שאלה? המלצות? משאבות חלב

כן, התחיל שם כבר לחזור על עצמו...

לטעמי, ונהיה לי משעמם ולא היה לי זמן. בכל אופן, אני עובדת עכשיו על רשימה ממש מקיפה של כל הציוד הנדרש, מכל הרשימות שקיבלתי והמחקרים שעשיתי, ובעיקר על הרשימה של מה צריך להביא מהארץ כי אין פה (באמריקה הכל יכולה מוכת התביעות). כשאסיים אני אשמח להעביר אותה בפורום שכולכן תחוונה את דעתכן ונכניס את זה למאמרים לכל האמהות לעתיד. עוד לא הגעתי אפילו לנושא של בקבוקים ומוצצים... ולא לנושא של מוצרי רחצה/קוסמטיקה/בית מרקחת וכדומה. אני עדיין בשלב הרהיטים, שמיכות, מצעים ובגדים. לגבי המיטה אני חושבת שאקח את העצה, אני אקנה עריסה ואחכה עם המיטה. גם ככה אין לי ממש תקציב מיותר וגם לא מקום מיותר. אני חושבת שאצטרך אותה בסופו של דבר בגלל החתולים שרגילים לישון במיטה שלי ומשירים הרבה שיער, ונראה לי עדיף שלתינוק תהיה מיטה משלו שהחתולים לא יהיו רשאים לבקר בה, אבל מי יודע... נראה. בכל אופן תודה!

לגבי מיטה

מנסיוני לגבי מיטה... למרות שרוי נולד פצפון (2.5 קג.) השכבתי אותו במיטה שלו ופשוט תחמתי אותו עם מגבת מגולגלת בעצת האחיות בבי"ח . חוץ מזה הוא ישן איתנו הרבה מאד. ונכון לעשיו כשהוא בן 3 חודשים העברנו אותו לחדר שלו שצמוד אלינו המיטה שלו. אין לנו עריסה והוא הסתדר יופי במיטה. לעגלה לקח לו קצת זמן להתרגל.

Boston Guy

New member
נחשי מי יעץ לליאת מה לא לקנות...

אני ממליץ לחכות עם כל מה שאפשר. אני יודע שיצר הקינון כרגע חזק ודורש שתוציאי את כרטיס האשראי, אבל תאמיני לי - את כן תצאי לקניות בחדשים שאחרי הלידה... אוהו - וכמה! ואת התינוק את פשוט תקחי איתך. כולם עושים את זה. תינוק בן יומו צריך רק דבר אחד - אותך. כל היתר הם מותרות, יותר בשבילך מאשר בשבילו. הוא יכול לישון אצלך במיטה, או בעריסה, או במגרה של שידה. הוא בין כה וכה לא מתהפך אז הוא לא יפול משום מקום. לא אכפת לו עדיין מה הוא לובש - כל זמן שחם לו אז טוב לו. הוא רוצה אוכל - ושיחליפו לו חיתול כשהוא רטוב. מה את צריכה בבית (המינימום שבמינימום): כמה שפופרות וזלין מבית מרקחת קופסה של SWABS - מטליות ספוגות אלכוהול שמשתמשים לפני הזרקה (להשיג באגף חולי הסכרת של בית המרקחת הקרוב) - לניגוב מסביב לחבל הטבור עד שהוא נופל. חיתולים - ארגז אחד גדול (קוסטקו, BJ´S ודומיהם) של חיתול מספר1-2. מגבות קטנות (WASH CLOTH) או חיתולי בד - נניח תריסר כאלו. אצלנו הרופאים המליצו לא להשתמש במגבונים חד פעמיים (WIPES) בהתחלה, כי אולי התינוק אלרגי אליהם. מיים הם חומר הנקיון הכי טוב. כמה RECEIVING BLANKETS לעטיפת העולל (הם נרגעים כשהם עטופים טוב - ילמדו אותך איך לעשות את זה בבית החולים). מעבר לזה, הרשימה של ליאת די ממצה, ולכן אתמקד ברשימה שלך: מיטה - כבר אמרת שלא צריך מייד. את צודקת. עגלה - אם כמו שאמרת במקום אחר היא תגור באוטו, גם אותה לא ממש צריך. קני לך SNAP AND GO ב 50 דולר ומושב אוטו "סלקל" - זה יספיק לפחות ל4 חדשים ראשונים. אם את מתכוונת להשתמש בעגלה בתוך הביית כ"עריסה ניידת", אולי שווה לך להשקיע בעגלה. אמבטיה - אמרת שמביאים לך מישראל בגדים - ראי ליאת. זכרי שבנים גדלים מהר יותר מבנות (לרוב) - ויכול להיות שמידת NEWBORN כבר לא תתאים בגיל חודש - אז אל תקני ערמות! הבן שלנו לבש מידת 6 חדשים בגיל חדשיים... היום הוא בן 9 חדשים ולובש 2T (מידה שאחותו לבשה בגיל שנתיים וחצי). חיתולים - תראי באיזה קצב התינוק גדל. את תצרכי כ 10 חיתולים ליום בהתחלה, אז 200 חיתול יספיקו ל 3 שבועות. התינוק שלנו עבר למספר 3 עוד לפני שנגמרה החבילה הראשונה שקנינו לו ב COSTCO. בקבוקים - יש בכל בית מרקחת, וודאי שב BABYS R US. אז לא צריך עשרות - קונים סט "סטרטר" של 4 ורואים אם צריך עוד. עוד קניה טובה - סטריליזטור לבקבוקים ומוצצים. יש כזה של AVENT שמכניסים לתנור המיקרוגל (אם יש לך בבית), ויש כזה חשמלי. לגבי מוביילים, פעלולונים וכ"ו - תאמיני לי ש NEWBORN לא רואה ברור עדיין, בקושי שומע ורוב הזמן ישן. אין צורך לקנות לו כלום. חוץ מזה, תחכי שיגמרו כל המקורבים לתת את המתנות אחרי הלידה, ואז תראי מה לא קיבלת, ואם תרצי תוכלי להחליף חלק מהמתנות לדברים שאת רצית.

שרונה13

New member
רשימת קניות טרם לידה...../images/Emo95.gif

אני יכולה לשלוח לך לאימייל ... רשימה של מה צריך ובכלל צלצלי אלי ואני אוכל להסביר לך מה חשוב כשבוחרים דברים ... איך בודקים שהדברים אכן בטיחותיים וכו´. יש לי בעל שיחיה שעשה אלף סקרים לפני לידת ביתנו, ואני עשיתי עוד אלף אחרים לגבי מה לקנות ומה חשוב.

הי שרונה ../images/Emo25.gif

אם יש לך רשימה, את יכולה להעלות אותה לפורום, אני חושבת שזה רעיון מצויין, כך כולן יוכלו להוסיף הצעות ובסוף נהפוך את זה למאמר בפורום, מה דעתך??

irisgh

New member
בקשר למוצצים ודברים זולים:

עצה שקיבלתי לפני הלידה והייתה מצויינת: לקנות 3 סוגי מוצצים שונים. אחד מהם הילד יאהב. בניגוד לבת דודתו, יניבי לא אהב את המוצצים האותודנטים (אלו שמתעקלים למעלה), והם יצאו לו כל הזמן מהפה, אבל דווקא המוצץ של אוונט הסתדר לו מצויין בפה. תקני גם 2-3 סוגי פטמות לבקבוקים. ולא משנה כמה את רוצה להניק, תוודאי שיש לך בקבוק שעבר סטריליזציה + פורמולה בבית!! אנחנו אמנם קנינו בקבוקים, אבל בעלי לא הסכים שנחטא אותם, כי הוא כלכך רצה שאניק. ואכן הנקתי והנקתי, (וכאב לי מוות), אבל אחרי יומיים חזרנו לבי"ח, כי ליניבי עלה קצת החום, וגם היה לו מין כתמים אדומים בחיתול. הסתבר שהילד התייבש. אמנם כל הספרים וכל יועצות ההנקה מתעקשים שלכולנו יש מספיק חלב, ושבהתחלה הילד צריך רק קולסטרום ולא ממש חלב, אבל הנה, אצל יניבי (שנולד דווקא ענק - יותר מ 4 ק"ג) זה ממש לא הספיק, והוא התייבש, ובהמשך בכה מרוב רעב. יועצות ההנקה כן עזרו לי, ובסופו של דבר הגעתי להנקה מלאה, אבל אם יש בעיה, לא צריך להבהל מהשלמה אחת ביום של פורמולה, ועם ילוד, עדיף לא לקחת את הסיכון, ואם חוששים שאין חלב, לתת לו פעם ביממה השלמה. אז שהכל יהיה מוכן בבית מראש. במזג האוויר של ג'רזי, גם באפריל לא נוח לצאת באמצע הלילה לחפש תחליף חלב... האמריקאים אמנם בכלל לא דוחפים מוצצים לפה, אבל יש ילדים שמיד דוחפים את היד של עצמם, אז אין בזה יתרון. ויש תינוקות שבהעדר הרגעה בוכים שעות, וגם זה לא ממש תענוג.

סנדייז

New member
עדי יקירתי לאט לאט....

תני לילד לצאת בשעה טובה.אל תרוצי לקנות משאבות. תהני ממנו חודשיים.תניקי,תראי איך זה מסתדר לך. אחר כך תנסי למשוך את חופשת הלידה עוד קצת...
מניסיון אישי לא פשוט לחזור כל כך מהר לעבודה. לעניין השאיבות.אני שאבתי בילד הראשון שלי ,עמר.(חזרתי לעבודה) היו לי משאבות על חשמל,על בטריות.אבל לא השתמשתי בהן. הווקום שהן יצרו לי על השד הכאיב לי. מצאתי שהדרך הכי נוחה לי לשאוב היא ידנית. שאבתי לבקבוקים,שמתי מדבקות עם יום ושעה והכנסתי לפריזר.לא להרבה זמן. לעניין החלב,הגוף הוא חכם.כמה שיוצא חלב מהגוף הוא מיצר את אותה הכמות. וזה לא משנה אם זה ביניקה או בשאיבה. עדי,נושא השאיבה הוא לא פשוט ואפילו מלחיץ למי שחוזר לעבודה של יום שלם. וזה מניסיון אישי ומניסיון של חברות. בילד השני ידעתי שאני לא מסוגלת לחזור שוב לטררם והלחץ של השאיבות,אז הארכתי את חופשת הלידה . דרורה,

ronnieyuval

New member
את צודקת לחלוטין!

הבעיה היחידה היא - מה עושה אמא כמו עדי שחייבת לחזור לעבודה? אם היא לא תחזור, מי יפרנס אותה ואת הילד שלה? זה לא קל, ואני שמחה שהיתה לי האופציה להשאר עם יובל בבית עד גיל 10 וחצי חודשים. אבל לא כולן יכולות. אבל אין ספק - משאבה זו קניה שצריך לחכות איתה עד הרגע האחרון. אולי שבועיים לפני החזרה לעבודה כדאי להתחיל לשאוב כדי שהגוף יתרגל וגם כדי שהקטן יתרגל לבקבוקים.

לקחתי לתשומת ליבי

אחרי הדיון בפורום, ומחקתי את המשאבה מרשימת הקניות המיידית
כאמור, בעצתכן אני אחכה ואראה מה קורה, איך זה מסתדר... ולגבי העבודה דרורה, רוני אמרה בדיוק את מה שחשבתי - כשאין ברירב אין ברירה, הייתי מאוד שמחה להאריך את החופשה ולהישאר עוד בבית עם התינוק, אני בטוחה שיהיה לי קשה מאוד לחזור ליום עבודה מלא, וימי העבודה שלי ארוכים מאוד, אבל כאמור כאן בארה"ב אין חופשת לידה בעצם, ואחרי שאנצל את כל ימי החופשה והמחלה שלי, אין לי אפשרות לקחת יותר חופשה ללא תשלום, אחרת לא יהיה ממה לשלם שכר דירה ולאכול, אז זה מה יש. ולמרות זאת אני בכל זאת מקווה להינות מהחודשיים שאני כן אהיה איתו בבית, ולהצליח להכנס לאיזו שגרה שטובה גם לי וגם לו במסגרת האילוצים לאחר מכן.

סנדייז

New member
ועוד המלצה קטנה אבל חשובה....

אני רואה פה שרשורים של מה לקנות ומה לא. עדי זה מאוד אינדבידואלי.מה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לשני. אז כמו בשרשור הקודם לאט לאט.תקני לפני רק מה שהכרחי. מה כן תבקשי מהורים לפני שהם מגיעים אליך(אני לא יודעת אם יש לכם את זה שם) שההורים יכנסו לשילב ויקנו לך משם גופיות ראשונות שמלבישים אותן לא דרך הראש. יש גופיות עוטפות,שאני פחות אהבתי אותן כי הבגדים מסתרבלים. ויש גופיות טיק טק עם תחתונים שמתחברים גם עם טיק טק לחלק הקדמי. עדי זה מאוד נוח להלבשה לפחות בתקופה הראשונה כשהראש עדיין לא כל כך יציב. אגב מה שלומך אחרי הצחנה שעלתה מסיר הבשר? שיהיה לך שבוע נעים
דרורה

כן כן אני אמא פולניה היסטרית

ועוד לפני שאני בכלל אמא, אני כבר עושה דוקטורטים על עגלות ונדנדות ומשאבות ומיטות ובגדי תינוקות ואבקות כביסה...
לא ידעתי על הגופיות עם התיקתקים, ידעתי רק על גופיות מעטפת שאין פה... אני אבקש מאמא שלי גם את זה. מסכנה איזו רשימה הפלתי עליה
ולגבי סיר הבשר, עשיתי ממנו צ´ולנט, יצא ממש טעים.

kloei

New member
משאבת אוונט ידנית

אני השתמשתי במשאבה הידנית אבל לא הייתי ממש מרוצה. בכלל חשבתי להניק די הרבה זמן ובסוף בחודש השלישי התחלתי להוסיף גם את השאיבה לצד ההנקה ומה שקרה הוא שמורן התרגל לבקבוק והחליט להיגמל מהשד. זה מאוד הלחיץ אותי וכמובן שניסיתי להמשיך לשאוב לו כמה שהוא צריך, אבל עם המשאבה הזו זה לא היה ממש מוצלח בשבילי. הסוף היה שבגיל 4 וחצי חודשים עברתי לסימיליאק וכך נגמרה ההנקה.

irisgh

New member
עגלה, כסא לרכב, ו travel system

אם ישנה עגלת Travel System שממילא עונה על כל הדרישות מעגלה ומכסא לרכב, זה בהחלט יתרון. מתי? בעיקר כשהילד נרדם באוטו, והדבר האחרון שאת רוצה זה להעיר אותו לפני שאת מספיקה לעשות את הסידור שאת צריכה, ואז הוא מתחיל לבכות והלך עלייך, אבל מצד שני, החנות נמצאת באמצע המול, ולכי תסכבי סלקל ביד עד לשם.. זה אולי לא תמיד קורה, אבל אלו רגעי חסד חשובים! מה הדרישות מהם: כסא לרכב: 1. עם בסיס עדיף בהרבה. פשוט מכניסים למקומו בלי הסתבכויות. לי היה כסא בלי בסיס, וזה היה ממש סיוט, תארי לך, עם ילד צורח, או עם ילד ישן שמתעורר בגלל ההסתבכויות של אמא שלו. בפרסומת ששלחו לך, ישנה אפשרות לרכוש בסיס נוסף. זה שווה את הכסף אם יש לכם שתי מכוניות. 2. אם לך ואו לבעלך, ואו לילד, יש נטיה להיות גבוהים / גדולים, חשוב שהכסא יתאים לכמה שיותר זמן. יניב נולד ענק, אבל לשבת הוא לא ידע כלכך מהר... הוא בכל זאת היה תינוק. אז עדיף כסא של עד 13 ק"ג (לאוונפלו יש כאלה, אני לא יודעת אם בתוך ה travel system). 3. צורת הסגירה האמריקאית (כמו של אוונפלו - שהרתמה מכל צד נכנסת לחוד) יותר נוחה מצורת הסגירה הארופית (שקודם צריך להתאים את הסוגר מימין ומשמאל אחד לשני, ואח"כ להכניס לתופן). שוב, ילד בן שלושה חודשים בועט ומשתולל! מהירות הסגירה חשובה. עגלה: אמרו הכל (קלה, נוחה לקיפול, וחשוב מאוד - גלגלים גדולים, אם לא הולכים רק במול, אלא גם סתם ברחוב). וגם הריפוד חשוב לתינוק קטן. בהמשך פחות. עוד לתינוק קטן, כשקר - צריך שהעגלה תהיה ניתנת לסגירה, מין משהו ששמים מסביב ואז היא כמו ´עגלת אמבטיה´ (זאת של ה 180 מעלות, אבל ב 170). בהמשך, כשהילד גדל, מורידים את החלק הזה. מומלצות: לגרקו יש עגלות טובות וזולות עם גלגלים גדולים. פג עדיין הכי פופולרית, ופרט לעניין הגלגלים, הייתי לוקחת אותה, אבל היא יותר יקרה. עגלות ספארי - ( נקראות פה Jogging Stroller, אלו עם שלושה גלגלים, מכל הפרמות) - היותר מקצועיות מתמיאות רק מגיל כחמישה חודשים, שכן הן לא ממש נשכבות (לא עד 170 שזה מה שתינוק קטן צריך), ולא מרופדות. אבל למי שהולך הרבה ברגל בחוץ, עושה טיולים וכדומה, הן מדהימות! מצד שני, הן כמעט תמיד גדולות מדי, גם אחרי הקיפול, וללא minivan או wagon זה עשוי להיות לא פרקטי, אם את לרוב לבד ולא עם בן זוג. (כי כן אפשר לפרק להן, לרוב, את הגלגלים, אבל זה יותר סיפור). יש כאלה שמנסות להתאים גם יותר להתחלה, אותן אני לא מכירה. לא מומלץ: לא לקנות ´אפריקה´ (שם של חברה). קניתי - יקר ולא טוב. אם את מתכוונת להשתמש ב subway, צריך לבדוק מה רוחב העגלה שעוברת שם. לרוב החברות יש מודל ´city´, של עגלה יוצר צרה וקטנה, שעוברת בקלות יותר בכניסות, יציאות, מדרגות נעות וכו´ של הרכבת התחתית, החשמלית, וכל אלה. אם את כמעט לא משתמשת באלו, אז לא נורא, תקפלי את ההעגלה כשאת מגיעה, ותשימי את הילד במנשא בטן.

MicMik

New member
אפשר להשיג בפחות

אשתי אמרה שזה היה שוה את הכסף , ואפשר לקנות בפחות מ-280 ראי לינק

Shimrit A

New member
אני ממליצה לך לקנות את הספר

the baby bargain book. יש שם השוואות בין מוצרים שונים מבחינת בטיחות, עמידות, מחירים וכו´. אח"כ תלכי לחנות תינוקות גדולה כמו babies r us תראי מה יש להם ממה שנראה לך בספר ובאיזה מחירים. תנסי עגלות (רצוי עם משהו כבד בפנים כי זה משנה), תראי איך הן מתקפלות (יד אחת הכי טוב), כמה הן שוקלות - תצטרכי להכניס לתא המטען ולהעלות הביתה. כך גם עם infant car seat. יש דברים כמו נדנדה, עריסה, שידה וכו´ שאפשר וכדאי לקנות בחנויות יד שניה. בגדים ושאר linens יש בזול ובאיכות טובה (תקני רק 100% כותנה) ב-target, wallmart ו-JCPenny. ואחרי שהתינוק נולד לא צריך לצאת מהבית - תמיד אפשר לעשות הזמנה באינטרנט
וסליחה על ההידחפות - עברתי פה במקרה...אני לא גרה בחו"ל אבל גרתי בארה"ב (בחוף המערבי) הרבה שנים.

למעלה