שאלה? המלצות? משאבות חלב

שאלה? המלצות? משאבות חלב ../images/Emo185.gif

טוב אז במהלך שיטוטיי ברחבי הרשת הגעתי למסקנה שביום מן הימים (יותר נכון במהלך החודשיים הקרובים) איאלץ לרכוש לעצמי משאבה שכזו. יש שזרקו את השם מדלה לחלל האויר, והמשאבה ה"שווה" שלהם עולה מאתיים שמונים
דולר... נראה לי מוגזם. בקיצור, למישהי יש המלצות למשהו טוב ויעיל (לא ידני ולא על בטריות) במחיר סביר? ובכלל כל עצה שיש לכם בנושא הזה תעזור מאוד.
 
מיני אלקטריק של מדלה../images/Emo80.gif

קנינו אותה באחד ממשברי ההנקה הראשונים ומהר מאוד הבנתי שאני ושאיבה לא ממש מסתדרים וזנחתי אותה לאנחות. בכל אופן היא נחשבת מצויינת ומאוד מומלצת, היא פועלת גם על חשמל וגם על בטריות.
 

ronnieyuval

New member
הכל על משאבות (ארוך...)

קודם כל, לי יש את המשאבה המדוברת (עלתה לי 250 דולרין ותקילין לפני קצת פחות משנה וחצי) והיא אכן שווה כל גרוש. א-ב-ל עדי, לדעתי כדאי לך לחכות קצת עם עניין המשאבה. קודם כל תני לקטן להוולד, ולראות אם ההנקה בכלל מסתדרת לכם. לפעמים, גם עם הרצון הכי גדול, זה לא מסתדר... למרות שאין לי ספק שכמעט כל אחת יכולה, תמיד יש סיכוי קלוש שמשהו לא יסתדר שם בסוף, וגם זה בסדר! אבל אם זה מה שבאמת יהיה, אז חבל יהיה על הכסף. עכשיו, בואי נצא מנקודת הנחה שהכל באמת הסתדר יופי עם ההנקה, ואחרי שההנקה התבססה (בד"כ לקראת גיל 6 שבועות) את רוצה להתחיל להרגיל אותו לבקבוק. השאלה הכי חשובה היא מה תהיה תדירות השאיבה. אם תרצי לשאוב תו"כ עבודה ולספק לקטן את כל החלב שהוא צריך, בלי תוספות של תמ"ל, זה אומר שאת תצטרכי לשאוב המון, בשאיפה כל 3 שעות כדי לדמות דפוס יניקה. בשביל שאיבה אינטנסיבית כזו זה יהיה לך שווה לקנות את המשאבה הזו. תעשי חישוב של כמה עולה תמ"ל ותחשבי כמה תמ"ל תצטרכי לקנות במקום זה... המחיר של המשאבה הזו מצדיק את עצמו. היא מעולה, והיא ברמה של משאבות מסחריות בהן משתמשים בבתי חולים. אם הצורך יהיה יותר ל "פעם ב..." נגיד אפילו שאיבה אחת ביום, את יכולה לקנות משאבה חד צדדית של מדלה. יש להם משאבה בשם "מיני אלקטריק" שיכולה לעבוד על חשמל או על בטריות. החסרון שלה היא שהיא רועשת מאוד, ובעבודה זה יכול להיות לא נעים... ה-PUMP IN STYLE שקטה. אני חושבת שכדאי לך כן לקנות מדלה, השאלה היא איזו. תיכנסי לכאן, ותראי את כל מה שיש להם. כמובן שיש את הידניות למיניהן, ודווקא על הידנית של אוונט יש ממליצות רבות. אני חושבת שכדאי לך גם לשאול את השאלה הזו בפורום הנקה שלנו בתפוז. שם יענו לך בשמחה מנסיון. ושוב - חכי עם זה. אני לא חיכיתי וקפצתי על הפאמפ-אין-סטייל, ובסוף היה לה שימוש מאוד מועט... לא כי לא הנקתי (הנקתי עד לפני חודש) אלא כי הייתי בבית עד גיל שנה עם יובל ולא היה בזה צורך ממשי. יכולתי להסתדר עם האוונט הידנית בלי בעיה.
 
לא יודעת...

ששה שבועות חופשת לידה, אני מניחה שאני אניק. כשאחזור לעבודה, אני אוכל לשאוב כמב שאני רוצה אבל אני לא יודעת כמה זמן החלב נשאר... כלומר, אני הרי אהיה עם התינוק רק בערב ובלילה וקצת בבוקר ואוכל להניק, ואת מה שאני שואבת במשך היום אני יכולה להשאיר למחר בשבילו?? האמת אין לי מושג ירוק איך כל זה הולך. וחוצמזה מה זה בכלל תמ"ל?? נניח שאני באמת ארצה שהוא יהיה כמה שיותר על חלב אם, אבל מצד שני אני בטוחה שאני אצטרך להאכיל אותו מעורב, בקיצור אין לי שום מושג אז אני אשמח לשמוע עוד. תודה רוני!
 

ronnieyuval

New member
עבודה והנקה (עודפ´ם ארוך...)

אין לי בכלל בכלל נסיון בזה. כשחזרתי לעבוד אחרי כמעט שנה, יובל כבר לא היתה זקוקה לחלב במשך שעות היום ובגן אכלו אוכל רגיל וגם חלב רגיל (פרה) עם הארוחות. אבל באמת כדאי לך לגשת לפורום הנקה - יש שם המון שממשיכות להניק ולעבוד ולשאוב, ובבוא היום יוכלו לתת לך טיפים לגבי הגברת ייצור החלב ושאיבה מוצלחת. זה לא בלתי אפשרי! בעקרון, אם תמשיכי לשאוב בעבודה כמה שרק אפשר ולהניק כשאת בבית, אין סיבה שהחלב ייגמר כך סתם. אמנם השאיבה אינה אפקטיבית כמו יניקת התינוק, ולכן אינה מגבירה את הייצור כמו היניקה עצמה (עניין של היצע וביקוש - ככל שהביקוש גדל כך גם ההיצע), אבל לפי יועצת ההנקה שלנו אסתר (שגם לה יש כאן פורום - "ייעוץ הנקה" - גם שווה בדיקה) צריך בגילאים האלה (אני מדברת על עד שמתחילים לאכול מוצקים, בד"כ בסביבות גיל חצי שנה) לשאוב לפחות שמונה פעמים ביום. אם חלק מזה זה הנקה אז כמובן שפחות. בואי נגיד שתניקי בבוקר פעם אחת, בערב פעמיים, ועוד פעם או פעמיים במשך הלילה, זה יוצא 4-5 הנקות ביום. מה שמשאיר אותך עם עוד כ-4 שאיבות ביום (או 3) שיצטרכו לספק את הקטן, וגם ידאגו להמשך ייצור החלב. פיייי, כמה מסובך! לגבי אחסון - את מה שאת שואבת את יכולה להחזיק במקרר כמה ימים או להקפיא. בהקפאה זה יכול להשאר עד 3 חודשים (לא בטוחה - צריך לשאול את אסתר או את הבנות ב"הנקה" לגבי זמן מדוייק). רצוי שהוא יקבל את החלב כמה שיותר קרוב למועד השאיבה, משום ש-3 חודשים אח"כ התינוק כבר גדול יותר והרכב החלב השתנה כדי לספק צרכים שונים. חלב של תינוק בן חודש אינו דומה כלל לחלב של בן שנה! במידה ואת מתייאשת מהשאיבה, את יכולה להניק כשאת בבית ולתת תמ"ל בשעות שהוא לא איתך. תמ"ל, דרך אגב, זה קיצור של "תרכובת מזון לתינוקות" או בלשוננו "פורמולה" או "תחליף חלב". אני מכירה הרבה אמהות שעשו כך. הגוף מסגל את עצמו לכמות היניקות שאת מרגילה אותו. אני יכולה לתת לך את עצמי כדוגמה: בבית יובל היתה יונקת מתי שרצתה, למרות שכבר אכלה הכל מכל וכל. זה היה הרב פינוק, וגם שתיה, עזרה בהירדמות, ו-כן- גם אוכל... כשהתחלנו גן בגיל 10.5 חודשים, פתאום היה מין שוק כזה לגוף שלי שהיא לא יונקת במשך היום יותר. הגוף היה צריך להתרגל, ובמשך כמה ימים היה לי ממש עודפי חלב ונזילות וגודש. אבל זה הסתדר תוך ממש ימים ספורים ואח"כ לא היתה שום בעיה. יובל היתה יונקת בבוקר לפני הגן, ואח"כ עד 4 לא היו יניקות בכלל. כשהייתי לוקחת אותה מהגן היא היתה יונקת בלי בעיה והיה מספיק חלב. לא רק זה, אלא שבסופ"ש כשרצתה לינוק במשך היום היה לה מספיק! הגוף שלנו הוא מכונה מדהימה, זה פשוט יוצא מן הכלל. חמודה, חכי ללידה. תראי איך דברים מסתדרים. לקנות משאבה את תמיד יכולה. להחליט החלטות לגבי מה להאכיל ומתי ואיך זה משהו שאי אפשר לעשות לפני שהוא נולד. וחוץ מזה - זה נכון שהנקה היא נהדרת ונפלאה ובריאה וחשובה גם לך וגם לתינוק, אבל אם מה שקורה בסוף זה שבשביל חלב האם את יוצאת מדעתך ושואבת מסביב לשעון כך שלא נשאר לך אפילו זמן בשביל עצמך ובשביל הילד וכדי לנוח קצת, אז צריך לעשות חושבים כמה זה שווה את זה. יש כאלה שהשאיבה הולכת להן מאוד בקלות, ויש כאלה שלא מצליחות להוציא כמעט בכלל (כמו אמתך הנאמנה כאן בפרינסטון). אני הייתי יושבת עם משאבת ה-$250 שלי במשך שעה ומוציאה 20 מ"ל. זה כלום. יש כאלה שיושבות עם אוונט ידנית עשר דקות ומוציאות בקבוק שלם של 240 מ"ל. זה לא אינדיקציה לכמה חלב יש לך באמת, הנה לי היה יופי של חלב הוא רק רצה לצאת כשיובל ינקה! טוב, זה מספיק ארוך. לילה טוב!
 
זה נשמע לי דווקא אפשרי

כמובן שאי אפשר להחליט עכשיו, ואני בכלל לא מתייחסת לזה כאל חיסכון כלכלי או משהו כזה, רק כאל משהו שיעמיק את הקשר ביני לבין התינוק כשאני רוב היום מחוץ לבית... אני רוצה להמשיך להניק אחרי שאחזור לעבוד לפחות בזמנים שאני איתו, ופחדתי שאם אפסיק במשך היום והוא יהיה על פורמולה אז לא יהיה לי יותר חלב... אבל כמו שאמרת נחמכה ונראה... שמעתי כבר הרבה סיפורי זוועה והרבה סיפורי הצלחה. לפני שנכנסים לעניין זה נשמע כזה פשוט, מה יותר טבעי מזה, אבל מסתבר שזה לא. אני יודעת שבהתחלה אפשר לשכור את המשאבות של מדלה דרך בית החולים, אולי אני פשוט אנסה את זה ואראה איך זה מסתדר לי. בכל אופן מישהי המליצה לי על איזשהו ספר בנושא ואני לא מוצאת אל ההמלצה, אם אפשר לחזור עליה, אני אזמין אותו. ורוני, בהמשך להצעתך אני מתכוונת לקחת את הקורס הכנה להנקה כאן בבית החולים. נראה לי שעל לאמאז אני אוותר, בעיקר מפני שהם ממש שכנעו אותי שאין טעם לבוא לבד וזה סתם דיכא אותי. בכל אופן תודה על כל העצות, אני פשוט בשלב של לחקור עכשיו.
 
מסכימה עם כל מה שאמרת

היה לי מאד קשה להניק בהתחלה...ורוי לא קיבל מספיק חלב הרמתי די ידיים והחלטתי לתת לו בקבוק. היה לי סיוט לשאוב כי זו היתה עבודה כפולה והפלא ופלא ההנקה הסתדרה לאט לאט וכיום אני שואבת לו רק אקסטרה בבוקר בשביל הלילה עם משאבה ידנית של אוונט. אני ממליצה לך בכל זאת לנסות להניק קודם
 
יש לי כל הכוונה לנסות

רוני המליצה לי ללכת לקורס הכנה להנקה וגם את זה יש לי כוונה לעשות. אני אבקש יועצת הנקה בבית החולים ונראה מה יהיה אחר כך. גם אמא שלי הודיעה אתמול שאישרו לה את החופש והיא תהיה כאן שלושה שבועות כך שזה קצת מרגיע אותי עם הקניות, ככה אני אוכל להשאיר יותר דברים לאחר כך ולקנות רק אחרי הלידה במידת הצורך.
 
זה נכון !!

אני לא יודעת איך בתי החולים אצלכם אבל אצלנו בגלל הלחץ הגדול מצד האחיות והמילדות לעידוד ההנקה את חדרי תינוקות אלא התינוק מיום הולדו צמוד אליך. את רוחצת...מניקה ועושה הכל לבד...כמובן בהשגחת האחיות אבל הנסיון הזה מלמד אותך מה את צריכה...מבחינת האביזרים לתינוק שלך וכן מבחינת הנסיון והבטחון שלך ובנוסף לכך אצלנו יש אחיות שהן גם יועצות הנקה כך שהן יכולות לבדוק איך את מניקה(כל עוד את בבי"ח)וכן איך להניק על כורסא..על המיטה ואת עושה מה שנוח לך. אל תתבישי ותבקשי את כל העזרה בבית החולים כי אח"כ יותר קשה לעקוב על צורת ההנקה שלך. הכי חשוב זה לו להשבר כי אני נשברתי הרבה פעמים בהנקה אבל זה הכי נוח בסוף וכמו שאמרו לך כבר ..6 השבועות הראשונים הם הכי קשים ויתכן גם דלקת וחום קצת אבל אל יאוש !!!! עוד עצה קטנה וחשובה היא: לאמהות יהודיות יש תכונה מאד חזקה והיא לומר לך כשהתינוק שלך צורח זה..."את לא מאכילה אותו מספיק" אל תקשיבי..אני כן הקשבתי וזה עשה לרוי המון המון גזים כי ככל שהם אוכלים יותר יש יותר גזים והוא עלה במשקל בשבוע וחצי הראשונים 400 גר. !!! במקום 150-200. מקווה שעצותי יעזרו לך. לגבי קניית ציוד נוכחתי לדעת בקור הנורבגי כי חשוב לקנות גופיות מצמר. כאן יש במיוחד לתינוקות והיתרון שלהם הוא שכשהם נרטבים מאוכל, זיעה אוסתם מים הם לא מאבדים חום כמו כותנה..ולא מסריחים כדי שתחפשי אחד כזה אחרי הלידה כמובן ותלבישי זאת כשכבה ראשונה על הגוף לאחר שבדקת שאחי פעם ראשונה אין לתינוק שלך אלרגיה לצמר
 
לי יש אלרגיה לצמר ../images/Emo5.gif

אני מקווה שהפיצי לא יירש את שלל האלרגיות שלי (ושל אבא שלו...) לגבי ההנקה, אני כבר מכינה את עצמי למאבק, אבל היות ולטעמי הוא שווה את זה, ואני לא אחת שמתייאשת, אני אנסה כמה שאוכל כדי שזה יעבוד. אני חושבת שבבית החולים כאן מאפשרים rooming in, אני צריכה לבקש את זה, אבל זה דווקא מתאים לי. וכמובן, זה שאמא שלי תהיה באיזור יכול רק להיות לעזר
 

ronnieyuval

New member
לא רק שמאפשרים, גם מעודדים!

כשאני הלכתי לסיור בביה"ח, לתומי שאלתי את האחות שהעבירה את הסיור אם יתאפשר לי לקחת את הילד לחדר שלי ולהיות איתו כמה שארצה... האחות המסכנה לא הבינה מה השאלה הדבילית הזו שהפלתי עליה ופקחה עליי זוג עיניים עגולות: מה זאת אומרת אם "ירשו" לך? זה הילד שלך, לא? זה בשבילי מיצה את ההבדל בין הגישה הישראלית (הילד שייך לאחות עד שאת הולכת הביתה) לגישה האמריקאית (זה הילד שלך).
 
כדאי לבדוק../images/Emo2.gif

אצלנו כפי שסיפרתי קודם אין תינוקיה ואני ישנתי עם עוד יולדת ותינוקה והיה לי מאד קשה לישון בלילה כי התינוק שלה דאג להעיר אותי כשהיה רעב. וזה לא היה בדיוק בזמני ההאכלה של רוי. לצערי רק לפני שחרור מבית החולים הבנתי שניתן היה לבקש מאחיות משמרת הלילה לשמור כמה שעות על העולל כדי שאוכל לישון קצת. כדאי שתבדקי זאת!!!
 

ronnieyuval

New member
גם אני ישנתי בחדר זוגי

אצלנו היתה תינוקיה, אבל בעקרון יכולת לעשות מה שרצית - לשים אותו שם או להשאיר אותו איתך. הבעיה במה שאת מספר היא, שגם אם את רוצה לתת את התינוק לאחיות לכמה שעות, אף אחד לא מבטיח לך ששכנתך לחדר תרצה לעשות זאת.
 
עדי, גם אני מסכימה עם רוני

חכי עד ללידה ואז תראי. אין כמו הנקה אבל זה לא פשוט ויכולים להיות המון משברים בדרך (יש כאלה שהולך להן ממש בקלות עם ההנקה והכל זורם וטבעי ויש כאלה, כמוני לדוגמא, שהיו צריכות לעבוד קצת יותר קשה בנושא אבל אח"כ הכל הסתדר ועד היום אני עדיין מניקה). בכל מיקרה כמו שכתבתי קודם, אני לא הסתדרתי עם המשאבה ולכן הפסקתי. אני מציעה שתתחילי להניק וכשההנקה תתבסס ותרצי לנסות לשאוב, אז תחליטי לגבי איזה משאבה לרכוש. (את יכולה לנסות את שלי אם תרצי, היא במצב חדש לגמרי). אני מציעה לך לא לקנות יותר מדי דברים לפני הלידה בכל מיקרה. את הקניות הכי גרועות שלי עשיתי לפני הלידה, בלי לדעת מה אני באמת צריכה ומה מתאים לי ולאדם.
 
איזה סוג קניות?

אין לי ברירה, אני מוכרחה לעשות קניות לפני הלידה - מיטה, עגלה, סלקל, אמבטיה, קצת בגדים, חיתולים, בקבוקים, מצעים, מגבות, והשד יודע מה עוד, כי אחרי הלידה אני בטח לא אוכל להתחיל לצאת לקניות, ואין לי מי שילך במקומי או שישמור על התינוק כשאני הולכת. אני מניחה גם כשאהיה עייפה מאוד. םא יש לך עצות איך להמנע מקניות גרועות אשמח לשמוע, אבל אני בדיוק בשלב שבו אני מתחילה לחקור מה לקנות ובשבועות הקרובים אני אתחיל לקנות דברים... אז כמובן שלא הרבה, בטח לא בנושאי הנקה ודברים שהם מאוד ספציפיים לתינוק כמו סוג המוצצים או הבקבוקים וכו´, אבל את הדברים הבסיסיים אני מוכרחה לקנות... תודה!
 

Liat d

New member
אני אנסה לעזור מניסיון של חצי שנה

1. בגדים - לא להשקיע יותר מידי בבגדים בחודשים הראשונים. הם רק ישנים ובקושי מוציאים אותם מהבית. הם גדלים מאד מהר. אישית לא אהבתי את הבגדים של גרבר - בד לא נעים אחרי כביסה. בגדים של גאפ מצויינים ובסייל אפשר לקנות דברים נהדרים. 2. המלצה אישית שקיבלתי - לדעתי מאד נכונה -לא לקנות מיטה. בהתחלה הם ישנים בעריסה או איתך במיטה. יכול להיות שתרגישי שבגלל שאת מניקה הרבה יותר נוח לך שהיא ישנה איתך במיטה וסתם תזרקי המון כסף. תמיד את יכולה לקנות אח"כ ואפילו להזמין באינטרנט. 3. נדנדה חשמלית - מומלץ - מרדים את התינוק 4. ממליצה לך לבקש שיביאו לך מהארץ - גליכול וגרייפ ווטר - תרופות מעולות לגזים. אין אותם בארה"ב 5. קלטת בייבי מוצרט - חובה - תינוקות מתים עליה ולך יש קצת שקט 6. באפי - כרית הנקה - הקניה הכי טובה שעשיתי בחיי ! הילדה גרה עליה גם כשאני לא מניקה. כשהיא ישנה עלי וכו´. 7.גימיני של טייני לוב- מומלץ בחום וגם המובייל של טייני לוב. 8.אני השתמשתי במשאבה של אוונט והיה מצויין. 9.כל מה שאפשר לדחות תקני אח"כ כשתכירי את התינוק. לדוגמא כסא אוכל וכו´. 10.מנשא - בייבי בירון מעולה 11. ממליצה לך להשתחרר מהבית חולים קצת קודם ואז מגיעה לך אחות מבית החולים יום למחרת - תבדקי אצל בית החולים שאת יולדת. גם סיור מקדים בבית חולים מומלץ. 12. עוד המלצה - לקרוא המון בפורום הורים ופורום הנקה בתפוז. אני הרגשתי מאד בטוחה בזכות כל הידע שהיה לי.
 

iditbs

New member
ובקשר למוצץ

אם את מעוניינת במוצץ (אני אישית בעד) כדאי להביא מהבית מוצץ לבית החולים (מוצץ שהורתח מבעוד מועד). אם את מתכוונת להניק, אני ממליצה על מוצץ עם פטמת גומי(פטמה חומה) כי היא רכה ודומה יותר לפטמת אם. ואין צורך לדאוג לגבי הרתחת המוצצים. הרתחה דרושה רק בפעם הראשונה. בקשר לעגלה, לPEG יש טיולון (עגלה קלה ומתקפלת די קטן) נשכב שאליו מתחבר סל-קל (חשוב חשוב! בלי סל-קל שהוא מושב בטיחות לרכב, הם לא משחררים פה מבית חולים) זה שילוב מוצלח בעיני משום שבהתחלה ממילא הכי נוח להוציא אותם עם הסל-קל לכל מקום וכשהוא יגדל, טיולון טוב בעל הרבה מצבים ישמש אותך לאורך שנים. היתרון היחידי לעגלה מסורתית (שהיא תמיד כבדה ומגושמת יותר) הוא שהיא יכולה לשמש כעריסה בשבועות הראשונים. יש אתר שנקרא משהו כמו: STROLLERSFORLESS.COM שמעתי שאפשר למצוא שם את הטיולון הזה ועוד.
 
עדי, כמספר האנשים שתשאלי.....

כך מספר הדעות שתקבלי. כולם רוצים נורא לעזור וכולם אומרים מה עבד אצלהם ועל הילד שלהם. אז תקשיבי ותפנימי כי ידע זה יתרון, אבל קחי בחשבון שזה שמשהו היה להיט היסטרי אצלי
לא אומר שזה יעבוד על הביבי שלכם
. כשכתבתי שיש דברים מיותרים שקניתי לא התכוונתי לקניות הקטנות של בגדים להתחלה או מוצצים, בקבוקים וכו´ אלא לריהוט לחדר שלו (כמו המיטה מהעץ המלא בצבע ירוק מנטה מנווה צדק שכל כך התעקשתי לקנות והוא עדיין לא ישן בה פעם אחת
) או לסט מצעים בכתום וג´ינס שעלה לי הון והיה
מ-י-ו-ת-ר או לוילונות המתאימים בקיצור, אני מסכימה עם ליאת שלא כדאי לקנות מיטה ישר כי לוקח זמן עד שמשתמשים בה. לגבי נדנדה חשמלית, אדם לא הסכים לשבת בה יותר משתי דקות למרות שחברה הבטיחה לי שזה הפתרון האולטימטיבי לבעיות השינה (או חוסר השינה) שלנו
. גליכול (התרופה נגד הגזים) לא ממש עזרה אבל היתה משתיקה אותו לדקה או שתיים כי היא מתוקה. המובייל של טייני לאב מומלץ בחום גם אצלנו. אני השתמשתי במנשא רגיל (לא זוכרת את שמו) אבל מהר מאוד עברתי למנשא אינדיאני (הבד הארוך) כיוון שהחלוקה של המשקל הרבה יותר נכונה וממש לא הרגשתי את המשקל של אדם. לגבי מנשא אני ממליצה בחום אבל לדעתי שווה לחכות עם זה כדי לראות את האופי של התינוק (יש תינוקות שלא מוכנים לשבת בעגלה ויש כאלה שאוהבים אותה). בקיצור, כמה שלא תהי מוכנה.... את לא ממש תהי מוכנה! וזה בסדר. זה ככה היה אצל כולם!
 

גילי מק

New member
עדי, מסכימה עם חלק מדברי שרון

גם אני קניתי דברים מיותרים שבחלקם השתמשתי פעם אחת. לגבי מיטה- מסכימה שבהתחלה לא חייבים לקנות מיטה. מנשא - אני אישית לא הסדרתי עם מנשאים. גליכול - ממומלץ אבל לא הכרחי. נדנדה חשמלית - מיותר. וילונות לחדר - לא קניתי , לדעתי תופס אבק. וכמו שאמרה שרון - כל אחד והבייב שלו
 

ronnieyuval

New member
הנה עוד דוגמא לכמה אנחנו שונים

ואיך כל תינוק וכל אמא מסתדרים אחרת... אצלנו מיטה שמשה מגיל 6 שבועות, ואח"כ היא חזרה אלינו למיטה שלנו, אבל תמיד היתה מתחילה את הלילה במיטתה. בסביבות גיל שנה חזרה בלעדית למיטה שלה, אבל רק לאיזה 3 חודשים ואז עברה למיטת TODDLER. מנשא - אצלנו היא ממש גרה במנשא! לי יש מנשא מעולה של בייבי טרקר - שווה את השמונים דולר (גם הבייבי ביורן עולה ככה ולדעתי הטרקר יותר שווה ונוח). גליכל וחבריו - עזר לנו כמו כוסות רוח למת. נדנדה חשמלית - יובל מאוד אהבה אותה! בעיניי דווקא מומלץ... והוילונות בחדר של יובל משמשים אותנו עד היום כי הם פשוט יפים! דווקא בעגלה היא סירבה לשבת יותר משתי דקות, והתחילה לאהוב אותה רק בגיל ממש הרבה יותר מאוחר (לקראת שנה).
 
למעלה