שאלה היפוטתית - רוכבים שחורים

חסוך ממני את הציניות

ברור שגילוי הכשרונות מתחיל הרבה לפני הקולג' אולם השמינות של ענף האופניים בארה"ב בקולג'ים (לדוגמה) משקפת את הזמינות של הענף גם בשנים מוקדמות יותר במערכת. יש הרבה יותר בתי ספר בהם הדגש בשיעור התעמלות לכיתה ד' הוא על אתלטיקה, משחקי כדור והתעמלות, מאשר כאלו עם אופניים. לכן רוב הכשרונות, כולל אלו שמגיעים מסביבות סוציואקונומיות "נמוכות" יותר זוכים ליותר הזדמנויות בענפים אחרים ולא באופניים.
 
ארמסטרונג לא היה ראשון

הוא לא ידע מי זה מרקס אבל הוא גדל בתוך תרבות בתולית של הטריאתלון וברמות מאוד גבוהות של תחרותיות ספורטיבית. הוא לא הודה בזה בספר אבל הוא ינק את ההשראה שלו מרוכבי קבוצת 7ELEVEN ובהמשך היה את גרג למונד (נראה למישהוא שארמסטרונג יזכיר את למונד כהשראה?). ארמסטרונג הוא ספורטאי ענק ומהגדולים בהיסטוריה, בין היתר, משום הרקע שלו אך הוא לא הגיע משום מקום. אנחנו הרי זוכרים כי לארה"ב היה אלוף עולם ברכיבת כביש שארמסטרונג עוד לא חגג בר מצווה ובמשחקים האולימפים הנבחרת האמריקאית (באופניים) לא הייתה סתם קבוצה שחרטה על דגלה "העיקר ההשתתפות". נכון שאופניים לא היו כפוטבול או בייסבול ו NBA אך מי שאהב אופניים, בארה"ב, מצא את גיבוריו. אם כבר לתת קרדיט על פריצת דרך זה ללמונד. הוא הגיע לאירופה בגיל 17 או 18 בלי כל רקע סביר והפך לאלוף עולם(כפול 2) ומנצח טור(כפול שלוש ואחרי תרדמת של חצי שנה לאחר הטור הראשון). זה לא פחות פופאי מארמסטרונג.
 
עוד משהו (לחיזוק דברי יאיר)...

בדקתי ומצאתי, ששנת השיא מבחינת משתתפים אמריקניים בטור דה פראנס הייתה 1986. לדעתי לאנס היה אז בן 14 (היו אז עשרה משתתפים). שנות השמונים היו תקופה של פריחה ברכיבה האמריקנית (למרות שאת המדליות באולימפיאדת לוס-אנג'לס אפשר לזקוף גם לזכות החרם המזרח-אירופאי).
 
רוכבים שחורים ...

נכון שזה היה די מזמן, אבל היה רוכב לא רע פעם, שאת סיפורו סיפרנו כבר הוא חי בתקופה בה הרכיבה בארה"ב, באולמות, הייתה מפותחת כמו באירופה.
 
יומולדת של בוטקיה היום

לא ממש שחור אבל מי שהחליט כי הוא צריך למות קרא לו שחור.
 
אולי הסבר פשוט, כמו ש...

כדי לשחק כדורגל בפרברים של פאריז (בהמשך לאפרת) מספיק לכרוך כמה סמרטוטי בד ואחרי 15 שנה כל העולם יודע מי זה זיזו או הונרי. (או מארדונה ופלה בקצה השני של העולם) בשביל להתחרות במירוצי כביש באופניים כולם פה יודעים כמה צריך להשקיע, וזה לא סכום זמין באפריקה השחורה, סנ-דני (פרבר של פאריז) או ברונקס.
 
תודה לכולם על ההתייחסות.

שוב, כוונתי היתה שהסיבה לאי השתתפות של יוצאי אפריקה במירוצי אופניים באירופה, בעיקר בצרפת, היא שהם אינם מתעניינים בספורט. כשביקרתי בעיר רובא בצפון צרפת לפני שנתיים, נוכחתי בזה. כשחיפשתי את הוולודרום שאלתי עוברים ושבים איך להגיע, ורק זקנים לבנים ידעו בכלל מה זה ולודרום. צעיר שחור אחד שמח לספר לי שלילדה שלו יש אופניים. אני לא ראיתי ראיות לאפלייה וגזענות בספורט, ולא נתקלתי בתלונות של רוכבים שחורים על קיפוח. לעניות דעתי, הסיבה שהאפריקנים לא משתתפים היא שהם לא רוצים, מן הסתם כי הם לא מכירים. האופניים יצאו מן האופנה בצרפת.
 

צורחה

New member
גם זה יגיע כי אמנם

צריך כסף וגיבורי תרבות ונגישות לספורט, אבל יש יותר ויותר שחורים שגדלים עם כסף שמספיק לאופני מרוץ. חלקם גם יתרגשו מסיפורו של לאנס אפילו שהוא לבן וטקסאני. גולף בפרוש ספורט עם מסורת לבנה, הציוד בו יקר, ואין מגרש שכונתי To shoot hoops. טייגר וודס כבר אמרתי? טניס כנ"ל, וינוס וסרינה אינן פרירייות לגמרי.
 

natyh

New member
אני אחדד את התשובות

לדעתי סיבת הספורט היא השכונה !!! לא מזמן נעשה סרט דוקומנטרי מצויין על נערים כושים מהגיטו שהופכים לשחקני כדורסל !!! הנערים מתגלים בגיל 8 10 על ידי צייד כשרונות שיוצר קשר עם המשפחה ומרגע זה תומך בהם . במקביל המגלה יוצר קשר עם הקולג' ומוכר את הנערים שיודעים שזהו כרטיס היציאה שלהם מהגיטו הפשיעה והסמים . סוף הסרט שני הנערים לא מגיעים ל NBA למרות שהיו קרובים : שניהם רכשו השכלה עובדים נשואים ומחוץ לגיטו. והם מודים כי הכדורסל היה כריס היציאה שלהם מהגיטו !!! ועכשיו הקשר לאופניים : זמינות ביום בו יחלקו לילדים בגיטו אופניים : BMX כביש טריאל פרירייד ומה שלא יהיה ומגלי הכשרונות יצודו אותם לקוליג' ומן הסתם עם עלית הפופולריות של הענף זה יקרה . אפשר לצפות לרב מוחלט של שחורים בפלוטון !!! מתי ??? לא יודע אבל זה יקרה . נתי
 
למעלה