שאלה הנושא קשב וריכוז

yuliyuli1

New member
ואני מניחה שאתה כבר יודע את זה, אבל בכל זאת:

הריטלין עם הכי הרבה תופעות לוואי הוא דווקא זה שנוהגים להתחיל איתו (כנראה בגלל המחיר), אז לוקח זמן עד שמעבירים לתרופות מוצלחות יותר.
יש הגיון בלמצות את הבירורים האלה לפני כתה א.

SMADAR55

New member
ממש לא לנסות תרופה ללא התייעצות והכוונה של רופא !!!

ובטח שלא לילד בגיל גן!!!
גם אם הוא צריך טיפול תרופתי, אתם לא יודעים את סוג התרופה ואת המינון שלה !!!!

הבן שלי PDD והיה די ברור בגיל צעיר שיש לו גם בעיות קשב וריכוז. כשהיה בגן חובה , הגננת מאוד לחצה שאתחיל בריטלין. הייתה מתקשרת אלי אחרי 20:00 להסביר לי כמה הילד מתקשה להתרכז וכמה זה חשוב כהכנה לכתה א' . בעקבות הלחץ שלה לקחתי אותו לנוירולוגית. הנוירולוגית לא הסתפקה בשאלון שמילאה הגננת והתקשרה אליה בנוכחותי ותיחקרה אותה ארוכות על תפקוד הילד. הסתבר שהגננת הייתה בדעה שהילד קולט ולומד בזמן המפגשים אך מתקשה לשבת במקום מבלי להזיז את הרגליים למשל. הנוירולוגית אמרה שאין הצדקה לריטלין בגיל כזה במידה והילד מתפקד וקולט, גם אם יש קשיים. בכדי לתת ריטלין לילד מתחת לגיל 6 צריכים להיות קשיים ניכרים ונדרש אישור של רופא מחוזי (לפחות בקופ"ח כללית). הנוירולוגית המליצה לגננת לקבל הדרכה/ עצות מהמרפאה בעיסוק שפעלה בגן לגבי שיטות שונות לתת לילד פעילות לידיים בזמן מפגש או לסייע לו מבחינת הישיבה.
בסופו של דבר, הילד סיים גן חובה רגיל, עם הקשיים וללא ריטלין. הגננת המליצה להעבירו בכתה א' לכתה מקדמת. לא קיבלתי את המלצתה והוא המשיך לשילוב יחידני בכתה א'. כאשר הקשיים גברו התחלנו עם ריטלין - בסוף כתה א'.

yuliyuli1

New member

ההמלצה שלה לריטלין היתה בגלל שהוא מזיז רגליים במפגש?
זה הכל?

אני תומכת גדולה בריטלין לילדים שזקוקים לכך אבל לדעתי הסיבה היחידה שילד צריך ריטלין בגן היא כשה ADHD שלו מפריע ליחסים שלו עם שאר הילדים.

אצלינו המורה המליצה כי...

הילד מתקשה לעבוד בחוברות עבודה כך שזקוק לתיווך בלמידה כשעובדים בחוברות (בעיות מוטוריות ובעיות ראיה...)
והדיבור שלו בקול רם (ויסות של עוצמת הקול).
בשיעורים פרונטליים מקשיב ומשתתף יפה.
זז הרבה (במקום)

אריה127

New member
תודה לכולם

במחשבה נוספת אנו לא רואים בעיית קשב משמעותית ככל הנראה לא נעשה את הנסיון (ובכל מקרה לא נשקול שוב לפני פסח)
תודה

למעלה