפוז', הרי שזה משמש פרסומת לפורום שלנו, כמו שמפרסמים פורומים מדי פעם.
מבחינתנו זה רווח נקי, הפצת האספרנטו, ומבחינת תפוז זה פרסום הפורומים בכלל, כלומר הבאה למודעות הגולשים לגבי פורומים שונים, כדי להגביר את מעורבות הגולשים בפורטל כולו (שוב, כל פורום, וגם הפורום שלנו, הוא חלק ממנו).

למעלה