שאלה הלכתית

555sarit

New member
שאלה הלכתית

אני חדשה בפורום אז בבקשה אל תתקיפו אותי! אני ובעלי שומרי שבת, בעלי חובש כיפה מניח תפילין ומתפלל כל בוקר וגם בשבת אבל את מצוות שמירת הנידה קצת קשה לנו לשמור לפעמים יוצא לנו יותר להקפיד ולפעמים לא - שאלתי היא כאזת מה עושים אם אנו מקיימים יחסי אישות לפני היום המיוחל של המקווה האם בכל זאת אני צריכה ללכת למקווה??... בעלי מבקש ממני בכל זאת ללכת כי הוא חושב שזה במידה מסוימת יפחית את רגשי האשם, ואני לא יודעת מה לעשות?

ברור שאת צריכה ללכת

א. זו מצוה מהתורה וכשאת טובלת את מקיימת מצוה חשובה מאוד. ב. מבחינת בעלך את גורמת לו לחיות איתך בטהרה. ג. אין האשה נטהרת עד שטתבול במקוה כשר, אפילו אם עברו כמה שנים.

../images/Emo45.gif

ובעז"ה שתזכו גם לקיים מצוות נידה כהלכתה. אולי קצת ללמוד על חשיבות המצווה תעזור לכם בשמירתה.

tchai

New member
צודק לגמרי

אני מבין את הקושי אבל ללכת למקווה בכל מקרה

בוודאי ובוודאי

שגם אם נכשלים חייבים להטהר בזמן- כדי שהמשך יחסיכם יהיו בקדושה ובטהרה. אל תטעי בזה, "מצווה אינה מכבה עבירה, ועבירה אינה מכבה מצווה". זה שנופלים- זה עצוב ואתם צריכים לטכס עצה כזוג איך מתמודדים, אבל זה לא שאם נפלנו-אין תקומה, ועכשיו הכל יהיה באיסור חלילה... לא בשביל להפחית רגשות אשם, אלא כדי שהשמחה הזוגית שלכם תהיה שלמה ושמחה וקדושה. ברוכה הבאה

בלי קשר להלכה...

כחילונית לשעבר, המקווה ושמירת הנידה הצילו לי את הנישואין !!!!! דבר מדהים, שווה את האיפוק והטרחה לחיים טובים יחד לאורך זמן. בנוסף כמובן לענייני ההלכה שקיבלת כאן - חשוב חשוב חשוב !

sarav55

New member
אם את רואה שאת לא מגיעה ליום המיוחל תלכי לפני

היום המיוחל העיקר שלא תהי בכרת עדיף מלא כלום כל ביאה שלא הלכת למקוה הוא איסור אבל אם הלכת למקוה לפני הזמן זה טוב יותר מלא כלום

אלישע30

New member
ממליץ מאד להקל בדברים אחרים - ולשמור נידה

אני ואישתי למשל החלטנו להקל בתחום חומרות בדיני אישות. אבל בעינייני נידה - אסור לשחק באש !!!! שווה לכם להימנע שבועיים - ואז לעשות את זה ללא מגבלות ההלכה בהיתר, מאשר לעבור על דיני נידה ח"ו ולעשות את זה בחושך עם שמיכה...

candy77091

New member
ממש מצחיקות אותי התגובות שלכם פה.

כנראה אף פעם לא נתקלת במושג הזה "להתפתות".

אלישע30

New member
מודה ועוזב ירוחם....

זו הסיבה שהחלטנו להקל בדיני תשמיש ולא בדיני טהרה

למה לא?

להתפתות זה לא "משהו שקורה". זה משהו שצריך להיות זהירים לגביו ולדאוג שלא יקרה. אם הבנתי טוב, את בעצם מניחה ש"לפעמים מתפתים ועוברים עבירות, זה קורה..."?

candy77091

New member
להתפתות זה אכן משהו שקורה

אבל בהדרגה, כשאדם מתפתה הוא לא מבחין לרוב כי הוא נמצא בתוך איזהשהי בועה של רצון עז לעשות משהו ולאחר מעשה מעכלים בד"כ מה קרה. שונאת את כל היפיי נפש בפורום הזה , מגעיל אותי.אתה מציירים את עצמכם כאנשים שלא חוטאים אף פעם, לא נכשלים ולא נופלים פשוט גדולי הדור.

את טועה בגדול.

העובדה שאנשים 'נופלים' (וגם 'יפי הנפש' בפורום הזה הם אנשים), לא משנה את ההלכה. לא ניתן לומר ש"בגלל שקשה לשמור על משהו בלי להתפתות, אז מותר לעשות דברים נגד ההלכה". אז נכון - אנחנו בני אדם וחוטאים פעמים רבות. אבל זאת לא סיבה לומר שלא צריך ללכת לפי ההלכה. בשאלה הלכתית - עונים לפי ההלכה, ולא לפי מה שקורה בפועל בגלל חולשותינו. ובקשר לתחילת דברייך - הניתוח הפסיכולוגי של 'איך אדם מתפתה' לא נשמע לי. כאן ראוי לומר דבר חשוב: אם רוצים לערוך דיון, אין לאף אחד עניין לשמוע דעות סתם. צריך להוכיח אותם ולהסביר למה הן נכונות יותר, ומזה מתפתח דיון. את פשוט אומרת את דעתך - ושכולם יקפצו. אז דעתך כשלעצמה, בלי הסברים והגיון, לא מעניינת אותי, לפחות, ואני יכול להניח שגם אחרים שדנים פה בפורום. ומי אמר שאני לא גדול הדור? את מניחה הנחות יסוד שמונעות ממך להיות אובייקטיבית בדיון.

candy77091

New member
אני לא אמרתי שזה שאנשים נופלים משנה

את ההלכה. אני נגד לשאול שאלות הלכתיות בפורומים למינהם , בשביל לשאול שאלה הלכתית צריך שיהיה לך רב אחד ולא כל פעם ללכת לכיוון שאליו נושבת הרוח. "עשה לך רב והסתלק מן הספק" - לכן אני לא קפצתי כמוכם לענות לשאלה שאלה כי זו שאלה שצריך להפנות לרב! אתה הכחשת את העובדה שאנשים חוטאים לפני ההודעה האחרונה שלי ועכשיו אתה מתחיל לומר שכן אנשים באמת חוטאים לפעמים.בשביל מה למדו אותנו את כל הפסוקים מסוג "שבע יפול צדיק וקם" בשביל הדברים הללו ולא כמו כאן שכולם מראים שהם אף פעם לא נופלים והמילה "פיתויי" לא מוכרת להם כלל.זה מוזר בעיני. מי אמר שאתה לא גדול הדור?תסתכל על הניק שלך זה א, ב-גדול הדור לא יגלוש בפורום הזה.לידיעתך גדולי הדור יצא נגד גלישה באינטרנט. אתה חושב שזה מעניין אותי איך זה נשמע או לא נשמע לך? לא מסכימה בקשר לדיון.לפעמים שואלים רק כדי לראות מה אנשים עושים ולא מצפים להסבר ולעצות החכמות שלך ושל אנשים אחרים.כשרוצים הסבר אז שואלים ומבקשים הסבר ועיצה.

ברור לי שהיא לא נשואה ואם כן ../images/Emo26.gif

אז או שהיא לא דתיה או שהיא מתפתה מגברים אחרים (לא מבעלה) בכל אופן זה פורום לנשואים דתיים ומי שלא כזה, שלא יחשוב שהוא יכול באמת להבין את הענינים האלו...

למעלה