שאלה: האם מותר להפעיל APU

נועם04

New member
כן ! רק מה 737 לא בעסקה

נכון שאין לא EICAS אבל מערכת השליטה במתח גם רגישה כמו כל מטוס אחר

ERJ PILOT

New member
מה זה אין EICAS?

לכל מטוס נוסעים יש EICAS, אולי לא בתצורת מסך, אבל אתה חייב EICAS ENGINE INDICATION CREW ALERT SYSTEM תוכל לומר לי לאיזה מטוס נוסעים איין ENGINE INDICATION? או CREW ALERT SYSTEM? אני משאר פשוט ששניכם מתכוונים למסך עצמו, אבל יש עוד תצורות ל-EICAS אולי לא משתמשים במושג עצמו.

נועם04

New member
אז זהו שלא

ל 737 אין ואני חוזר אין EICAS. את נתוני המנוע שולחים ה EEC ישירות למחשב התצוגה DEU (אותו מחשב שמייצר את תצוגת ADI ו ND) אשר ממקם אותם במסך ותו לא מחשב זה לא יודע לנתח את נתוני המנוע ולהוציא הודעות מתאימות כי ב 737 אין הודעות יש רק מנורות אזהרה. לדוגמא 757/767 כל יחידות המטוס מחוברות בדרך זו או אחרת מחוברות למחשבי ה EICAS אשר מפיקה הודעות על המסך בשלוש דרגות חומרה. ב 737 אין הודעות אלה רק מנורות אזהרה שנדלקות כל אחת ממקור אחר אבל שוב זה לא EICAS ולא יהיה EICAS ורועי אל תקבע שבכל מטוס יש EICAS מבלי להיות בעל הסמכה זו או אחרת על המטוס

ERJ PILOT

New member
נועם תקרא טוב טוב מה כתבתי

Engine Indications יש בכל מטוס נכון? Crew Alert System או נוריות אזהרה לטייס עם Caution ו Warning יש בכל מטוס נוסעים נכון? אולי לא הכל באותו מסך אבל זה אותו הדבר, דף החשמל ד"א בERJ לא נמצא על גבי ה-EICAS כשב-CRJ הוא כן בגלל ששם יש שני מסכי EICAS וב-ERJ יש רק אחד. ואני מזכיר את זה בגלל שזה בטח מה שעלה לך בראש, גם אתה על תקבע כל מיני דברים, לא כל EICAS כולל את דפי המערכות, חלקם רק נותנים נוריות אזהרה בלבד ולא אינדיקציה על מערכת זו או אחרת. נועם אני לא צריך ליהיות בעל הסמכה בשביל לתת את דעותי, ובפעם הבאה תקרא טוב טוב את מה שאני כותב, כי אני בטוח שלא הבנת על מה דיברתי.

singera

New member
סבבה הבנתי

זאת אומרת שהמזגן חייב לעבוד או ע"י APU או על מנוע סילוני ואינו נדלק ע"י החשמל החיצוני

ERJ PILOT

New member
בשביל שמיזוג במטוס יעבוד

צריך BLEED AIR שמגיע או מה-APU או מאויר שמגיע מגורם חיצוני שמספק אויר, בהרבה מטוסים שמונעים ע"י ה-GPU עדין יש אויר שיוצא מה-GASPER אבל זה אויר שמגיע ממאורר, האויר הזה הוא לא קר. ד"א ה-APU זה למעשה מנוע סילון קטן שאמור לספק: חשמל, ו-BLEDD AIR למיזוג, ולהתנעה של מנועים.

singera

New member
מה זה GASPER?

וBLEED AIR ונתראה עוד שבועיים עד אז חג שמח וכשר

למעלה